Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează evenimentul „ZILELE ASISTENTULUI MEDICAL 2021 – GENERAȚIA 19+”, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, celebrată anual în data de 12 mai.

Evenimentul se va desfășura online, pe platforma Zoom, după cum urmează:

  • 11 mai – Masa rotundă cu tema „Managementul sanitar – de la formare la angajare”

La întâlnire vor participa invitați din domeniul medical, reprezentanți ai unităților sanitare partenere – de stat și private, Ministerului Educației, Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), medici, asistenți medicali, reprezentanți ai lanțurilor de farmacii și clinicilor de recuperare medicală, cadre didactice.

  • 12 mai – „Provocările asistentului medical în contextul pandemiei” – workshop cu participare internațională.

La eveniment vor fi prezenți elevi, absolvenți, cadre didactice, dar și parteneri ai școlii noastre din: Finlanda – AmiFoundation, AMIEDU – Helsiki; Belgia –VIVES University of Applied Sciences; Elveția – ZHAW – Zurich University of Applied Sciences.

„Acest eveniment își propune să atragă atenția asupra valorilor profesionale ale asistentului medical, dobândite în cadrul formării profesionale, precum și asupra modului cum acestea sunt integrate în practica profesională. De asemenea, este un prilej prin care le putem mulțumi sărbătoriților zilei pentru activitatea depusă clipă de clipă pentru cea mai nobilă misiune, aceea de a salva vieți” – a declarat Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului.

Inovarea asistenților medicali în fața unei crize globale a sănătății fără precedent este punctul central al Zilei Internaționale a Asistenților Medicali în 2021.

ICN (International Council of Nurses) găzduiește în fiecare an Ziua Internațională a Asistenților Medicali, pe 12 mai, pentru a marca aniversarea nașterii lui Florence Nightingale – precursoarea serviciului sanitar modern – și pentru a sărbători realizările profesiei de asistent medical.

În urma pandemiei Covid-19, serviciile de sănătate și de îngrijire au trecut printr-o transformare bruscă și majoră, iar ICN afirmă că asistenții medicali, în multe cazuri, conduc „această revoluție”.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali din 2021 va căuta să evidențieze modalitățile inovatoare de îngrijire ale asistenților medicali și va explora, de asemenea, cum ar putea arăta asistența medicală în viitor.

Tema campaniei de anul acesta se intitulează: „O voce care să conducă – O viziune pentru asistența medicală viitoare” (A Voice to Lead – A vision for future healthcare).

Președintele ICN, Annette Kennedy, a declarat: „Pandemia globală Covid-19 a arătat lumii rolul important pe care îl joacă asistenții medicali în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții.Deși a existat o perturbare semnificativă a asistenței medicale, au existat, de asemenea, schimbări care au îmbunătățit accesul la îngrijire.În 2021, ne vom concentra asupra inovațiilor în asistența medicală și a modului în care se va transforma viitorul asistenței medicale”.

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990, de dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate. Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. În cei peste 30 de ani de activitate au trecut pragul școlii zeci de mii de absolvenți, care au beneficiat atât de o calitate deosebită a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel înalt, cât și de pregătirea practică derulată în cele mai variate unități medicale.

Din anul 1999, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene.

O preocupare importantă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo, care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt și viitori angajatori.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

 

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” BUCUREȘTI

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.rowww.scoalacdavila.ro

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 118

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes