Cui îi este frică de Bacalaureat?

Pornind de la o analiză a promovării examenului de bacalaureat din ultimii ani, se observă o tendință de creștere a procentului de promovabilitatea față de anii 2011, 2012 (ani de referință cu procent mic de promovabilitate – 2011 fiind anul introducerii camerelor de supraveghere la examen). În prima sesiune din anul 2016 cifra de promovabilitate este de 66,7%, fiind în creștere ușoară față de aceeași sesiune a anului trecut. Se pune întrebarea: Este o creșterea reală datorată unei mai bune pregătiri a asolvenților sau este o creștere falsă datorată faptului că un număr destul de mare de tineri nu s-au înscris pentru a susține acest examen?

Un comunicat al Ministerului Educației ne arată că pentru sesiunea iunie-iulie 2016 s-au înscris 71,23% din absolvenții de liceu.

Ce se întâmplă cu restul? Au rămas corigenți sau le este frică de examenul de bacalaureat, de așa zisa exigență a acestuia? Nu sunt destul de pregătiți să țină piept examenului de ”Maturitate” sau promovarea lui nu mai este o alternativă viabilă pentru tineri?

Ce își doresc tinerii?

De multe ori aceștia caută independență financiară și atunci aleg un loc de muncă imediat după finalizarea studiilor liceale. O parte dintre aceștia aleg o facultate, dar la finalizarea studiilor rămân cu o simplă diplomă și nu știu ce să facă cu ea?

În urma unei analize a pieței muncii s-a constatat dorința tot mai mare a tinerilor de a avea un loc de muncă sigur la finalul studiilor. Și astfel, cu examen de bacalaureat sau nu, cu diplomă de facultate sau nu, decid să urmeze o școală postliceală și chiar mai mult o școală postliceală sanitară.

Elevii de-ai noștri au venit după ani în care și-au căutat menirea, încercând diferite profesii. La un moment critic în viață au descoperit că doresc să-și ajute semenii, că doresc să se implice în sistemul de sănătate. Astfel, s-au înscris la școala noastră și sunt îndrumați de cei mai buni profesori spre cariera de asistent medical.

Ne gândim la viitorul tinerilor!

Noi, Școala Postliceală Sanitară Carol Davila ne gândim la viitorul României, la viitorul tinerilor, la viitorul educației pentru sănătate.

Noi schimbăm destine, pentru că alături de noi absolvenții vor avea un loc de muncă sigur, vor avea o profesie nobilă , aceea de asistent medical.

Ne pasă de educația tinerilor, astfel în cadrul unui program de meditații gratuite elevii sunt ajutați să promoveze examenul de Bacalaureat.

Un alt avantaj pe care îl oferă Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” este șansa pe care o au elevii noștri de a realiza practică în cele mai bune spitale și clinici private din București. 

Laviniu Vișan, elev al școlii noastre în anul 3, calificarea asistent medical generalist, este și absolvent al unei alte școli postliceale, calificare “asistent medical de laborator” și al unei facultăți cu profil economic. Având în vedere experiența sa, Laviniu a văzut ca principal atu al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” calitatea actului educațional oferit. ”La Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” se face un altfel de învățământ, care îți oferă posibilitatea de a înțelege atât partea teoretică, cât și sistemul medical prin practică în cât mai multe instituții de stat sau private. Experiența acumulată prin participarea la diferite activități extrașcolare te face să ai o altă viziune despre viață și să realizezi că pacientul din fața ta are nevoie atât de îngrijire medical, cât și de un “tratament sufletesc” oferit prin sprijin moral și atitudine pozitivă din partea asistentului medical.”

Andreea Delia Sărăcin, elevă în anul I la calificarea Asistent Medical de Farmacie ne-a mărturisit: ”Inițial eram destul de nehotărâtă în privința viitoarei mele cariere, dar știam câte ceva de la unchiul meu care a absolvit Școala Postliceala Sanitară Carol Davila. Așadar, le-am spus părinților mei că nu vreau să merg la o facultate după care viitorul e destul de incert, ci vreau să fac ceea ce îmi place, să lucrez într-un domeniu curat și să intru în contact cu diferite categorii de pacienți. Așa am ales să mă înscriu la această școală, care este cea mai bună școală postiliceală din România, prima școală apărută după anul 1990 cu profil sanitar, o școală particulară cu renume care pregătește adevărați profesioniști”.

Independența financiară – o provocare?

Școala Postliceală Sanitară derulează o serie de parteneriate cu angajatori atât cei din țară, cât și din străinătate.

Desigur, unii elevi vor să profeseze în străinătate, Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” vine în sprijinul celor care aleg acest lucru.

Certificatul este recunoscut internațional, iar elevii școlii se obișnuiesc din timpul școlii cu ceea ce înseamnă să profesezi peste hotarele țării. Astfel, prin parteneriatul European Nursing Module, prin parteneriatele bilaterale, cât și prin proiectele Leonardo, Erasmus și Erasmus+, elevii selectați își desfășoară stagiul clinic de 2 sau 3 săptămâni în clinici mari din țările Europei. În anul școlar 2015-2016 un număr de 32 de elevi au participat la stagiul de practică de câte 3 săptămâni în Germania sau Grecia prin proiectul Erasmus+ 2015-RO01-KA102-014460, Professional training for a Career in the European Healthcare System.

Cu emoții la rezultatul examenelor de bacalaureat?

Deși nu este obligatoriu, examenul de bacalaureat este o garanție a succesului în carieră pentru orice absolvent. Înscrierea la școala noatră nu mai trebuie să fie garantată cu examenul de bacalaureat, practic bacul nu mai este necesar la înscriere. Însă noi îi susținem pe toți elevii noștri cu meditații pentru bacalaureat la materiile principale și, în mod deosebit la biologie – pentru care asigurăm meditații intensive.

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” este prima școală particulară din România care este acreditată pentru toate cele trei calificări: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneokinetoterapie și recuperare.

Certificatul de absolvire oferit este eligibil internațional. Calificările acordate de Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” beneficiază de recunoaștere internațională. Elevii școlii pot participa în proiecte europene pe toată durata studiilor, precum și pot avea multe alte beneficii asociate calității educației în domeniul sanitar.

Ce trebuie să știe tinerii?

Selecția se face în baza unui interviu vocațional prin care candidatul dovedește că este potrivit pentru profesia de asistent medical, precum și redactarea unei scrisori de intenție. La înscriere trebuie să pregătească un dosar plic cu actele de încriere: copie după certificat sau adeverință de absolvire sau copie după diploma de bacalaureat, foaia matricolă în copie legalizată, actul de identitate în copie și original, precum și certificatul de naștere și, dacă este cazul, de căsătorie. Candidatul trebuie să fie pregătit să plătească taxa de înscriere inițial și de școlarizare dacă este declarat admis.

Invităm absolvenții de liceu și pe toți cei care își doresc o carieră în domeniul sanitar să se înscrie la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” cât mai curând pentru a-și alege calificarea potrivită, precum și programul care poate fi de dimineață sau după-amiază. Școala noastră apreciază elevii cu rezultate deosebite, precum și implicarea elevilor în activitățile extrașcolare prin oferirea a diferite tipuri de burse.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 138

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes