Bine ati venit!

 

Deschiderea Cursurilor noului anului şcolar 2013-2014

 

Bine aţi venit la şcoală!

 

O altă toamnă şi un nou început de an şcolar plin de emoţie pentru cei peste 1900 de elevi şi 200 de cadre didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Alături de echipa de profesori şi parteneri de instruire practică, echipă managerială a şcolii le-a urat elevilor şcolii bun venit, un an şcolar mai bun, cu multe realizări profesionale şi multe bucurii.

DSC 0304

 

 

Pentru prima dată, şcoala şi-a primit anul acesta în mod festiv atât elevii ce urmează cursurile de dimineaţă, cât şi pe cei de după-amiază, din dorinţa de a păşi în prima zi de şcoală împreună cu toţi elevii şcolii şi de a le respecta tuturor programul de cursuri. Au participat la eveniment Anca Cercel Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu şi Albert Craiu, consilier în cadrul Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi reprezentanţi ai unor spitale şi fundaţii partenere în organizarea învăţământului clinic.

 

 

 

1„Anul I la o şcoală postliceală este un an deosebit faţă de toţi ceilalţi, pentru că reprezintă începutul unui vis pe care vreţi să-l  împliniţi, acela de a deveni asistenţi medicali. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice pe care le veţi acumula în această şcoală, veţi învăţa aici cât de mult înseamnă un zâmbet şi o vorbă bună ” –  a spus doamna Director Florinela Ionescu care i-a întâmpinat pe cei care abia au păşit pe treptele şcolii la festivitaţile  de deschidere a cursurilor.

 

 » Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. « Aceste cuvinte ale doamnei dr. Mioara Mincu, fondatoarea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” să vă călăuzească în toţi aceşti ani de şcoală şi mai ales în anii care urmează, în care veţi practica această frumoasă profesie pe care v-aţi ales-o! Şi să nu uitaţi niciodată că dumneavoastră sunteţi cei care veţi da renumele acestei şcoli, renume pe care îl veţi duce cu voi, în ţară dar şi peste hotare. Să fiţi mândri că sunteţi elevi ai Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”!” a fost îndemnul doamnei Florinela Ionescu pentru elevii şcolii.

 

 

 

2Dl. prof univ. dr.  Alexandru Ioan Mincu, Preşedinte Director General al Consiliului de Administraţie al Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”:

 

„Vă felicit că aţi ales o profesie foarte frumoasă cu o misiune nobilă şi vreau să vă spun din prima zi că nu este una uşoară. Vă trebuie 3 ani de zile de muncă intensă pentru a vă pregăti să deveniţi juniori în această profesie. Succesul şcolar şi în cariera dumneavoastră ţine de acest parteneriat între dumneavoastră, ca elev, şi şcoală. Celula de bază pe care trebuie să punem accent este clasa din care faceţi parte. Dumneavoastră trebuie să fiţi uniţi, să lucraţi împreună, să vă ajutaţi unii pe alţii şi să faceţi echipă cu profesorul diriginte. Veţi purta numele dirigintelui în toată cariera dumneavoastră. Să vă iubiţi şcoala şi să vă iubiţi profesia. Nu e important doar efortul de a obţine rezultate foarte bune, ci să veniţi la şcoală cu plăcere, cu dragoste pentru oameni, pentru că „dacă dragoste nu e, nimic nu e” . Să municm şi să zâmbim! Să ieşim peste hotarele ţării în aceşti 3 ani de pregătire, pentru că veţi deveni un factor de sănătate nu numai al României ci şi al întregii Europe. Veţi fi nişte luptători pentru educaţie şi sănătate şi trebuie să ştiţi că redarea şi menţinerea stării de sănătate este misiunea noastră cea mai importantă. Vă urez succes, împreuna cu întreaga echipă de profesori”.

 

În cadrul evenimentului, domnul Alexandru Ioan Mincu a anunţat lansarea în acest an de către conducerea şcolii a unui nou program de mentorat, prin care vor fi selectaţi  cei mai buni absolvenţi dintre cei care dorescă să rămână în şcoală, ca profesori. „Muncim să vă pregătim atât de bine încât să vă facem promisiunea că viitorii profesori de peste câţiva ani vor fi chiar din rândul absolvenţilor acestei şcoli. Şi chiar daca nu toţi veţi deveni profesori, ne dorim ca toţi dintre dumneavoastră să deveniţi nişte asistenţi medicali   foarte buni, atunci când părăsiţi băncile şcolii.”

 

 

 

3Ştefana Călinescu – Andrei, Director Adjunct – Managementul Resurse Umane

 

” Să nu uitaţi niciodată că de-a lungul vieţii aţi cerut un zâmbet, alinare, mângâiere de la mamă, de la învăţători şi profesori…  Va veni vremea când va trebui să daţi şi dumneavoastră pacienţilor pe care îi veţi îngriji aceaşi alinare. Vă doresc un an bun şi oricând veţi avea vreo problemă sau vreo durere, suntem aici pentru a vă sprijini să le depăşiţi!”

 

 

 

4Daniela Stoian – Director adjunct Dezvoltare Instituţională

 

„Acum  la începerea şcolii vă urez succes, iar peste 3 ani vă voi ura succes în carieră! Ştiţi care este diferenţa dintre voi profesorii si voi elevii? Pentru noi şcoala nu se sfârşeşte, dar voi o veţi termina după 3 ani. E ceva însă ce nu se va termina nici pentru voi, niciodată, şi anume Educaţia pentru Sănătate. Să vă aduceţi aminte acest lucru pentru că în cariera voastră veţi avea mereu de învăţat.”

 

 

 

5Maria Pârlog – Responsabil Program AMG

 

„Noi ducem astăzi mai departe visul pe care doamna Dr. Mioara Mincu, cea care cu o iubire cât o ţară pentru profesia de asistent medical, l-a avut atunci când a înfiinţat Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.  O şcoală pentru viaţă şi pentru sănătate. Suntem prima şcoală privată şi cea mai mare şi ştiu sigur că este o şcoală elitistă, care  presupune calitate, excelenţă performanţă. Această valoare o avem noi aici, ca o echipă, iar dumneavoastră, elevii, ne daţi nouă, profesorilor, valoare. Vă mulţumim că aţi venit la şcoala noastră, bine aţi venit şi vă rugăm să ne faceţi şi mai mândri decât suntem.”

 

 

6Măriuca Ivan, Peşedintele Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România

 

„Mesajul meu de acum 23 de ani când am înfiinţat această şcoală împreună cu Doamna Dr. Mioara Mincu nu se mai potriveşte vremurilor de astăzi. Purtaţi pe umeri o mare responsabilitate astăzi, când oamenii nu mai au încredere în actualul sistem de sănătate, dar îşi pun toate speranţele în voi, noile generaţii de cadre medicale. De aceea, trebuie să învăţaţi cât mai mult, chiar daca nu vă place acest imperativ. Mesajul meu către dumneavoastră este să faceţi această profesie din iubire pentru oameni şi cu pasiune şi credeţi-mă, ceea ce dăruiţi se va întoarce la dumneavoastră înmulţit. Dacă profesorii sau asistenţii din spitale nu vă spun ceea ce aţi dori dumneavoastră să ştiţi, întrebaţi-i şi să nu vă fie jenă să cereţi ceea ce credeţi că v-ar trebui să ştiţi pentru a deveni nişte asitenţi medicali competenţi, aşa cum vă doriţi să fiţi.”

 

7Doina Călinescu – Director Îngrijiri Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia

 

„Să fiţi veseli, frumoşi, întotdeauna îmbrăcaţi în uniformă, decenţi şi îngrijiţi. Să fiţi corecţi, să veniţi la ore, la practică, unde veţi învăţa foarte multe, Şi să ţineţi minte că primul lucru pe care trebuie să îl facă un asistent medical atunci când primeşte pacientul este să îşi lase grijile acasă şi să îl primească cu zâmbetul de buze. Mă bucur că aţi ales această şcoală de care eu sunt atat de ataşată. Am fost foarte apropiată de d-na doctor Mioara Mincu, cu mulţi ani în urmă, de aceea am ales să colaborez în continuare şi vă aştept pe cei care veţi avea ore de practică în spitalul Obregia.”

 

 

 

8Ioana Roman – Director Îngrijiri la Spitalul Clinic Sf. Ioan

 

„Înainte de a lucra la patul bolnavului trebuie să fiţi formaţi aici, în şcoală. De aceea vă sfătuiesc să fiţi serioşi, să veniţi la ore şi la pratica din spital. Să insistaţi, să întrebaţi … numai aşa veţi avea o pregătire serioasă. Am lucrat 20 de ani în terapie intensivă la Cardiologie şi pot să vă spun că am avut multe greutăţi dar şi bucurii nemăsurate. Vă felicit că aţi ales această profesie. Sunteţi frumoşi, vă doresc mult succes şi să aveţi grijă şi de mine, când voi avea nevoie de voi.”

 

 

 

9Raluca Brad, absolvent al Şcolii noastre, Promoţia 2013 AMG

 

„Cu mândrie o spun, anul acesta am absolvit cursurile Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Vă felicit pentru alegerea de a deveni elevi ai acestei şcoli şi spun acest lucru pentru că sunt absolut convinsă că în următorii 3 ani veţi găsi în profesorii şi cadrele medicale colaboratoare ale acestei şcoli tot sprijinul şi preocuparea pentru a vă ajuta să vă pregăti pentru minunata profesie pe care v-aţi ales-o. În calitate de absolvent, v-aş sfătui să ţineţi aproape de şcvoală si să profitaţi de fiecare oportunitate, de fiecare întâlnire curs pe care şcoala vi le va propune şi vă asigur că vor fi nenumărate asemenea ocazii. Trebuie să vă spun că vor fi momente în care nu vi se va părea uşor. Veţi primi o cantitate mare de informaţii care trebuie asimilate şi va trebui să o faceţi într-un timp foarte scurt, dar răsplata va veni la final. Să ştiţi însă că profesia pe care aţi ales-o este una extraordinar de ofertantă! Vă aşteaptă 3 ani care vor trece repede, dar depinde în mare măsură de dumneavoastră să ştiţi să profitaţi de tot ceea ce vi se va oferi.”

 

10Issabelle Tomescu – elevă Anul III D, AMG:

 

„Aţi făcut cea mai bună alegere să vă pregătiţi în această şcoală. Să fiţi însă conştienţi că reuşita în carieră va depinde în foarte mare măsură de implicare dumneavoastră pe parcursul acestor 3 ani şi bine înţeles şi după absolvire. Sfatul meu este acela de a studia foarte mult în aceşt ani de şcoală, să fiţi mereu la curent cu noutăţile, să citiţi cărţi şi reviste de specialitate şi mai ales să vă înscrieţi în programe de voluntariat. Numai aşa, practicând zi de zi, veţi putea învăţa această profesie. Şcoala vă va oferi foarte multe oportunităţi. În toate spitalele în care am făcut practică mi s-a oferit posibilitatea de a lucra ca voluntar. Veţi putea participa chiar şi la schimburi de experienţă cu şcoli din alte ţări europene, în cadrul Modulului European de Nursing, modul în care eu şi colegii mei suntem înscrişi. Aveţi foarte multe de învăţat. Această profesie trebuie să o facem cu mult devotament şi responsabilitate, pentru că este în joc viaţa oamenilor.” 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 203

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes