În perioada 9 – 10 mai 2019, a avut loc a X-a ediție a Conferinței OAMGMAMR – Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala București. Au participat peste 700 de asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali din București, dar și personalități din lumea medicală și lectori din țară și străinătate.

 

Tema conferinței – „Arta îngrijirilor de sănătate – Implementarea standardelor de calitate și siguranță a pacientului în practica medicală” – a fost reflectată și susținută printr-o serie de lucrări, care au abordat subiecte precum: Siguranța pacienților în sala de operație și mediul perioperator; Tulburările de procesare senzorială la copii: provocare în implementarea standardelor de calitate în practica medicală pentru asistentul medical din medicina școlară; Câmpul vizual – metoda esențială de diagnostic și monitorizare în afecțiunile nervului optic. Rolul asistentului medical; Screening-ul in depistarea cancerului mamar; Dreptul pacientului la cea mai bună calitate a vieții pe parcursul actului medical prin managementul integrat al acuzelor dureroase – beneficii vs riscuri; Conduita colposcopica în infecția cu HPV; Vaccinarea copilului: beneficii, accidente, incidente, riscuri; Remergența bolilor infecțioase prevenibile prin vaccinare: mit sau realitate; Școala părinților – proiect de bune practici; Mame minore – Probleme majore; Consolidarea profesiei de moașă în regiunea europeană: rolul centrului de colaborare OMS pentru dezvoltarea profesiei de moașă- Dr. Billie Hunter, Colegiul Regal al Moașelor din cadrul Universității din Cardiff; Igiena mâinilor, detaliul care poate face diferența; Rezistența bacteriană la antibiotice -o amenințare care ne privește pe toți. Importanța utilizării judicioase a antibioticelor; Normal și patologic în îmbătrânire – importanța recunoașterii simptomelor de debut ale tulburărilor neurocongnitive; Particularități ale Planului de îngrijire la pacienții cu durere acută postoperatorie; Importanța instrumentelor de evaluare în procesul de îngrijire a pacientului; Corelarea elementelor standardizate ale Planului de îngrijiri; Mobilizarea pacientului și siguranța furnizorilor de îngrijiri de sănătate – Dr.Stephen Wanless, Kevin Hares – Universitatea Birmingham; Leadership clinic -Implementarea planului de îngrijiri.

 

În deschiderea evenimentului, doamna Doina Carmen Mazilu, președinte OAMGMAMR – filiala București, a afirmat:

„Am bucuria și onoarea să vă invit la cea de a X-a ediție a Conferinței anuale cu participare internațională, organizată de Filiala București a OAMGMAMR în zilele de 9 și 10 Mai 2019.

De 10 ani suntem împreună, demonstrând că asistenții medicali și moașele sunt profesioniștii din sistemul de sănătate cu rol esențial în dezvoltarea noilor modele de îngrijire a pacienților, bazate pe cele mai bune practici și dovezi știintifice, pe calitate și siguranță, pe comunicarea cu pacienții și familiile acestora, uniți pantru prevenirea bolilor și promovarea sănătății.

Continuăm cu perseverență tradiția acestor întâlniri, conturând cadrul pentru schimbul de informații științifice și dezvoltarea relațiilor profesionale, inclusiv de prietenie.

În contextul celebrării internaționale a profesiei de moașă (5 Mai) și a profesiei de asistent medical (12 Mai), sub sloganul International Council of Nurses 2019 „Asistenții medicali o voce care să conducă – Sănătate pentru toți” am ales anul acesta tema „Arta îngrijirilor de sănătate – Implementarea standardelor de calitate și siguranță a pacientului în practica medicală”.

Întelegerea nevoilor de sănătate ale pacienților, profesionalismul, implicarea, empatia, responsabilitatea, dar în egală măsură înțelegerea nevoilor și îngrijorărilor familiilor lor, ridică îngrijirile de sănătate la rang de artă.

Nevoia de standardizare a practicilor, documentarea activităților asistenților medicali și a moașelor, comunicarea cu pacienții de toate vârstele și cu familiile acestora, sunt cuvintele cheie de la care echipa de organizare a construit conceptul pentru această conferință.

Domeniile de interes, keynote speaker-ii aleși cu grijă și autorii lucrărilor înscrise pentru prezentare, considerăm că aduc plus valoare evenimentului.

Obiectivul conferinței este acela de a dovedi că asistenții medicali și moașele sunt parteneri de valoare în echipa medicală multidisciplinară, profesioniștii cei mai apropiați de oamenii sănătoși și bolnavi de toate vârstele.”

 

Din partea școlii noastre au participat la eveniment prof. Mirela Avram, prof. Raluca Brad, prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai. De asemenea, în prima zi a Conferinței au fost prezente și studentele din Elveția, participante la schimbul European Nursing Module, însoțite de un grup de elevi ai școlii noastre.


prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 181

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes