Concursul de genetică – sub coordonarea și organizarea prof. de biologie: Andreea Csolti (șef Catedra de Nursing și Științe), Nicoleta Oprea (responsabil Comisia Proiecte și Programe Educative) și Maria Baldovinescu – a ajuns la a VI-a ediție.

 

 

Prof. Nicoleta Oprea: „Simpozionul – concurs de anul acesta a depășit așteptările prin calitatea proiectelor prezentate, prin temele noi și interesante abordate și implicarea elevilor în documentarea științifică.

Profesorii aflați în juriu: prof. biologie Cătălina Ilașcă, prof. biologie Andreea Csolti, prof. nursing și biologie Rodica Mușat, biolog Sorin Azoiței au avut numai cuvinte de laudă și au departajat cu greu proiectele câștigătoare, diferențele de punctaj fiind foarte mici.

Mulțumim conducerii școlii pentru premii! Mulțumim cadrelor didactice care au îndrumat elevii pentru realizarea prezentărilor: prof. Eugenia Petrescu, prof. Maria Baldovinescu, prof. Alice Ragazan, prof. Adriana Jerca.

Nu în ultimul rând mulțumesc colegelor care au participat alături de mine la coordonarea și organizarea acestui eveniment: prof. Maria Baldovinescu și prof. Andreea Csolti. Felicitări tuturor participanților și mai ales premianților!”

 

Prof. Maria Baldovinescu: „Modulul de Genetică și Embriologie umană este considerat atractiv de elevi deoarece pe această cale ei află lucruri noi, inedite.

Genetica este considerată știința viitorului, ce stă la baza funcționării tuturor organismelor. Cu toții pornim în viață de la un set de cromozomi care conțin planul genetic individual, ce asigură creșterea și dezvoltarea.

Elevii învață despre relația de dependență dintre mediu și materialul genetic, reușesc să deosebească factorii mutageni cu care venim în contact zilnic și care pot determina apariția unor boli genetice pe parcursul vieții. Astfel, cei interesați își explică mecanismele care stau de fapt la baza existenței vieții.

Genetica este însoțită de embriologie, care dezvăluie tainele dezvoltării intrauterine, noțiuni care vor fi aprofundate în anul trei la module de specialitate.

Temele alese au fost actuale, iar lucrările au avut un grad mare de originalitate, cu perspective de a fi cercetate în viitor.

Felicităm toți participanții și le urăm mult succes pe viitor!”

 

PREMIANȚII CONCURSULUI „GENETICA ÎN SLUJBA SĂNĂTĂȚII”

EDIȚIA A VI-A

 

 

PREMIUL PROIECTUL ELEV CLASA PROF. COORDONATOR
I URMELE BIOLOGICE ALE TRAUMEI

POȘA LAURA ANDREEA

NASALCIUC (MIUȚĂ) NINA

II F RAGAZAN ALICE
II INFLUENȚE ALE FACTORULUI GENETIC ÎN APARIȚIA AUTISMULUI

CRĂCIUN (BUNDA) MIHAELA

LUNTRARU ANA MARIA

I J PETRESCU EUGENIA
III REPROGRAMAREA AND PRIN LIMBAJ ȘI MUZICĂ RĂGĂLIE ( CIRAP) ADINA I C RAGAZAN ALICE
MENȚIUNE I TERAPIA CAR – T DUMITRU IULIA II H RAGAZAN ALICE
MENȚIUNE II ANALIZE PRENATALE GENETICE

SALOMEIA GABRIELA

MURARU IONELA

I B BALDOVINESCU MARIA
MENȚIUNE III BABY DESIGN

POMANĂ (ȚIGĂNUȘ) IULIA

ONCESCU (MASRI) DENISA

I F OPREA NICOLETA
MENȚIUNE IV TEHNOLOGIA CRISPR ALEXANDRU CRISTINA I A BALDOVINESCU MARIA
MENȚIUNE V HEMOFILIA PETRESCU VIOREL I I JERCA DRIANA
         

 

prof. Nicoleta Oprea (responsabil Comisia Proiecte și Programe Educative)

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 83

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes