Miercuri, 21 martie, Concursul „Educație, nu medicație”, ajuns la a III-a ediție, sub coordonarea doamnei prof. Rodica Mușat, a reunit elevii școlii noastre de la toate calificările și din toți anii de studiu.

În debutul activității, doamna prof. Rodica Mușat a apreciat interesul elevilor manifestat față de acest concurs, prin numărul mare de lucrări înscrise. De asemenea, a reamintit concurenților indicatorii de evaluare: corectitudinea și noutatea științifică, stuctura, originalitatea și modul de prezentare. I-a încurajat totodată pe toți participanții să adreseze întrebări clarificatoare.

Tema concursului justifică importanța unei viziuni integratoare a metodelor alternative de terapie, prin accentuarea diversității lor, alături de metodele alopate de tratament.

Lucrările înscrise în concurs s-au dovedit a fi foarte bine documentate, iar modalitatea de prezentare a facilitat celor prezenți în sală, formarea unor reprezentări corecte și concrete asupra a ceea ce înseamnă medicina complementară.

În realizarea proiectelor, elevii au fost coordonați de cadre didactice ale școlii noaste: prof. Luciana Gălățanu și Elena Păduraru – Catedra de Farmacie, prof. Alice Ragazan – Catedra de Nursing și Științe, prof. Eugenia Olaru și prof. Maria Dumitrică – Catedra de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Membrii juriului au fost: prof. biologie – Maria Baldovinescu, prof. psihologie – Adriana Păunescu, profesor știinte medicale – dr. Mirela Mihăilă, profesor știinte medicale – dr. Carmela Bănulescu, profesor știinte medicale – dr. Elena Achim și prof. instruire practică – Gelu Costache.

În punctajul acordat, membrii juriului au apreciat în mod deosebit originalitatea, caracterul științific și complexitatea lucrărilor.

 

Dintre cele 17 lucrări înscrise în concurs, lucrarea elevei Iulia Dumitru, anul II AMG, a suscitat interesul participanților prin modalitatea coerentă de prezentare. În cuprinsul lucrării sale, „Terapia Craneosacrală”, Iulia a punctat importanța fasciei în buna funcționare a organismului.

Prezentarea elevei Adina Răgălie (Cirap), anul I AMG, a fost una succintă, clară și interesantă datorită noutății subiectului ales – „Relațiile microbiotei intestinale cu hormonii și starea de spirit”. Profunzimea temei abordate a clasat-o pe un binemeritat loc II.

O altă temă de actualitate a fost „Meloterapia”, prezentată de elevul Marius Gheorghiță, anul I AMG. Stilul său personal cu care a abordat subiectul, presărat nu doar cu seriozitatea-i firească, ci și cu un umor bine ales, a fost combinația prin care a reușit să „prindă” nu doar publicul, ci și locul III în clasament.

PREMIANȚII CONCURSULUI „EDUCAȚIE, NU MEDICAȚIE” – EDIȚIA A III-A

PREMIUL TEMA ELEV CLASA PROF. COORDONATOR
I TERAPIA CRANIOSACRALĂ DUMITRU IULIA II H RAGAZAN ALICE
II RELAȚIILE MICROBIOTEI INTESTINALE CU HORMONII ȘI STAREA DE SPIRIT RĂGĂLIE (CIRAP) ADINA I C AMG RAGAZAN ALICE
III MELOTERAPIA GHEORGHIȚĂ MARIUS I G AMG RAGAZAN ALICE
MENȚIUNE I TERAPIA ALTERNATIVĂ BOWEN MIRCEA ANDREI ROBERT III B BFKT DUMITRICĂ MARIA
MENȚIUNE II CROMOTERAPIA AMBREȘTEANU GABRIELA / RADU VALENTINA I A AMF PĂDURARU ELENA
MENȚIUNE III MEDICINA SOCIALĂ ȘI CERCETAREA

POMANĂ IULIA

ONCESCU DENISA

I F AMG OLARU EUGENIA
MENȚIUNE IV HOMEOPATIA ÎNTRE NOU ȘI VECHI PAVEL MARINA II B AMG RAGAZAN ALICE
MENȚIUNE V TRATAMENTUL NATURAL AL TUSEI

COAJĂ SIMONA

MOGOȘ ANDREEA

II A AMF GĂLĂȚANU LUCIANA

 

Surpriza și noutatea acestei ediții a concursului a constituit-o participarea profesorilor coordonatori cu susținerea unor ample lucrări de specialitate, în afara concursului. Acestea au aparținut profesorilor: Maria Dumitrică – „Terapia Alternativa Reiki”, Alice Ragazan – „Noi…cuanticii”, Rodica Mușat – „Medicina Integrativă”.

Participanții la concurs s-au bucurat atât de o experiență interesantă, prin aducerea în discuție a unor subiecte de actualitate, cât și de trecerea la o abordare holistică a conceptului de boală și tratament. De asemenea, a fost subliniată necesitatea conștientizării că într-o eră dominată de tehnologia informației, nu accesul la informație reprezintă principalul obstacol, ci o bună filtrare a acesteia.

În încheiere, doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” – a mulțumit cadrelor didactice și elevilor care s-au implicat în buna desfășurare a concursului, conferindu-i greutatea binemeritată.

 

prof. Rodica Mușat

prof. Alice Ragazan

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 206

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes