Elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au participat la un nou curs Masterclass, cu tema: „Pregătire în domeniul asistenței din cabinetul dentar”, organizat și susținut de către reprezentanții Clinicilor Dent Estet: Cristina DOBRILA – coordonator departament Front Desk, Adriana COMĂRNICEANU – coordonator departament Asistenți Medicali, dr. Alexandru DAN – medic stomatolog cu competență în implantologie și Florentina BUȘE – coordonator departament HR Dent Estet.

În deschiderea evenimentului, doamna director prof. Aurelia Șova a prezentat elevilor oportunitățile de care vor beneficia prin parteneriatul cu Clinicile Dentare DENT ESTET: participarea la stagii clinice, 6 burse de excelență, cursuri masterclass, locuri de muncă.

Doamna prof. Mirela Avram a oferit participanților la eveniment detalii cu privire la procedura privind optarea pentru desfășurarea stagiilor clinice în cadrul Clinicilor Dentare DENT ESTET.

Doamna Cristina Dobrilă a evidențiat, prin exemple și justificări, o serie de modalități privind formarea și creșterea echipei de lucru, accentuând puterea propriului exemplu. De-a lungul traseului parcurs de către pacient, din momentul contactării departamentelor Recepție, Front Desk și până la momentul consultației propriu-zise, asistentul medical trebuie să dețină reale competențe de comunicare. Aceste competențe sunt potențate de o stimă de sine adecvată și susținută de o cunoaștere de sine și de ceilalți, conducând către înțelegerea nevoilor tuturor. În acest mod, asistentul medical va avea o înțelegere corectă a mesajelor pacientului, putând reda un feedback realist privind existența, respectiv rezolvarea unui posibil conflict. Respectarea confidențialității datelor privind starea de sănătate a pacientului, diminuează anxietatea și stresul pre și post intervenție stomatologică. Astfel, pacientul se simte important, degajat, într-un mai mare control, amplificând sentimentul propriei valori.

Ascultarea activă este cheia în comunicarea cu pacientul și presupune atât ascultarea întregului mesaj livrat de către acesta, cât și procesarea informațiilor, prin filtrul experiențelor și a cunoștințelor medicale. A considera că știi deja nevoia pacientului, înainte de a-l lăsa să o exprime, justifică desele întreruperi din timpul realizării anamnezei.

Preocuparea specialistului pentru asigurarea unui context situațional adecvat înregistrării datelor privind starea sa de sănătate a pacientului, precum și alocarea unui timp suficient ritmului propriu în dezvăluirea problemelor de sănătate resimțite, încurajează implicarea în identificarea unor soluții de intervenție optimă. Astfel, se promovează susținerea inițiativei personale, prin evitarea interpretărilor, respectiv prin diminuarea exprimării divergentelor de opinie în fața pacientului.

Depășirea barierelor apărute în dialogul cu pacientul, diminuează posibilele obstacole de comunicare, încurajându-se exprimarea unor modalități de îmbunătățire a serviciilor accesate.

Doamna Adriana Comărniceanu, coordonator al departamentului de Asistenți Medicali, a împărtășit elevilor participanți traseul pe care l-a urmat imediat după absolvirea scolii noastre și până la angajarea în cadrul clinicilor Dent Estet. Într-un stil centrat pe elev, au fost furnizate detalii semnificative privind specificul chirurgiei, instrumentarul utilizat, dar și pașii sterilizării instrumentarului adecvat intervenției stomatologice. Maniera interactivă de relaționare cu elevii, răspunsurile clare, sincere și încărcate de responsabilitatea rolurilor profesionale atribuite, cumulate cu pasiunea pentru domeniul stomatologiei, au încurajat elevii să adreseze întrebări specifice atât planului profesional, cât și planului personal.

Domnul dr. Dan Alexandru, medic stomatolog și deținător al unor competențe în domeniul Implantologiei Orale, a reluat ideea formării unei echipe multidisciplinare, care să evolueze atât prin abilitățile tehnice deținute, cât și prin accesul la competențele profesionale și psihologice necesare.

Întrucât întreaga echipă a Clinicilor Dentare DENT ESTET urmărește excelența în furnizarea de servicii stomatologice, domnul doctor a descris o serie de metode și aparate utilizate în depistarea diverselor afecțiuni, printre care cancerul oral: Scanerul Intraoral Digital, Radiologia Digitală, Tomografia Computerizată în CBCT 3D, Tehnologia Cad Cam, Printarea 3D, Spectrofotometrul, Anestezia Digitală, Sleep Dentestry. Laserul stomatologic: biolase și water lase, Aqua Care Velopex, Microscopul Endodontic, Centrifuga Endoret PRGF, Dispozitivul Osstell Beacon, Oral Cancer Screening- lampa saphire plus lesion, Aparatul Dentar INVISALIGN.

Beneficiile deținerii și utilizării acestor aparate performante sunt rapid detectabile prin: rapiditatea și corectitudinea diagnosticului, simularea unor rezultate finale ale tratamentelor ghidate digital, sporirea confortului pacientului, diminuarea eșecului și a duratei tratamentului, vindecarea rapidă, funcționalitate, estetică și rezistență în timp, managementul durerii prin controlul și izolarea acesteia.

Doamna Florentina Bușe, coordonator Departament HR al Clinicilor DENT ESTET, a venit în sprijinul elevilor noștri prin livrarea unor modele de comportamente așteptate sau respinse în timpul unui interviu pentru angajare: implicațiile în alegerea unei fotografii și structurarea unui CV; completarea CV-ului în timpul interviului; amânarea curiozității privind beneficiile salariale pentru al doilea interviu de angajare, solicitarea unui loc de muncă pentru o durată de timp de cel puțin 6 luni.

Feedback elevi

Florentina Enache, I G AMG: „Am primit tot sprijinul și deschiderea din partea unei echipe cu oameni care mi-au insuflat profesionalism. Cu răbdare, de-a lungul celor 3 ore, am aflat cerințele clinicii cu privire la redactarea CV-ului de angajare și am înțeles care este rolul unei asistente într-un cabinet stomatologic, atât de la doamna asistentă, care a urmat cursurile școlii noastre, dar mai ales de la domnul dr. Alexandru Dan. Astfel, am observat evoluția în timp a aparaturii utilizate în stomatologie, „de la cleștele antic, la laser”. Am aflat despre numeroasele proceduri realizate pentru obținerea unui zâmbet perfect, dar mai ales am înțeles viziunea medicului cu privire la relația de colegialitate: ,,Doctorul depinde de asistenta medicală, iar asistenta medicală nu este niciodată pe cont propriu.” Pot spune că această activitate mi-a adus impresii pozitive și mi-a oferit o potențială opțiune de angajare.”

Veronica Ilașiu, II M AMG: „Întâlnirea cu echipa Dent Estet a fost una foarte placută și plină de informații utile. Au revenit cu drag alături de noi, între școala noastră și Dent Estet existând o colaborare cu rezultate minunate de ambele părți. Traineri din cadrul Clinicilor Dent Estet au studiat la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și au revenit în rândurile noastre pentru a ne împărtăși din experiențele lor. Am aflat detalii despre activitatea unui asistent medical într-o clinică de stomatologie și despre metode eficiente de comunicare atât cu pacienții, dar și în cadrul unei echipe. Au fost prezentate, în mod eficient, tehnici noi și moderne, precum și un scurt istoric al stomatologiei. Aștept cu nerăbdare efectuarea unui stagiu de practică în Clinicile Dent Estet, pentru a detalia și observa „la cald” cele descrise. Mulțumesc pentru această oportunitate!”

Bobîlcă Anda, I G AMG: „Mi-a plăcut această activitate datorită stilului interesant de prezentare abordat de către reprezentanții Dent Estet. Dent Estet este o clinică în continuă dezvoltare, unde chiar merită să mergem în stagiile de practică. Această clinică se distinge prin profesionalism, furnizând servicii de calitate din toate punctele de vedere. Mi-aș dori să repet această activitate și mi-ar plăcea să colaborez cu Clinicile Dent Estet în viitor.”

Marius Dumitrașcu, I G AMG: „Dent Estet poate fi rampă de lansare în carieră pentru asistenții medicali, absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Maniera de relaționare dintre structurile interne ale Clinicilor Dent Estet contribuie la încurajarea loialității noilor angajați, prin programe de training menite a atrage stabilitatea la locul de muncă. Implicarea responsabilă a colegilor și ducerea la bun sfârșit a intervențiilor derulate împreună cu doctorii, țintesc către atingerea unui scop comun: creșterea satisfacției pacientulului pentru actul medical!”

Vîlcan Andra, I E AMG: „Am participat la activitatea reprezentanților DENT ESTET pentru a afla informații despre tehnicile specific realizate într-un cabinet stomatologic și despre aparatura medicală performantă utilizată. Prin răspunsurile la toate curiozitățile noastre legate atât de serviciile stomatologice, cât și de ofertele de angajare, am înțeles importanța unui CV și am învățat noi modalități de abordare a angajatorului. Astfel, am înțeles beneficiile pe care le dobândim după angajare, atât din punct de vedere al experienței, cât și din punct de vedere financiar. A fost o experiență frumoasă, în urma căreia am luat în calcul o posibilă angajare în cadrul Clinicilor Dent Estet.”

Iordan Mihaela, I G AMG: „Echipa Dent Estet m-a impresionat prin profesionalismul și implicareaîn această colaborare, dar mai ales pentru că sunt oameni extrem de frumoși și cu zâmbetul mereu pe buze. Am aflat multe informații noi despre aparatura din domeniul stomatologiei, de la primul clește și până la cele mai revoluționare lasere. Aș repeta oricând experiența întâlnirii cu echipa DENT ESTET.”

 

Prof. Adriana PĂUNESCU

Responsabil Clubul Absolvenților

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 651

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes