DSC03272

Primim adeseori întrebări referitoare la valoarea taxei şcolare, de aceea considerăm că este important să vă aducem la cunoştinţă nu doar valoarea acesteia şi modalităţile de plată, ci în primul rând calitatea ridicată a programului de educaţie oferit de Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila”, comparativ cu alte şcoli de profil similare de stat sau particulare.

Facem referire la corpul profesoral, format din oameni tineri, dinamici, dar şi cu o vastă experienţă în domeniul sanitar şi în arta pedagogiei, la spaţiile de studiu din cele 4 campusuri amplasate central, ale căror dotări moderne sunt într-o continuă îmbunătăţire, la numeroasele parteneriate de practică. Lista partenerilor în instruirea clinică, asa cum puteţi vedea pe site-ul nostru, cuprinde cele mai bune spitale de stat, clinici şi spitale particulare, lanţurile renumite de farmacii şi instituţiile profilate în domeniul balneofiziokineto-terapiei şi recuperării medicale.

Considerăm că uniforma şcolii, geanta, rechizitele personalizate oferite de şcoală în cuantumul taxei, asigură un standard indispensabil intrării în unităţile de practică, iar celelalte şcoli sanitare nu oferă acest beneficiu.

Preţuim de asemenea relaţia de colaborare foarte bună şi cu OAMGMAMR Bucureşti – organizaţia care acordă dreptul de liberă practică după absolvirea şcolii.

Împreună cu toţi partenerii noştri ne străduim să clădim cel mai important dintre parteneriate, acela cu elevul nostru,  în efortul comun de formare a noilor generaţii de cadre medicale de succes ale Europei.  


Taxa de şcolarizare promovată de şcoala noastră include toate costurile necesare formării pe întreg ciclul de pregătire, inclusiv costurile organizării examenului de absolvire, care în alte şcoli se ridică la sume între 150 şi 200 lei.

Elevii şcolii noastre au ocazia de a beneficia de burse de merit şi sociale, sau pentru schimburi de experienţă în Europa, dintr-un fond de circa 7% din total, ceea ce reprezintă pentru beneficiari o reducere suplimentară de taxă.  În plus, elevii care promovează anii I şi II şi optează pentru a plăti taxa de şcolarizare pentru anul următor, imediat după promovarea anului, vor beneficia de reduceri de 400 lei. Astfel, taxa pentru anul II, respectiv III, scade la 2100 lei.

Comparativ cu alte şcoli, unde doar în aparenţă taxa este mai mică, Scoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” nu îşi propune să ofere o diplomă contracost, ci o educaţie la cel mai bun nivel în pregătirea pentru profesia de asistent medical. De altfel, calitatea pregătirii trebuie să constituie  motivul principal pentru care alegeţi o şcoală şi nu doar obţinerea facilă a unei diplome la un preţ cât mai mic.
SCOALA NOASTRĂ NU ARE CA OBIECTIV PRINCIPAL ACORDAREA UNEI DIPLOME! Misiunea şcolii noastre merge mai departe decât atât şi îşi propune  »sa formeze cât mai mulţi asistenţi medicali de succes, care să fie angajaţi în cât mai bune unităţi ale sistemului de sănătate european şi cu cele mai mari şanse de promovare în carieră«
 

Pentru a asigura reuşita misiunii noastre propunem elevilor un set de activităţi de formare extracurriculare suplimentare faţă de programa şcolară impusă de Minister şi urmarită de celelalte şcoli. Ateliere de dezvoltare personală organizate de traineri cu mare experienţă, cursuri master class susţinute de personalităţi ale vieţii medicale, participare la proiecte de voluntariat şi schimburi de experienţă europene, cabinet de consiliere psiho-pedagogică la care se adaugă şi alte evenimente profesionale şi sociale precum balul bobocilor sau numeroase excursii pentru asigurarea unei vieţi de elev cât mai frumoase şi mai bogate.

DSC 0771Calitatea elevilor (a colegilor de clasă) şi accentul pe care îl punem pe lucrul în echipă şi întrajutorare, cu rol în eficientizarea dezvoltării profesionale dar şi a formării personale ca membru cu roluri asumate într-o echipă de lucru cu obiective clare, constituie atuuri clare ale şcolii noastre . Deasemenea, am dublat corpul de diriginţi (doi diriginţi la fiecare formaţiune de lucru începând din anul şcolar 2013-2014) tocmai pentru a asigura îndeplinirea acestor obiective. Avem un sistem informatic bine pus la punct şi spaţii destinate elevilor pentru pauze.

Am înfiinţat:

Un departament de Relaţii Internaţionale care organizează numeroase schimburi de experienţă cu elevi din cele mai bune şcoli din Europa. În cadrul acestor schimburi bilaterale elevii se asigură că pregătirea lor este european competitivă şi au şansa să afle direct care sunt condiţiile de angajare în cele mai multe din ţările europene, dacă sunt interesaţi să îşi înceapă cariera într-o altă ţară decât cea natală;

– Un Birou de promovare şi plasare al absolvenţilor şcolii;

DSC03695– Clubul Absolvenţilor, care îşi propune să ţină legatura cu majoritatea absolvenţilor noştri. Aflăm cum au progresat în careieră şi organizăm întâlniri în scopul împărtăşirii experienţelor acumulate, din care vom şti întotdeauna ce să îmbunătăţim. Odată ce au dobândit o experienţă de lucru, aceasta le permite absolvenţilor să îşi ajute şcoala şi noile generaţii de elevi.

 

Un număr considerabil dintre elevii care au optat pentru şcoala noastră au deja o diplomă universitară, dar după absolvirea facultăţii au realizat că nu se pot angaja nicunde. Diploma nu e totul! de aceea şcoala noastră depune eforturi active în a oferi abslovenţilor săi un nivel cât mai mare al ANGAJABILITĂŢII lor şi implicit UN NIVEL COMPETITIV SUPERIOR ÎN PIAŢA FORŢEI DE MUNCĂ EUROPENE. Profesia de asistent medical este una din cele mai căutate în Europa, dar O simplă Dimplomă nu îţi garantează locul de muncă conform aşteptărilor.

 


 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 2.243

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes