Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a obținut Diploma de excelență la Categoria Campania medicală a anului pentru Proiectul educativ „Învățați să ajutați” în cadrul evenimentului Romanian Healthcare Awards 2023, desfășurat vineri – 15 decembrie 2023, la Hotel Crowne Plaza din București.

Juriul internațional Romanian Healthcare Awards a anunțat finaliștii celei de-a patra ediții a competiției, care s-a desfășurat în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2023.

28 de membri ai juriului, din România, Polonia, Bulgaria, Portugalia, Norvegia, Germania, Irlanda, Republica Moldova, Danemarca au evaluat aplicațiile la cele 7 categorii ale competiției din acest an. 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a obținut Diploma de excelență la Categoria Campania medicală a anului pentru Proiectul educativ „Învățați să ajutați” în cadrul evenimentului Romanian Healthcare Awards 2023.

Încă de la înființarea școlii, Doamna Dr. Mioara Mincu s-a dedicat Educației pentru Sănătate și pregătirii asistenților medicali ca Educatori pentru Sănătate. Azi, echipe de profesori și elevi duc mai departe visul domniei sale printr-un proiect implementat în peste 70 de școli și licee din București și din județele limitrofe.

La eveniment au participat: prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”; dr. Andreea Csolti – director adjunct; prof. Cristina Costache și prof. Raluca Brad.

Este o mare împlinire pentru școala noastră faptul că un juriu internațional  a apreciat proiectul de educație pentru sănătate „Învățați să ajutați” pe care îl derulăm de peste 10 ani  în școlile gimnaziale și liceele din București și din județele limitrofe. Este un proiect în care se implică foarte mult și elevii școlii noastre și îi învață pe cei din licee și din școlile gimnaziale cum să acorde primul ajutor și cum să adopte un stil de viață sănătos. Acest proiect, pe lângă rolul său educativ, mai are și un rol important în atragerea și orientarea tinerilor către profesia de asistent medical.

Învățământul postliceal sanitar a fost și rămâne un pilon important pentru sistemul medical românesc care are nevoie de mai mulți asistenți medicali. Două treimi din personalul medical este reprezentat de asistenții medicali.

Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor și elevilor implicați în acest proiect! Felicitări și mulțumiri organizatorilor și juriului!” – a declarat doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Doamna director adjunct, dr. Andreea Csolti, a afirmat în cadrul evenimentului: „Este o adevărată onoare să ne aflăm astăzi în fața dumneavoastră, pentru a primi Diploma de excelență pentru „Campania Medicală a Anului” în cadrul Romanian Healthcare Awards, cu proiectul „Învățați să ajutați” dedicat educației pentru sănătate. Acest moment este cu atât mai special pentru noi, deoarece reprezintă recunoașterea eforturilor noastre de a investi în sănătatea comunității noastre.  

În primul rând, aș dori să adresez sincere mulțumiri juriului pentru această distincție și pentru că au recunoscut importanța și impactul proiectului nostru. Această diplomă nu este doar a noastră, ci a tuturor celor care au contribuit la succesul proiectului. Vreau să împărtășesc această bucurie și recunoștință cu întreaga echipă, cu partenerii noștri, cu profesorii, elevii și toți cei care au sprijinit acest proiect în diverse moduri.

„Învățați să ajutați” a pornit de la convingerea că educația în domeniul sănătății este cheia unei comunități sănătoase. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus să instruim și să inspirăm tinerii să devină agenți ai schimbării prin promovarea unor practici sănătoase și prin prevenirea problemelor de sănătate.

Am colaborat strâns cu licee, profesori și experți în sănătate pentru a dezvolta programe educaționale interactive și relevante. Am organizat prezentări, ateliere, sesiuni de informare și evenimente în cadrul comunității pentru a încuraja discuțiile deschise despre sănătate.

Această distincție nu este doar o recunoaștere a muncii noastre, ci și un stimulent puternic pentru a continua acest efort. Vrem să extindem proiectul nostru și să atingem și mai multe comunități, contribuind la crearea unei societăți mai sănătoase și informate.

Aș dori să subliniez importanța implicării și susținerii continue a tuturor specialiștilor din domeniul medical în proiectul nostru. Astfel, doresc să îi îndemn pe colegii din domeniul medical să se alăture acestui demers. Rolul dumneavoastră, ca experți în sănătate, este crucial în modelarea percepțiilor și comportamentelor în cadrul comunității. Cu ajutorul dumneavoastră putem să aducem expertiza medicală în licee și în comunitate, să răspândim cunoștințe de bază și să inspirăm următoarea generație de profesioniști în domeniul sănătății.

Invit cu căldură specialiștii în medicină, asistenți medicali, farmaciști și alți profesioniști din domeniul sănătății să ne ofere sprijinul lor, fie prin participarea la sesiuni informative, fie prin oferirea de resurse și expertiză. Cu implicarea dumneavoastră, putem face o diferență mult mai mare în cadrul comunității.

Să fim un exemplu pentru generațiile viitoare, arătându-le că împreună, ca o echipă unită, educatori pentru sănătate și specialiști în domeniul medical, putem construi comunități mai sănătoase și mai informate.

Vă invit să ne alăturăm forțelor pentru un viitor mai sănătos și mai strălucitor.”

Juriul internațional Romanian Healthcare Awards a anunțat, în cadrul ceremoniei de premiere toți finaliștii și câștigătorii pentru cele șapte categorii participante la cea de-a patra ediție a evenimentului.

∗ Categoria „Medicul Anului”

-Alexandru Covaciu, Vicepreședinte Național coordonator Filiala Brașov, Asociația Caravana cu Medici, cu proiectul „Educație medicală. Asistență medicală. Legislație medicală. Un proiect integrativ!”

-Alina Mariana Cernobai, Medic primar medicină de familie competență Medicină Școlară, Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri, cu proiectul „Elevii de azi, salvatorii de mâine”

-Andrada Mirea, Medic primar pediatrie, Director Medical, Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, cu proiectul „Când profesionalismul medical întâlnește integritatea, pacienții sunt salvați”

-Anca Mihaela Hâncu, Președinte Asociația Medicală de Prevenție prin Stil de Viață, cu proiectul „Dialogurile obezității”

-Dragoș Zamfirescu, Medic primar în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, Director Medical și Administrator, Spitalul Zetta – Asociația Zetta, cu proiectul „Microchirurgia, tehnica chirurgicală care salvează vieți”

-Adrian Covic, Profesor Universitar Doctor, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cu proiectul „Opriți epidemia de boală cronică de rinichi!”

Trofeul Categoriei: Cătălin Cîrstoveanu, Medic Șef Terapie Intensivă Nou-născuți, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M.S. Curie”, cu proiectul „Extinderea Centrului de Terapie Intensivă Neonatală Spital M.S. Curie” – Trofeul Categoriei

∗ Categoria „Spitalul Anului”

-Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor, cu proiectul „Spitalul Foișor – reforme, investiții și inovații pentru creșterea eficienței diagnostice și terapeutice”

-Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, cu proiectul „Construire centru chirurgical cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș”

-Asociația Lumina – Centrul de Ingrijiri Paliative pentru Copii, cu proiectul „Și vocea mea contează!”

-Centrul Medical „Cristian Șerban” Buziaș, cu proiectul „Centrul Medical “Cristian Şerban” de Evaluare, Terapie, Educație Medicală Specifică și Recuperare Buziaş”

-Spitalul General C.F. Sibiu, cu proiectul „Reabilitarea, extinderea și modernizarea Spitalului General C.F. Sibiu”

-Nova-Vita Hospital, cu proiectul „Nova Vita – primul spital privat verde din România”

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, cu proiectul „iCare- Academia de Spital”

-Spitalul Municipal Vatra Dornei, cu proiectul „Extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente și aparatură medicală a ambulatoriului Spitalului Municipal Vatra Dornei”

-Asociația OncoHelp, cu proiectul „Excelență în radioterapie”

-Medicover Hospitals, cu proiectul „Spitalul Inovator Medicover Pipera”

Trofeul Categoriei: Dăruiește Viață, cu proiectul „#NoiFacemUnSpital”

∗ Categoria „Campania Medicală a Anului”

-Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” București, cu proiectul „Învățați să ajutați”

-Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, cu proiectul „Șanse reale în lupta cu cancerul. Cum prevenim, tratăm și învingem boala secolului”

-Kineto Consult, cu proiectul „Importanța mișcării la copii, esențială pentru dezvoltarea armonioasă fizică și psihică”

-Graphs.ro, cu proiectul „Feedbackul pacienților și creșterea calității serviciilor medicale prin acces la date publice”

-Asociația Cardioscience, cu proiectul „Pentru o Inimă Sănătoasă: inovație digitală în îngrijirea cardiometabolică”

-MedLife, cu proiectul „Speranța Nu Moare de Cancer”

-Asociația Blondie – Împarte pentru altă parte, cu proiectul „Luăm un avion”

-Societatea Română de Medicină Preventivă, cu proiectul „Generația HPV FREE”

Trofeul Categoriei: Digi 24, cu proiectul „Avem același sânge”

∗ Categoria „Inovația Medicală a Anului”

-SanoPass, cu proiectul „SanoPass”

-Supermedical, cu proiectul „AiForRomania”

-Farmacia Socială, cu proiectul „Farmacia Socială – prima și singura întreprindere socială din România”

-MedLife, cu proiectul „Transportul probelor biologice de laborator cu drone”

-Frontier Management Consulting, cu proiectul „PROMED – Soluția inovatoare pentru diagnosticul precoce al cancerului bronhopulmonar și colorectal”

-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, cu proiectul „AlignSpine – orteză inteligentă pentru corecție posturală activă”

-Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, cu proiectul „Pesar ajustabil pentru prolaps genital”

Trofeul Categoriei: Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cu proiectul „Inima Artificială MAVIS” 

∗ Categoria „Echipa Medicală a Anului”

-Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină, cu proiectul „Promovarea învățământului medical modern prin conceptul „learning by doing” în secția ATI a Spitalului Clinic CF 2 București”

-Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, cu proiectul „Chirurgie toracică video-asistată fără intubație pentru cazuri selecționate cu risc înalt”

-Asociația Lumina, cu proiectul „PAL Community – Creșterea accesului la servicii de paliație pentru beneficiari din comunități dezavantajate”

Trofeul Categoriei: Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu”, cu proiectul „Diagnostic precoce, opțiuni terapeutice complete și standarde extinse de îngrijire pentru atrofia musculară spinală, boală neurodegenerativă devastatoare a copilăriei”

∗ Categoria „Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”

-Spitalul de Boli Cronice Smeeni, cu proiectul „Ne pasă de sănătatea ta!”

-Synevo România, cu proiectul „VR Kids”

-Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor (APCI), cu proiectul „Școala de vară APCI 2023”

-Asociația non-guvernamentală Maria Beatrice, cu proiectul „Centrul de Recuperare Pediatrică Maria Beatrice”

-Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, cu proiectul „Cranioplastii secundare folosind implanturi personalizate din titan realizate prin tehnologie CAD/CAM”

-Asociația pentru Consiliere și Educație în Sănătate, cu proiectul „Cum să îți pui pacienții pe pompă de insulină”

-BEESERS – aplicația de servicii medicale la domiciliu, cu proiectul „BEESERS – Home Away Platform”

Trofeul Categoriei: Maternitatea Bucur – Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, cu proiectul „Îngrijirea personalizată a nou-născuților în secția de terapie intensivă: Kangaroo Mother Care” 

∗ Categoria „Proiectul de Cercetare al Anului”

-Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, cu proiectul „CerVasc – Centrul de cercetare în chirurgia vasculară și endovasculară”

-Universitatea Titu Maiorescu, cu proiectul „Identificarea Proteinei Izoforme p53 în Sindroamele Limfoproliferative cronice rezistentă la tratamentul convențional prin sistemul Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA)”

Trofeul Categoriei: Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon București, cu proiectul „Testarea comprehensivă prin tehnica NGS a bolilor monogenice”

În cadrul ceremoniei din 15 decembrie, Președintele Juriului a oferit și două premii speciale, la categoriile „Spitalul Anului” – Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor – și „Medicul Anului” – Anca Mihaela Hâncu, Președinte Asociația Medicală de Prevenție prin Stil de Viață.

Trofeele Romanian Healthcare Awards 2023 au fost create de Gregorio Petru (15 ani), artist ceramist din lut românesc: „Pentru ideea trofeelor am căutat să folosesc simboluri ale nobilei profesii de medic. Așa m-am gândit să abstractizez toiagul lui Esculap, în vârful căruia să stea simbolul iubirii, ce se află la baza actului medical însuși, și anume inima. Astfel, trofeele vorbesc despre frumusețe, iubire și altruism, puse în slujba cunoașterii, oferite de medici nu doar pacienților, ci și nouă, tuturor”.

Felicitări tuturor finaliștilor și organizatorilor pentru un eveniment de excepție!

 

Despre Romanian Healthcare Awards

Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

Un proiect SpațiulMedical.ro, dezvoltat de BORO Communication.

BORO Communication este singurul organizator de evenimente medicale din România membru acreditat ICCA – Asociația Internațională a Congreselor și Convențiilor.

 

sursa: www.spatiulmedical.ro

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 345

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes