Concursul de Genetică – sub coordonarea și organizarea: prof. Nicoleta Oprea, prof. Maria Baldovinescu și prof. Andreea Csolti – a ajuns la a VII-a ediție.

Prof. Nicoleta Oprea: „Simpozionul – concurs de anul acesta a depășit așteptările prin calitatea proiectelor prezentate, prin temele interesante abordate și implicarea elevilor în documentarea științifică.

Profesorii aflați în juriu: prof. Elena Achim, prof. Ludmila Mitiș, prof. Carmela Bănulescu și prof. Alice Ragazan au avut numai cuvinte de laudă și au departajat cu greu proiectele câștigătoare, diferențele de punctaj fiind foarte mici.

Mulțumim conducerii școlii pentru premii! Mulțumim cadrelor didactice care au îndrumat elevii pentru realizarea prezentărilor: prof. Eugenia Petrescu, prof. Maria Baldovinescu, prof. Adriana Jerca, prof. Nicoleta, prof. Cătălina Ilașcă.

Nu în ultimul rând, mulțumesc colegelor care au participat alături de mine la coordonarea și organizarea acestui eveniment: prof. Maria Baldovinescu și prof. Andreea Csolti. Felicitări tuturor participanților și mai ales premianților!”

Prof. Maria Baldovinescu: „Modulul de Genetică și Embriologie umană este considerat atractiv de către elevi deoarece pe această cale ei află lucruri noi, inedite. Genetica este știința viitorului, ce stă la baza funcționării tuturor organismelor. Cu toții pornim în viață de la un set de cromozomi care conțin planul genetic individual, ce asigură creșterea și dezvoltarea.

Elevii învață despre relația de dependență dintre mediu și materialul genetic, reușesc să deosebească factorii mutageni cu care venim în contact zilnic și care pot determina apariția unor boli genetice pe parcursul vieții. Astfel, cei interesați își explică mecanismele care stau de fapt la baza existenței vieții.

Genetica este însoțită de embriologie, care dezvăluie tainele dezvoltării intrauterine, noțiuni care vor fi aprofundate în anul trei la module de specialitate.

Temele alese au fost actuale, iar lucrările au avut un grad mare de originalitate, cu perspective de a fi cercetate în viitor.

Felicităm toți participanții și le urăm mult succes pe viitor!”

 

PREMIANȚII CONCURSULUI „GENETICA ÎN SLUJBA SĂNĂTĂȚII” – EDIȚIA A VII-A

 

 

PREMIUL PROIECTUL ELEV CLASA PROF. COORDONATOR
I CELULE STEM

ARICI DIANA

FENICIUC ADRIANA

I N JERCA ADRIANA
II MUTAȚIILE GENETICE ALE VIRUSULUI A H1N1 PERSIDEANU ALINA I H BALDOVINESCU MARIA
II FERTILIZAREA IN VITRO ȘERBĂNICĂ ȘTEFANIA I C OPREA NICOLETA
III ANALIZE PRENATALE ILAȘCĂ CĂTĂLINA I E ILAȘCĂ CĂTĂLINA
MENȚIUNE I SINDROMUL LARSEN PÎRJOLEA IOANA I A BFKT BALDOVINESCU MARIA
MENȚIUNE II EPIGENETICA TUFIȘ OPRIȚESCU ALINA I H BALDOVINESCU MARIA

 

 

prof. Nicoleta Oprea 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 264

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes