Impresii culese de la elevii noștri:

Vom începe de acum o serie de articole în care ne dorim să cuprindem și să promovăm impresiile sincere culese de la elevii noștri.

Alina Radu, elevă anul 2 calificarea Asistent Medical General, a ținut să mărturisească pentru actualii și viitorii elevi ai școlii:

„Dacă aş evita formalităţile şi v-aş vorbi sincer, prin ochii unui actual elev, aţi crede că suntem prea subiectivi, uşor influenţabili? Dacă v-aş spune că nicio instituţie nu este perfectă din temelie, aţi mai paşi cu încredere spre acest orizont? Ori oamenii au nevoie de iluzie, cuvinte frumoase şi imagini hiperbolizante ale lucrurilor, ca să îşi îndeplinească visele? Răspunsuri pot fi infinite, însă realitatea este din fericire una singură, iar ea vine cu cel mai bun răspuns: Nimic nu este şi nu a fost perfect, însă noi putem întotdeauna să ne perfecţionăm în acest context. Însă, pentru acest lucru, avem nevoie de un cadru special şi „o mică familie” care să ne proiecteze undeva, aproape de succes ca noi să păşim apoi singuri, dincolo de el.

Dacă aş putea să păstrez doar o singură impresie din tot ceea ce am simţit şi am reuşit să realizez în această şcoală, mi-aş aminti cu drag de cuvântul „familie”. Nu veţi înţelege cu adevărat sensul acestui cuvânt, până când, efectiv nişte străini, care nu ne datorează nimic, se comportă că şi cum ne-ar datora totul.

Nu veţi înţelege de asemenea ce înseamnă un”stagiu de practică” profesional până când nu veţi smulge zâmbete sincere, acelor oameni care privesc neputincioşi către disponibilitatea şi dedicaţia noastră, şlefuită atent în cadrul acestei şcoli. Nu veţi înţelege ce înseamnă „uniformă medicală” până când oamenii nu vor privi la tine cu respect şi mulţumire pentru tot ceea ce ai făcut, faci şi vei face pentru ei.

Concluzionând acestea, revin la fraza iniţială în care ne-am autointitulat „subiectivi”. Da, suntem! Suntem subiectivi pentru că ne pasă, suntem subiectivi pentru că ne implicăm cu toată dăruirea, suntem subiectivi pentru că este vorba de oameni! Mi-aş fi dorit să vă insuflu acelaşi curaj, aceeaşi pasiune şi dorinţa de a lua parte la experienţe unice în cadrul acestei şcoli, care astăzi, realizez că ne-a făcut oameni!”

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 134

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes