Şcolile postliceale sunt cea mai bună opţiune pentru elevii care au picat examenul de maturitate pentru că nu au nevoie de diplomă de Bac la admiterea în aceste şcoli de meserii care le asigură practic un job, chiar şi în străinătate, publică www.adevărul.ro.
 
Examenul de Bacalaureat nu trebuie să reprezinte un sfârşit de drum, atrag atenţia profesorii. Elevii care au picat Bac-ul trebuie să se orienteze spre piaţa muncii, spre obţinerea unei calificări care să le permită să se angajeze uşor fie în ţară, fie în străinătate. Opţiunea evidentă în acest caz este urmarea unei şcoli postliceale, unde nu au nevoie de o diplomă de Bac pentru a intra. De departe cea mai căutată specializare de postliceală este cea de asistent medical generalist. La Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bucureşti mai sunt libere aproximativ 500 de locuri din cele 750 scoase la concurs.
 
„Admiterea constă într-un interviu vocaţional prin care se descoperă înclinaţia pe care o are candidatul pentru meseria de asistent medical. Înscrierile se pot face până pe 10 septembrie, deci după a doua sesiune de Bac şi în acest interval au loc şi interviurile, care se stabilesc pe parcurs în funcţie de numărul de candidaţi înscrişi. Dacă elevii se înscriu fără să aibă diplomă de Bac, atunci noi îi ajutăm să promoveze examenul, oferindu-le meditaţii gratuite chiar din timpul verii, pentru a ajunge să promoveze în a doua sesiune, din toamnă”, a explicat pentru „Adevărul” directoarea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Daniela Stoian.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 152

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes