Echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au obiective ambițioase de creștere și implicare într-o educație de calitate. De aici derivă și interesul celor două instituții de a-și sprijini membrii în procesul de dezvoltare al carierei lor prin participarea la cursuri și programe de dezvoltare în management și leadership.

Colegele noastre, prof. dr. Andreea Csolti, Director adjunct  al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și prof. dr. Ioana Rădulescu, Director adjunct al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, au început o nouă călătorie în parcursul de evoluție profesională prin înscrierea în programul Executive MBA organizat de Școala de Afaceri ASEBUSS în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, USA. Programul, desfășurat pe o durată de doi ani, este considerat de CEO Magazine (aprilie 2022) ca fiind numărul 1 în Georgia și pe locul 7 în clasamentul Global Executive MBA. 

ASEBUSS este prima școală de afaceri din România și s-a impus rapid ca lider de piață în domeniul educației manageriale. Echipa de profesori este formată atât din profesori români, care au urmat programe speciale de pregătire la Harvard Business School, Wharton, Stanford, Kellog Northwestern, MIT, IESE, cât și din profesori americani ai universității partenere, Kennesaw State University.

Bianca Ioan – Director Marketing ASEBUSS: Ne bucurăm să avem în seria Executive MBA, ce a luat recent startul, două participante aflate în echipa de conducere a două unități de învățământ private din domeniul educației liceale și postliceale, parte din complexul educațional „Dr. Mioara Mincu”. Diversitatea seriei EMBA ASEBUSS reprezintă un avantaj și oferă tuturor participanților oportunitatea de a cunoaște manageri experimentați din diferite industrii, posibilitatea de conectare și învățare de bune practici din experiența altor companii, precum și networking valoros cu profesorii și practicienii din program”. 

Curriculum-ul Executive MBA cuprinde o serie de 15 cursuri de management și urmărește dezvoltarea acelor competențe care sunt necesare pentru participanții cu poziții strategice,  echipele executive ale unei companii, și anume gândire strategică, leadership, analiză și diagnostic financiar și dezvoltarea unei mentalități orientate către identificarea de oportunități și soluții.

ASEBUSS este în strânsă legătură cu absolvenți specialiști în diferite domenii, aceștia fiind invitați frecvent în cadrul cursurilor pentru a discuta exemple și studii de caz recente din propria activitate, împreună cu participanții.

Învățăm din 100 de studii de caz

Prof. dr. Andreea Csolti, Director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” apreciază că  metodele de lucru ce cuprind analiza a peste 100 de studii de caz – situații reale din cadrul diferitelor industrii sunt foarte eficiente și atrăgătoare. De asemenea, lucrul în echipă cu colegi din diferite domenii, cu personalități și stiluri de lucru variate sunt extraordinar de importante pentru dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare.  

„Învățăm unii de la alții și asta într-un mod foarte relaxat” – spune Andreea Csolti. „Deși sunt încă la începutul programului, consider că acest MBA reprezintă o experiență unică de învățare datorită interacționării cu numeroase persoane cu funcții de conducere, din domenii diferite.”

Analizăm universul educației dintr-o perspectivă complexă

Prof. dr. Ioana Rădulescu – Director adjunct al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”: Consider că acest program oferit de ASEBUSS îmi deschide porți spre evoluție în sistemul educațional și îmi dă posibilitatea, în calitate de viitor membru al unei comunități de business, să privesc educația prin ochi de explorator, dintr-o perspectivă inovativă.

Experiența ce urmează să o trăiesc și să o dobândesc în mediul de afaceri, de-a lungul acestui program, îmi oferă oportunitatea de a privi și analiza universul educației dintr-o perspectivă complexă. Abordăm aici în diferite module managementul strategic, managementul resurselor umane, al finanțelor și contabilității, al marketing-ului și antreprenoriatului. Învățăm să urmărim tendințele de piață raportate la economie. Un alt obiectiv al acestui program este acela de dezvoltare a abilităților transferabile în echipe multifuncționale de lucru, precum adaptabilitatea, creativitatea, comunicarea, încredere în sine, time managementul ș.a.

Abordarea sistematică a definirii și rezolvării unor studii de caz, probleme practice din mediul de business, este de fapt, atitudinea față de problemele cu care ne-am putea confrunta în orice moment, un mod de dezvoltare a gândirii strategice. Învățăm să luăm decizii în diverse contexte. În ceea ce privește dorința mea de a deprinde abilități din managementul afacerilor aceasta coexistă cu dorința de a actualiza, îmbunătății  și eficientiza activitatea mea în managementul educațional din cadrul Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, pe care îl reprezint.”

Considerăm că un management de calitate are în vedere interconectarea dintre dezvoltarea liderilor, a echipelor manageriale și profesorale, precum și a culturii organizaționale, scopul nostru fiind acela de a oferi performanță și înnoire în educație.

Le urăm Andreei și Ioanei mult succes!

 

Ramona Bandrabur

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 245

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes