Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat o nouă activitate de măsurare gratuită a valorilor tensiunii arteriale și glicemiei.

Activitatea a marcat și Ziua Mondială a Donatorului de sânge, sărbatorită în fiecare an la data de 14 iunie.

Beneficiarii au fost de toate vârstele și au primit cu bucurie și admirație inițiativa de a oferi aceste servicii în mod gratuit.

Elevii voluntari ai școlii au fost însoțiți și coordonați de responsabilii activității, prof. Natalia Chitic și prof. Daniela Vlădescu. Coordonatorul acțiunii a fost doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova.

Prin organizarea acestor evenimente, școala dorește să vină în folosul comunităţii prin promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi oferirea unor servicii medicale gratuite: măsurarea tensiunii arteriale, testarea glicemiei și indicaţii profilactice privind bolile cardiovasculare şi metabolice.

Acțiunile similare organizate au avut un impact foarte mare în rândul cetățenilor care au beneficiat de aceste servicii gratuite în ultimii ani.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza în următoarea perioadă și alte activități asemănătoare, impactul și feedback-ul primit din partea comunității fiind unul foarte bun.

Donează sânge – arată că îți pasă! Donează și înscrie-te!

Evenimentul a avut și rolul de a responsabiliza populația cu privire la importanța deosebită a donării de sânge.

Cu această ocazie, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a lansat o campanie care vizează două probleme extrem de actuale: pe de o parte, nevoia de sânge, fiind cunoscut faptul că în perioada vacanțelor, a concediilor, crește numărul accidentelor, iar necesarul de sânge este tot mai mare; iar cea de-a doua problemă se referă la nevoia de asistenți medicali, o realitate cu care se confruntă tot mai multe sisteme de sănătate.

Prin Campania „Donează și înscrie-te!”, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă reducere la plata taxei de înscriere pentru toți candidații care fac dovada donării de sânge în perioada 13 mai – 12 iulie 2024 și se înscriu în perioada 14 iunie – 12 iulie 2024 pentru a deveni asistenți medicali generaliști.

 ***

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este prima instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990. Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în unitățile medicale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

 

prof. Raluca Brad

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Str. Agricultori nr. 35, 37-39, sector 2, București 

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 152

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes