Medicover a deschis miercuri, 7 iunie, Spitalul Medicover Pipera din București, o investiție de 31 de milioane de euro menită să răspundă cererii tot mai mari de îngrijire complexă și angajamentului de a redefini viitorul asistenței medicale.

Construcția noului spital multi-disciplinar Medicover din București a constat în reconfigurarea unei clădiri de birouri într-o unitate medicală la standarde occidentale, dispusă pe 9 etaje plus parter, în suprafață totală de peste 22.000 metri pătrați, din care spațiul medical este de 15.000 metri pătrați.

Noul spital susține personalul medical cu cele mai noi echipamente pentru diagnostic și tratament. Medici de elită cu experiență în țară și străinătate vor aborda cazuri de complexitate din sfera oncologiei, urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei, cu precizie și control sporite, minim-invaziv, astfel încât recuperarea pacienților să fie cât mai ușoară și rapidă.

Un spațiu important este alocat medicinei de prevenție, în cadrul spitalului funcționând un ambulatoriu modern cu numeroase specialități medicale, precum Cardiologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie, Pneumologie, Reumatologie. 24 de cabinete medicale sunt disponibile pentru consultații de specialitate, investigații și mici intervenții.

Noul spital, denumit Medicover Hospital, dispune de 200 de paturi, 7 săli de operație, o secție modernă de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI), un robot da Vinci, un centru de imagistică high-tech, un laborator de cateterism și ambulatoriu integrat.

Primii pacienți vor fi tratați chiar de săptămâna aceasta, spitalul având deja circa 170 de angajați. În 2024, numărul de angajați va depăși 400, potrivit reprezentanților unității medicale.

Spitalul este dotat și cu un laborator operat de Synevo România, parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic a grupului Medicover. Laboratorul are o capacitate de procesare de peste 1.500 de probe pe oră.

În urma deschiderii noului spital, Medicover ajunge la peste 700 de paturi disponibile în cele 5 spitale din România. Spitalul Medicover din zona Aviației din București va fi reconfigurat în maternitate.

MEDICOVER în cifre

Prezent la evenimentul de deschidere a noii unități medicale, Fredrik Rågmark, director general al Medicover, a transmis câteva date despre investițiile grupului, inclusiv în România.

Medicover a investit, în 2022, 350 milioane euro pentru dezvoltare organică și prin achiziții. În România, grupul a investit circa 150 milioane euro în Divizia de Servicii de Sănătate și în cea de Servicii de diagnostic în ultimii 5 ani.

Grupul Medicover dispune de aproximativ 1 milion de metri pătrați de spații medicale, din care aproape 10% sunt în România. Spațiul medical deținut de Medicover în România a crescut cu 30% în ultimul an.

Medicover este prezentă în România din 1995, prin rețeaua medicală clinică Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo. Furnizorul de servicii medicale este prezent în 14 județe printr-o rețea care cuprinde 5 spitale generaliste (în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova), 41 de clinici, 25 de cabinete și peste 250 de unități sanitare partenere.

„România este a doua țară în care am adus brandul Medicover, în anul 1998, iar astăzi avem puțin peste 100.000 de metri pătrați de spațiu medical unde ne putem concentra pe diagnosticul și tratamentul pacienților noștri. Am investit peste 150 milioane de euro în România prin Divizia de Servicii de Sănătate și Divizia de Servicii de diagnostic în ultimii cinci ani,” a afirmat Fredrik Rågmark.

„Medicover este acum una dintre companiile europene lider în domeniul sănătății, cu 50.000 de angajați, fiind prezentă în 12 țări la nivel global. România este o țară importantă pentru noi. Succesul Medicover vine din atenția pe termen lung pe care o alocăm nevoilor oamenilor și din pasiunea noastră pentru servicii medicale de înaltă calitate. Investițiile în sănătate au nevoie de investitori pe termen lung, de tehnologie de înaltă calitate și de oameni bine pregătiți. Medicover asigură toți acești trei factori”, a declarat Fredrick Stenmo, Președintele Consiliului de Administrație Medicover.

„România a înregistrat un progres impresionant în ultimii ani. (…) Ne bucurăm că, odată cu deschiderea noului spital multi-disciplinar din București, vom pune în beneficiul sănătății oamenilor cele mai noi echipamente și tehnologii medicale”, a mai adăugat Fredrik Stenmo.

Dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover Romania a adăugat: „Deschiderea noului spital din București este punctul culminant al multor luni de muncă cu adevărat extraordinară. Noul spital ne va spori și mai mult capacitatea de a oferi îngrijire medicală la standarde occidentale și un loc de muncă excelent pentru angajații noștri.”

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, a încheiat un parteneriat exclusiv cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” București, prin care acordă burse pentru cursanții școlii. Alături de susținerea financiară, bursele cuprind stagii de practică în clinicile și spitalele Medicover, precum și mentorat pentru probele practice și pentru realizarea temelor de curs din partea coordonatorilor de îngrijiri pacienți din cadrul Medicover.

În discursul domniei sale, domnul Fredrik Rågmark, director general al Medicover, a mulțumit școlii noastre pentru acest parteneriat și pentru colaborarea deosebită dintre cele două instituții.

Mulți dintre absolvenții noștri aleg Medicover pentru practicarea profesiei de asistent medical.

La evenimentul de deschidere a celui mai modern Spital Medicover au fost prezente doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, doamna Cristina Brad – consilier juridic, membru al Consiliului de Administrație și doamna prof. Raluca Brad – director Comunicare.

 

prof. Raluca Brad      

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 109

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes