Ziua Mondială a Profesorilor este marcată în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Fiecare dintre noi, măcar în această zi, își îndreaptă gândurile și atenția către cel / cea care i-a fost reper în parcursul educațional.

Astăzi, eu, care am fost elevă, studentă, masterandă mulți ani din viață, îmi îndrept toată recunoștința către această breaslă, deosebit de importantă pentru evoluția unei societăți. Vă mulțumesc din suflet: dragă educatoare, stimată doamnă învățătoare, iubiți profesori, dragă profesor-diriginte, stimați lectori, conferențiari și profesori universitari! Fiecare, în mod diferit, și-a pus amprenta asupra a ceea ce eu sunt astăzi, nu doar din punct de vedere profesional, cât mai ales a valorilor pe care mi le-am însușit, pe care le-am dobândit în această perioadă.

Astăzi, în calitate de profesor care a activat în educația specială, în învățământul liceal, oprindu-mă cu multă recunoștință în învățământul postliceal vocațional, le mulțumesc celor care cred în educație, care nu încetează să învețe, indiferent de vârstă, pregătire profesională sau nivel cultural. Le mulțumesc din suflet elevilor și absolvenților mei pentru contribuția valoroasă pe care aleg să o ofere comunității lor!

Astăzi, în calitate de formator, vă spun că educația este ceva ce începe de nicăieri și se termină pretutindeni. Niciodată nu suntem prea mici să învățăm sau prea vârstnici pentru a ne opri din educație. Educația poate dăinui prin ceea ce am oferit oamenilor din jurul nostru, chiar dacă viața noastră pe pământ se sfârșește la un moment dat.

Credeți în educație! Construiți educație! Investiți în educație! La mulți ani, educatori și educabili!

 

prof. Sorina Negrei

coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare

responsabil Clubul Absolvenților

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 144

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes