În cadrul celui de al doilea curs Masterclass – SPSCD – Școala Elitelor – Știu! Pot! Simt! Cunosc! Devin cel mai bun!, elevii și absolvenți ai școlii noastre au beneficiat de consiliere de specialitate din partea doamnei Cosmina Boriceanu, reprezentant HR, Clinica MEDICOVER. Tema activității a fost: „Particularizarea informațiilor privind scrierea unui CV și a unei scrisori de intenție. Diseminare privind ofertele de muncă și prezentarea avantajelor de a lucra în clinicile private”. Acțiunea a urmărit să răspundă unor întrebări, nelămuriri, temeri ale elevilor și absolvenților referitoare la alegerea unui loc de muncă în conformitate cu abilitățile și cunoștințele lor.

În acest context, participanții au identificat modalități concrete de căutare a unui post potrivit nevoilor și potențialului lor specific, și-au clarificat aspecte cheie în ceea ce privește completarea unui CV, astfel încât să corespundă criteriilor solicitate de angajator. Au aflat care sunt aspectele ce trebuie evitate atunci când participă la un interviu pentru angajare și care sunt indicatorii urmăriți de specialiștii în Resurse Umane în procesul de recrutare. – a afirmat doamna prof. Adriana Păunescu, responsabil Clubul Absolvenților.

Cosmina Boriceanu, reprezentant HR, Clinica Medicover: „Prin aceste activități dorim să venim în sprijinul elevilor Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” prin prezentarea ofertei noastre de angajare, a posturilor pentru care pot accesa. Ne dorim ca elevii dvs. să aleagă Medicover. De aceea, prin aceste prezentări pot afla care sunt cerințele unui interviu, cum pot realiza corect un CV prin exemple de tipul „așa da, așa nu”. Cei care vor să lucreze ca asistenți medicali în compania noastră trebuie să fie motivați, să privească cu responsabilitate către nevoile pacientului, să-și însușească valorile companiei, iar cea mai importantă o reprezintă grija deosebită față de pacient. Este bine să aibă abilități de comunicare, inclusiv într-o limbă străină, să știe să gestioneze anumite situații limită, să fie persoane deschise. Sigur, mi s-a pus întrebarea: de ce aș alege o clinică privată și nu un spital de stat? Ce oferim în plus? În primul rând aș spune că este alegerea fiecăruia. Sunt persoane care se adaptează foarte bine condițiilor dintr-un spital de stat, iar altele lucrează foarte bine după regulile dintr-o clinică privată. Noi oferim condiții de lucru bine reglementate, într-un mediu curat, unde au la dispoziție instrumente, echipamente de ultimă generație, obținerea anumitor beneficii în funcție de calitățile fiecăruia, o echipă de profesioniști în domeniul medical care îi poate ajuta să se dezvolte.”

Această nouă întâlnire dintre elevii școlii noastre şi reprezentanţi ai unor companii partenere, potenţiali angajatori pe piaţa muncii, urmează misiunea Clubului Absolvenților de a crește nivelul angajabilității elevilor și a absolvenților Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. „Toate informațiile ce au fost prezentate astăzi sunt reprezentative. Elevii noștri au avut ocazia de a afla care sunt avantajele unui post de asistent medical într-o clinică privată şi cum pot accesa un astfel de post. În felul acesta, ei vor putea alege în cunoştinţă de cauză unde doresc să lucreze – într-un sistem de stat sau unul privat. Vom continua seria acestor întâlniri din dorința de a veni cât mai mult în sprijinul elevilor și absolvenților noștri.” – ne-a  declarat doamna prof. Adriana Păunescu, responsabil Clubul Absolvenților.
  

Prof. Raluca Brad

{gallery}stories/2015/masterclass2{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 242

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes