În Ajun de Crăciun am vizitat mai mulți copii din centre de servicii sociale, de pe raza sectorului 3.

 Cuvintele nu pot reda emoțiile trăite în mijlocul celor care s-au bucurat sincer și curat de darurile lui Moş Crăciun  şi de prezenţa noastră.

Mulţumesc tuturor elevilor școlii noastre pentru că anul acesta au fost ajutoarele Moşului, au creat Magia Crăciunului şi acest lucru dovedeşte nu atât bogăţia materială, cât existenţa  unei comori inestimabile a sufletului plin de omenie, dragoste, empatie, căldură.

În aceste zile aţi dovedit că puteţi fi prezenţi acolo unde există nevoi şi aţi reuşit să dăruiţi zâmbete, îmbrăţişări și multă bucurie.

 

Locațiile vizitate au fost:

Centrul de Îngrijire în Apartamente de Tip Familial

Beneficiarii sunt copiii cu domiciliul pe raza sectorului 3, cu vârsta cuprinsă  între 6 și 18 ani, față de care  comisia/instanța judecatorească a dispus o masură specială de protecție.

Plasamentul copiilor/tinerilor în serviciile de tip rezidenţial se realizează în urma dispunerii măsurii de protecţie specială de către Comisia pentru Protecția Copilului sau de către instanţa judecătorească, în baza propunerii formulată de specialiştii serviciilor: Serviciul Asistenţă Socială în Domeniul Protecţiei Drepturilor Copilului și Serviciul  Management de Caz.

 

Centrul de Primire în Regim de Urgență

Asigură dezvoltarea armonioasă pentru copiii/tinerii separaţi temporar sau definitiv de familiile lor, pentru care a fost dispusă o masură de protecţie specială la apartamentele de tip familial sau centrele de plasament.

Beneficiarii centrului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, abuzați (fizic, emoțional, sexual), neglijați sau exploatați.

Plasamentul  în Centrul de Primire în Regim de Urgență  se realizează în baza dispoziției de plasament în regim de urgență sau  ordonanței președențiale în regim de urgență.

 

Felicitări tuturor celor care s-au implicat în activitățile din ultima săptămână și care au dăruit din toată inima pentru cei care au mai puțin! Suntem o echipă care poate continua ceea ce a descoperit  în acestă perioadă: implicare, dăruire, profesionalism, receptivitate, capacitate de înţelegere. Respect!

 

prof. Mirela Avram

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 74

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes