La Colegiul Tehnic „Mircea cel Bătrân”, Proiectul regional educativ „Învățați să ajutați” a debutat cu tema „Efectele stresului asupra sistemului imunitar şi a sănătăţii mintale”.

Prof. Marilena Pușcaș și prof. Raluca Brad le-au oferit liceenilor informații importante despre acest subiect.

„Stresul a devenit o componentă zilnică a vieții noastre – este pe buzele tuturor și pare a fi inamicul numărul 1 al societății moderne. Practic, orice poate provoca stres – de la trafic, la locul de muncă si familie, la copii sau prieteni.” – afirmă prof. Marilena Pușcaș.

Care sunt semnele stresului?

  • Devenim foarte ușor iritabili, agitați, trecem foarte ușor de la o stare la alta.
  • Ne simțim copleșiți de o anumită situație nefavorabilă.
  • Nu ne putem relaxa.
  • Avem o părere proastă despre noi înșine, ne simțim singuri.
  • Ne izolam, evitând să întâlnim alte persoane.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată şi oferta educaţională a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prilej pentru liceeni de a se familiariza cu activitatea unui asistent medical şi cu oportunitatea de a alege această profesie.

„Alegerea profesiei de asistent medical se face cu sufletul. Oare putem cântări, putem contoriza în vreun fel cât costă să învățăm să fim de ajutor celor dragi și tuturor celor care au nevoie? Niciun preț, niciun sacrificiu nu este prea mare atunci când înveți să fii de ajutor în situații care pot face diferența între viață și moarte.” – le-a spus prof. Raluca Brad liceenilor.

Mulțumim tuturor celor care au participat la această întâlnire! Mulțumim conducerii liceului pentru buna colaborare din ultimii ani!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 416

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes