Școala noastră a organizat Cursul Masterclass – Conduita în urgență, susținut de Adrian Manu, asistent medical și coordonator al Departamentului de Voluntariat din cadrul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) și Tomi Jianu, asistent medical principal SABIF și trainer ERC (European Resuscitation Council). Activitatea a fost coordonată de prof. Raluca Brad.

La eveniment au participat și doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Mirela Avram – responsabil Instruire Clinică și prof. Adriana Păunescu.

Peste 60 de elevi, din toți anii de studiu, calificarea asistent medical generalist, au avut ocazia, timp de 4 ore, să acceseze informații esențiale despre posibilitatea de a deveni voluntari în cadrul SABIF și despre tehnicile de prim-ajutor. De asemenea, în cea de a treia parte a cursului, fiecare elev a efectuat diferite exerciții practice, alături de instructorii SABIF, simulând situații în care diferența dintre viață și moarte se poate face doar într-o secundă.

Viața unei persoane depinde, în mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și, extrem de important, de priceperea celui care intervine.

Primul ajutor de bază (BLS – Basic life support) este de multe ori esențial în salvarea unei vieți sau prevenirea unor complicații care afectează ulterior calitatea vieții.

Tehnicile de prim-ajutor pot salva o viață! Cunoștințele despre cum se poate interveni în cazul unei situații limită pot îndepărta pericolul. Este important ca până la venirea ambulanței să se intervină pentru a oferi victimei tot sprijinul de care are nevoie.

Studiile arată că resuscitarea imediată este esențială pentru viața pacientului.

Felicitări tuturor elevilor noștri care au participat la acest curs!

Mulțumim domnului Adrian Manu și doamnei Tomi Jianu pentru tot sprijinul în organizarea activității! Mai mult, avem deja promisiunea că vor reveni pentru un nou curs!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 183

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes