Dragi absolvenţi 

Ca urmare a faptului că Ministerul Educaţiei Nationale nu a tipărit până în acest moment formularele necesare pentru completarea Certificatelor de Competenţe Profesionale care se acordă absolvenţilor şcolilor postliceale sanitare (în contextul în care DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate), a fost emis Ordinului MEN nr 3838/2014, pentru modificarea şi completarea unor acte normative din sistemul naţional de învăţământ, în care se precizează: 

”Art.I. – Regulamentul privind regimul actelor de studii şi al documentelor şcolare gestionate de unităţile de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului si sportului nr. 5565/2011, publicat în 
Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 31 octombrie 2011, se modifică şi se completează după cum urmează:
1. La articolul 2 alineatul (1), după litera h) se introduce o nouă literă, litera h˄1), cu următorul cuprins:
„h˄1) adeverinţa care atestă promovarea nivelului de învăţământ/examenului;
Art.5. După articolul 18 se introduce un nou articol 18˄1 cu următorul cuprins: „art. 18˄1 (1) Până la eliberarea fiecărui act de studiu prevăzut la art. 1 alin. (2) se eliberează absolvenţilor din învăţământul preuniversitar care au promovat un nivel de
învatamânt/examen adeverinţa prevăzută la art.2 alin. (1) lit. h˄1).
(2) Adeverinţele care atestă promovarea nivelului de învăţământ/examenului se înregistrează într-un registru de evidenţă special constituit cu această destinaţie la nivelul unităţii de învăţământ.”

Drept urmare, vom putea elibera adeverinţe vizate de ISMB, recunoscute în străinătate, începând de luni 29 septembrie 2014.

27._5565_Acte_studii.pdf
OMEN_modif._regulament_acte_studii.pdf

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 60

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes