• Școala Postliceală Sanitară Carol Davila – ”locul potrivit pentru a învăța meseria de asistent medical”

  În aceste zile fierbinţi de august, când mulți dintre noi sunt deja în vacanţă, în curtea Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” am întâlnit numeroși candidați care au participat la procesul de selecție pentru admiterea în instituţia noastră. Persoane de vârste diferite, cu experiență de viață variată vin aici motivate pentru a se implica în Educația pentru Sănătate.

  Marți, în data de 9 august, la admitere era familia Chircă – Viorel și Victoria – care au participat împreună la admitere după ce s-au întors recent din Anglia unde au lucrat ca infirmieri la Spitalul Evelina London Childrens Hospital.

  Victoria Chircă – Casapu a motivat alegerea sa: ”Consider că Școala ”Carol Davila” întrunește criteriile unei Instituții Educaționale prestigioase oferind o calificare recunoscută pe plan național, cât și europen, de asemenea practica aplicată în marile spitale ale capitalei oferă o oportunitate bogată de experiență profesională și posibilitatea de angajare în urma absolvirii”. Victoria ne-a mărturisit planurile sale de a rămâne definitiv în România, dorind în primul rând să facă bine oamenilor în sistemul medical de acasă.

  Viorel Chircă a spus: ”Despre Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”  am auzit multe lucruri bune atât de la prieteni, foști elevi ai școlii, cât și de pe internet. Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”  este prezentată drept o instituție de învățământ prestigioasă care timp de mai bine de două decenii a pregătit asistenți medicali la cel mai înalt nivel pentru piața de muncă națională și europeană. După un amănunțit studiu al școlilor din capitală am ajuns la concluzia că Școala Postliceală ”Carol Davila”  este locul potrivit pentru a învăța această meserie”.

  Alte persoane aleg școala noastră în urma sentimentelor pe care le-au trăit ajutându-și rudele, persoane dragi care au ajuns să vorbească și să meargă din nou sub îngrijirea și sprijinul lor atent.

  ”Reputația Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” și calitatea învățământului de aici m-au determinat să-mi prezint intenția de a deveni studentă a acestei instituții de învățământ. Am devenit pasionată de această specializare ”balneofiziokinetoterapie și recuperare” în momentul în care bunica mea a suferit două intervenții chirurgicale atât la membrul inferior (ruptură de menisc), cât și la membrul superior drept. După aceste două intervenții a avut nevoie de recuperare. Atunci mi-am dat seama că ar trebui să urmez o școală cu profil balneofiziokinetoterapie și recuperare pentru a o putea ajuta”, spune Ileana Mihălțianu, una dintre elevele admise ieri.

  Am întâlnit candidați care au absolvit o facultate, care au deja o experiență internațională, precum și alții care au absolvit recent liceul cu medii mari și își fac alegerile de suflet în viață. Alți candidați vin către noi pentru a fi susținuți să participe la a doua sesiune de bacalaureat, având mai multe şanse datorită meditaţiilor gratuite pe care le oferim.

  Faptul că vin persoane din diferite medii profesionale, care au în comun dorința de a face bine printr-o carieră în domeniul sanitar, face ca întreaga experiență de învățare în școala noastră să le ofere mult mai mult. Elevii tineri, care vin direct de pe băncile liceului, au prilejul de a se clarifica în legătură cu viitorul pe care și-l construiesc, iar persoanele cu experiență de viață devin deseori modele pentru cei tineri prin ambiția de care dau dovadă și disponibilitatea de a-și construi un nou început sub deviza binelui.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 221

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes