Ziua 1

1Profesorii şcolii noastre, Larisa Bănică şi Maria Pârlog reprezintă zilele acestea România la cea de-a 21 Conferinţă anuală a Modulului European de Nursing de la Fredrikstad, Norvegia, alături de reprezentaţii a 26 de alte scoli europene de nursing.

„Anul acesta avem o prezenţă numeroasă la conferinţă, au sosit echipe din 27 de şcoli şi universităţi partenere, din cele 29 membre, şi se pare că sunt din ce în ce mai multe solicitări de lărgire a Modulului. Cei mai noi membri sosţi anul acesta sunt veniţi din Macedonia şi Belgia”, ne transmite d ela faţa locului prof Larisa Bănică, directorul de Relaţii Internaţionale al şcolii noastre.

Lucrările conferinţei au fost dechise în seara de joi, 24 aprilie, de Kristi Lavli, reprezentanul şcolii gazdă – Østfold University College, având ca invitaţi de onoare  pe Primarul oraşului Fredrikstad şi rectorul Facultăţii de Ştiinţe Medico-Sociale.

Ostfold, Ziua a II-a a Conferinţei ENM  

Ce-a de-a doua zi a conferinţei a demarat cu o vizită a Universităţii Ostfold, din Fedrickstad, de către grupul de 50 de participanti. 

 

„Am fost mândri să descoperim că în spaţiul dedicat pentru prezentarea activităţii ENM din cadrul universităţii, prima dintre pozele postate era cea de la Conferinţa anuală din 2004 organizată de D-na Dr.Mioara Mincu în cadrul şcolii noastre, la Bucureşti”, ne-au transmis prof. Larisa Bănică şi prof. Maria Pârlog.

Lucrările au fost deschise de MJ Conti, coordonatorul ENM cu prezentarea raportului activirăţii anului trecut. A fost propus un nou coordonator al modulului, în persoana doamnei Petya Ivanova, din Bulgaria.
Partea a doua a zilei a cuprins o vizită în spitale, în vederea cunoaşterii de către participanţi a modului de funcţionare a sistemului sanitar norvegian, unde se desfăşoară efectiv stagiile de practică în cadrul schimburilor de experienţă. 

Ziua a III-a 

Cea de-a treia zi a lucrărilor Conferinţei ENM de la Ostfold University a debutat cu prezentarea de către gazdele evenimentului a modalităţilor de însuşire a deprinderilor practice în cadrul Universităţii Ostfold. „Am vizitat sălile lor de demonstraţie, unde am fost impresionaţi de dotările funcţionale, moderne şi excepţionale pe 
care le au”, ne-a spus prof Larisa Bănică.

 Vizita a fost urmată de un focus grup cu tema „To explore one european nurse education network and how participation affects the nurse educators”. 

Descarca atasamentele in partea de jos a acestei pagini.

 

 {gallery}Ostfold_University{/gallery}

 

 

 

 

CONF._ENM_1.pptx.txt
CONF._ENM_2.pptx.txt
Conf_ENM_3.ppt.txt
Universitatea_Ostfold.ppt.txt

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 117

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes