Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au organizat sâmbătă, 15 iunie 2024, Cursul Masterclass – Conduita în urgență, susținut de ADRIAN MANU – asistent medical voluntar SABIF (Serviciul de Ambulanță București – Ilfov), voluntar și instructor ASSB (Asociația Societatea de Salvare București) – SABIF și ERC (European Resuscitation Council), alături de ANCA DEACONU – voluntar și instructor ASSB – SABIF și ERC.

La eveniment au participat doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Raluca Brad, prof. Mirela Avram și prof. Mioara Marcu.

Medic veterinar în viața de zi cu zi, Anca Deaconu este de șapte ani voluntar în cadrul Asociației Societatea de Salvare București (ASSB) si  Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF). Totodată, este și instructor ASSB – SABIF, unde pregătește viitorii voluntari, având un nivel înalt de competență ca instructor al Consiliului European de Resuscitare (ERC).

Adrian Manu este asistent medical voluntar SABIF, voluntar și instructor ASSB – SABIF și ERC. Dar, ocupația sa este aceea de Director în cadrul uneia din marile companii multinaționale de consultanță în domeniul IT-ului. Afirmă despre profesia de asistent medical că „este o meserie pe care trebuie să o iubești și să o faci cu drag; în caz contrar, mai bine nu o practici.”

Peste 60 de elevi, din toți anii de studiu, de la toate calificările, au avut ocazia, timp de 4 ore, să acceseze informații esențiale despre tehnicile de prim-ajutor și despre posibilitatea de a deveni voluntari în cadrul Departamentului de voluntariat ASSB – SABIF. De asemenea, fiecare elev a efectuat diferite exerciții practice, alături de instructorii invitați, simulând situații în care diferența dintre viață și moarte se poate face doar într-o secundă.

În prima partea a întâlnirii, cei prezenți au aflat despre beneficiile voluntariatului. Printre cele amintite s-au numărat: satisfacția personală și profesională, dezvoltarea abilităților, dobândirea de noi competențe sau de competențe complementare, experiența profesională, crearea de noi prietenii.

O altă temă dezbătută a fost legată de impactul voluntariatului în societate. Toți cei prezenți au fost invitați să se alăture comunității de voluntari din cadrul departamentului de voluntariat ASSB – SABIF accesând pagina:

www.assb.ro/voluntariat/voluntari-pentru-ambulanta/

Viața unei persoane depinde, în mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și, extrem de important, de priceperea celui care intervine.

Primul ajutor de bază (BLS – Basic life support) este de multe ori esențial în salvarea unei vieți sau prevenirea unor complicații care afectează ulterior calitatea vieții.

Tehnicile de prim-ajutor pot salva o viață! Cunoștințele despre cum se poate interveni în cazul unei situații limită pot îndepărta pericolul. Este important ca până la venirea ambulanței să se intervină pentru a oferi victimei tot sprijinul de care are nevoie.

Studiile arată că resuscitarea imediată este esențială pentru viața pacientului.

Felicitări tuturor elevilor noștri care au participat la acest curs și care au ales să învețe de la cei mai buni!

Mulțumim domnului Adrian Manu și doamnei Anca Deaconu pentru toate informațiile deosebit de importante transmise elevilor noștri! Felicitări pentru toată munca și implicarea dumneavoastră! Vă mai așteptăm în mijlocul nostru!

 

IMPRESIILE ELEVILOR PARTICIPANȚI

„Cursul a fost unul foarte util, interesant, constructiv și pregătitor pentru cariera mea viitoare în domeniul medical, ca viitor asistent medical generalist. M-a ajutat să cimentez informațiile predate la clasă.

A fost un curs interactiv instructor / elev, ceea ce a fost un lucru benefic și o oportunitate pentru a-mi îmbunătăți informațiile acumulate despre tehnicile de prim jutor, învățate la orele de Nursing și predate de către doamna prof. Raluca Brad.

Experiența mea împreună cu echipa ASSB – SABIF a fost unică și pozitivă. Faptul că a fost un curs interactiv, cu specialiști și profesioniști în domeniu, m-a făcut să înțeleg, să-mi sedimentez și mai bine tehnicile de prim ajutor, prin simulări în diverse cazuri și întâmplări posibile. Am învățat cum să acționez bine, sigur și rapid în diverse cazuri.

Echipa ASSB – SABIF prezentă la acest curs a dat dovadă de profesionalism de înaltă clasă în domeniu.

Îi încurajez pe toți colegii mei din scoală, indiferent de anul de studiu, să participe și să nu rateze cursurile de prim ajutor susținute de echipa ASSB – SABIF care se vor desfășura în cadrul scolii noastre. Este un câștig major pentru noi, viitori asistenți medicali generaliști, de a învăța de la profesioniști tehnicile și de a ști să le aplicăm corect și la timp unei persoane aflată în pericol.

Mulțumesc Școlii pentru implicare și pentru această oportunitate! Am speranța că se vor mai derula acțiuni de acest fel și în viitor.

Mulțumesc echipei ASSB – SABIF, formată din domnul Adrian Manu și doamna Anca Deaconu, pentru profesionalism, răbdare și dedicație!

Îmi doresc și sper să mai am ocazia să particip și la alte cursuri susținute de echipe ASSB – SABIF. Mulțumesc pentru că am avut ocazia să învăț de la cei mai buni!” – Isabella Scarpet – anul 1 AMG

∗∗∗

„Consider că sunt foarte utile informațiile prezentate pentru orice om, dar mai ales pentru noi, viitoare cadre medicale. Știind unele informații, poți salva o viață. Fiecare om merită o nouă șansă la viață. Toți suntem așteptați acasă de o ființă dragă. Consider că noi, asistenții medicali, trebuie să fim în primul rând oameni cu suflete bune. Informațiile au fost transmise cu maximă seriozitate. Am învățat ceva nou, util pentru viitorul meu.” – Ioana Rapanu – anul 1 AMG

∗∗∗

„Cursul Masterclass susținut de instructorii SABIF a fost extrem de valoros și bine organizat. Informațiile oferite au fost detaliate și relevante, acoperind aspecte esențiale ale conduitei de urgență. Instructorii au demonstrat o pricepere remarcabilă și au fost foarte receptivi la întrebările participanților. Atmosfera interactivă și sesiunile practice au facilitat o învățare profundă și eficientă. În ansamblu, evenimentul a fost o experiență educativă excelentă, consolidându-mi abilitățile de intervenție în situații de urgență.” – Monica Deloiu – anul 1 AMG

∗∗∗

„A fost o experiență minunată care m-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt cunoștințele, am aflat multe detalii importante pentru salvarea unei vieți într-o situație de urgență. Mediul a fost unul plăcut, captivant cu persoane dornice să ne învețe cât mai multe pentru a fi și noi la rândul nostru salvatori.” – Diana Bălașa – anul 2 AMG

∗∗∗

„Participarea la curs m-a ajutat să înțeleg mai bine regulile de siguranță. Mi-au plăcut informațiile detaliate care ne-au fost furnizate. Consider că a fost un pas înaine și în dezvoltarea mea personală! Vă mulțumesc!” – Emanuela Stoica – anul 2 AMG

∗∗∗

Am fost prezentă, am învățat lucruri interesante de la oameni bine pregătiți. Sper să ajungem și noi la fel de buni ca ei! Chiar a fost o experiență frumoasă!” – Florina Bușă – anul 3 AMG

∗∗∗

„Am trăit o experiență minunată alături de acești oameni minunați de la ASSB – SABIF, cât și alături de profesorii noștri. M-a ajutat enorm această activitate și voi mai participa. Vă mulțumesc pentru acest curs!” – Andrei Ciobanete – anul 3 BFKT

∗∗∗

„A fost un eveniment la care am putut învăța foarte multe lucruri. Mi-a făcut mare plăcere să particip la acest Masterclass, cu oameni speciali.” – Anton Dumitru Ioniță – anul 3 BFKT

 

prof. Raluca Brad

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 255

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes