Pandemia ne-a obligat să găsim soluții mult mai rapid decât de obicei, să fim mai adaptabili și mai responsabili față de noi și față de ceilalți. Acum este momentul să privim cu mai multă încredere înainte. De la finalul anului trecut, România a început campania națională de vaccinare împotriva covid-19. Cadrele medicale au fost imunizate încă din prima etapă a campaniei.

Domnul Preşedinte al Consiliului de Administrație, director general al școlii noastre, prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, ne-a adresat următorul mesaj, în cadrul primului Consiliu profesoral din acest an:

 „ MANIFEST

Este dreptul fiecăruia dintre noi să decidă dacă se vaccinează sau nu. Este dreptul fiecăruia dintre noi să păstreze tăcerea sau să își exprime opinia, oricare ar fi ea, și să convingă pe alții într-un fel sau altul (dacă dorim să ne asumăm acest rol sau dacă este o așteptare de la noi din partea celorlalți), atât timp cât fiecare își asumă responsabilitatea (competențe și consecințe), cu condiția să nu contravină legii sau regulilor impuse de unele instanțe ale dimensiunilor noastre sociale și, în acest caz, riscând să fie exclus sau pedepsit conform legii.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este un agent al Educației pentru Sănătate și formează educatori pentru sănătate. Cadrele didactice ale școlii sunt formatorii educatorilor pentru sănătate. Promovăm campanii antifumat, pentru mișcare și activitate fizică, pentru alimentație sănătoasă, pentru reducerea consumului de grăsimi, pentru efectuarea mai frecventă a investigațiilor medicale, pentru prevenție și pentru a zâmbi. Acum luptăm pentru a ne vaccina cât mai mulți dintre noi, convinși fiind că este varianta viabilă pentru a depăși această pandemie.  

 De ce mă vaccinez?

Împuternicit de dimensiunea solidarității și altruismului, folosind empatia, în proporție de peste 67% aleg să mă vaccinez pentru alții:

33% mă vaccinez pentru a fi eu sănătos.

33% mă vaccinez pentru a-mi proteja familia și pe cei cu care vin în contact (la muncă, în mijloacele de transport în comun, când îmi asigur proviziile de hrană sau lucrurile esențiale).

34% mă vaccinez din solidaritate și convins că și alții vor face la fel pentru mine, pentru a învinge pandemia pentru totdeauna, pentru a-mi trimite copiii la școală, pentru a munci în condiții normale, pentru că îmi doresc să se deschidă școlile, iar elevii și profesorii să se întâlnească în clase, pentru un învățământ eficient și de calitate, pentru a elibera paturile de la ATI și din spitale și, astfel, pentru a da puțină odihnă medicilor, asistenților medicali și infirmierilor, pentru a da posibilitatea revenirii la muncă acelora care au avut activitatea întreruptă, pentru a-mi revedea prietenii și familia extinsă, pe care nu i-am văzut de aproape un an, pentru a reveni la o viață normală (cu învățămintele de rigoare).

 Sănătatea, ca și Educația, reprezintă un drept, dar și o obligație. Să fii SĂNATOS și EDUCAT înseamnă să fii LIBER!”

 Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România. De peste 30 de ani pregătește generații de asistenți medicali, care lucrează în țară sau asigură sănătatea în Europa.

Suntem Educatori pentru Sănătate, suntem formatori de opinie, suntem primii în lupta cu boala, suntem profesioniștii care formează asistenții medicali ce vor avea sănătatea Europei în mâini.

 În anul 1990, sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a medicinei românești, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost prima instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular înființată în România după decembrie ‘89, membră a Modulului European de Nursing, ale cărei rezultate sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

 Pandemia de covid-19 ne-a supus la numeroase provocări, ne-a confruntat cu multe restricții și situații extrem de dificile, de viață și de moarte.

Suntem mândri de colegii noștri, medici și asistenți medicali, cadre didactice ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, dar și eroi în halate albe. Sunt un exemplu pentru noi toți.  

Mulți absolvenți și elevi – voluntari ai școlii noastre, sunt în continuare pe baricade în lupta cu virusul perfid.

Cu toții sunt acolo pentru ca noi să avem siguranța că suntem pe mâini bune. Le mulțumim pentru tot ceea ce fac!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 108

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes