Astăzi, 25 octombrie 2021, Fundația Crucea Alb – Galbenă, primul furnizor autorizat și acreditat de servicii de îngrijire la domiciliu din România, sărbătorește 25 de ani de existență.
Măriuca Ivan, președintele Fundației Crucea Alb – Galbenă: „Anul acesta este un an important pentru noi, echipa de la Fundația Crucea Alb – Galbenă, un an în care împlinim un sfert de secol de existență, de lucru împreună, de grijă și de ne pasă. 25 de ani de muncă în slujba OAMENILOR și de promovare a îngrijirilor la domiciliu. Ne-am fi dorit ca acest moment să strângă laolaltă oameni dragi care ne-au susținut și s-au implicat în misiunea noastră, însă condițiile curente ne obligă să amânăm organizarea unei gale pentru o altă dată. Avem o listă lungă de oameni cărora le suntem recunoscători, fiecare cu aportul, cu meritele și cu implicarea lui, și așteptăm cu nerăbdare momentul în care îi vom îmbrățișa și le vom mulțumi personal”. 

Fundația Crucea Alb – Galbenă vă invită astăzi, 25 octombrie, începând cu ora 18:00 să le fiți alături, pe pagina de Facebook – Crucea Alb – Galbenă România, https://fb.me/e/RZnsdToc  pentru a celebra împreună: „Un sfert de secol de grijă, loialitate, implicare, respect, considerație, demnitate, empatie, determinare, responsabilitate, profesionalism și multă iubire pentru oameni.”         
În cei 25 de ani de existență, organizația – care reunește în prezent o echipa de 38 de medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali și îngrijitori – a acordat asistență pentru mai mult de 30.000 de pacienți, în mare parte vârstnici și a dezvoltat zeci de proiecte, în parteneriat cu autoritățile, cu societatea civilă sau din fonduri europene.           
Grație acestora, Fundația Crucea Alb – Galbenă a reușit să dezvolte Primul Centru Pilot de Îngrijiri Integrate la Domiciliu cu suport de Teleasistență și Teleurgență, împreună cu partenerii săi ADAM și TAG. Proiectul Butonul Roșu pune la dispoziția pacienților săi câte un dispozitiv format dintr-un telefon mobil și o brățară de silicon prevăzută cu un buton de „urgență”. Prin apăsarea butonului se activează difuzorul telefonului, iar beneficiarul intră în contact cu dispeceratul. În acel moment se va alerta un echipaj al Crucii Alb – Galbene, o rudă (vecin) sau 112, în caz de urgență. Dispeceratul Fundației pentru Butonul Roșu funcționează 7 zile din 7, 24 h / 24. 
Din păcate, finanțarea Proiectului a fost oprită de Primăria Capitalei și beneficiarii sunt susținuți în continuare cu ajutorul sponsorilor. Fundația are nevoie permanent de finanțare pentru păstrarea echipei și continuarea tratamentului și îngrijirilor. De obicei Parteneriatele sunt încheiate pe termen limitat.     
„Sunt momente, precum acesta, când ajungem la capătul puterilor. De aceea, ruga mea este ca autoritățile locale, întreaga comunitate să-și asume îngrijirea bunicilor noștri. Orice ajutor este binevenit!”, este apelul lansat recent de președintelui Fundației Crucea Alb – Galbenă, Măriuca Ivan.

Pentru echipa Fundației Crucea Alb – Galbenă România condusă de Măriuca Ivan a pune suflet în tot ceea ce face este esențial: „Fără investiție emoțională, fără suflet, fără iubire, fără determinare nu ai cum să oferi servicii de calitate. Însă, simt în ultima perioadă, sunt chiar dezamăgită, că ne-am deteriorat ca fibră, ca oameni, simt că nu mai există nicio aplecare, nicio empatie pentru omul în suferință. E extrem de trist pentru mine, ca fost pedagog în zona aceasta a formării oamenilor în halate albe. Nu mai poți vorbi de sacrificiu, de implicare, aproape că ești desuet… E foarte trist! De aceea, echipa mea este cu totul specială. Bani nu avem deloc, dar suntem atât de bogați! Cum simțim că ne ducem la fundul prăpastiei, imediat apare un înger bun care ne salvează, ne ajută, ne scoate de acolo și ne duce mesajul, menirea și misiunea. Noi nu venim la serviciu, cum se spune, noi avem o misiune pe care o ducem în fiecare zi… Răsplata sufletească, bucuriile și mulțumirea pe care ni le transmit oamenii sunt motorul care ne ține să mergem mai departe! Suntem, cum spunea cineva, un înger bun pentru cei care au mare, mare nevoie de noi și nu au unde să ceară ajutor.”

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” urează Fundației Crucea Alb – Galbenă mulți ani cu sănătate și putere pentru a continua misiunea nobilă începută acum un sfert de secol! Tot respectul și admirația pentru devotamentul cu care vă dedicați zilnic semenilor noștri!

 

prof. Raluca Brad

 

surse: https://www.rri.ro/ro_ro/oameni_cu_aripi_de_inger-2645573?fbclid=IwAR2i6gcj_DddiA5CWRz_roXwx_8QyWKh3L5UPGQNzUUWYHG6kB8fIbRSIZ0; https://www.rador.ro/2021/10/25/spitalul-pe-roti-al-oamenilor-fara-ajutor-fundatia-crucea-alb-galbena-implineste-un-sfert-de-secol/

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 142

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes