Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat o nouă acțiune de donare de sânge în parteneriat cu Centrul de Transfuzie al Municipiului București, sub coordonarea domnului profesor Viorel Presler și a conducerii școlii.

Am dovedit încă o dată că ne pasă, că dorim să ne implicăm și să ajutăm!        

Elevii au avut emoții, însă entuziasmul și mai ales dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de un strop de viață, au fost reperele care i-au îndemnat să facă acest gest prețios: donarea de sânge.

Este cunoscută nevoia de sânge din unităţile sanitare, de aceea elevii noștri au dorit să intre în rândul donatorilor de zâmbete.

Uneori, câțiva mililitri de sânge pot face diferența între viață și moarte. Din cantitatea de sânge donată o singură dată se extrag elementele care pot salva viețile a trei oameni. În plus, pe lângă darul pe care îl facem pentru semenii noștri, există beneficii și pentru propriul organism: sângele este împrospătat, imunitatea organismului și rezistenţa la şocuri creşte, riscul de paralizie şi accident vascular se reduc cu 30%.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” s-a implicat în numeroase campanii de donare de sânge și va continua pe acest drum.

Vă mulțumim tuturor pentru gestul nobil! Donarea de sânge înseamnă dăruirea unei noi şanse la viaţă.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 178

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes