Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită miercuri, 14 iunie 2017, ora 12.00, sediul Viitorului, sala A1, la activitatea de diseminare a informațiilor despre proiectele internaționale – Erasmus+ și European Nursing Module.

Elevii participanți vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate în Germania, Grecia și Elveția.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu o experiență în educație de 27 de ani, este implicată de mai bine de 4 ani în proiecte derulate cu fonduri europene, numai în ultimii 2 ani școlari, 2015-2017, un număr de 64 de elevi au participat la proiectul Erasmus+ 2015-1-RO01-KA102-014460 Professional Training For A Career In The European Healthcare System, derulat în Germania și Grecia.

După perioada de selecţie, elevii au urmat trei luni de pregătire profesională, pedagogică, lingivstică şi culturală. În perioada 30.04-24.05.2017, elevii din anul II au desfăşurat un stagiu complet de instruire clinică pentru Modulul M32 Ortopedie, traumatologie şi nursing specific, elevii din anul III – Germania Modulul M52 Gerontologie, Geriatrie şi nursing specific, iar elevii din anul III – Grecia M48 Neurologie şi nursing în neurologie. În Grecia, stagiul de instruire clinică a avut loc în Diaplasis Rehabilitation Center, Kalamata, unul dintre cele mai mari centre de recuperare medicală, specializată în neurologie şi ortopedie. În Germania, stagiul de instruire clinică s-a desfăşurat în parteneriat cu Mediko Pflege GmBh.

 

Programul Erasmus + reprezintă cel mai mare proiect de finanţare europeană pentru activităţile educaționale. Erasmus a fost conceput pentru formarea profesională a elevilor, tinerilor, studenţilor şi profesorilor prin diferite activităţi precum job-shadowing, mobilităţi, cursuri teoretice.

Obiectivele proiectului Erasmus sunt: de a sprijinii cursanţii în dobândirea de competenţe pentru a-şi îmbunătăți dezvoltarea personală și șansele de angajare pe piața europeană a muncii; de a consolida în mod considerabil competențele lingvistice ale participanților; de a asigura o mai bună recunoaștere a competențelor dobândite în cursul perioadelor de învățare în străinătate.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a obţinut trei proiecte cu finanţare europeană: Leonardo da Vinci „Professional skill development of nursing students” (2013), Erasmus+ 2014–1–RO01–KA102–001318 „Performing abilities in European nursing care” (2014) şi Erasmus+ 2015-1-RO01-KA102-0014460 „Professional training for a career in the European Healthcare System” (2015-2017).

 

Cele mai vechi parteneriate ale școlii își află rădăcinile în programul European Nursing Module (ENM). Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999. Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (din ţări precum: Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi. În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai. Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist. Selecţia se realizează pe baza unui interviu şi depunerea unui portofoliu de activitate, iar condiţia esenţială pentru participarea la acest proiect este cunoaşterea limbii engleze, nivel B1-B2.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală membră a ENM ce oferă burse de studiu pentru elevii participanţi, în vederea desfăşurării în condiţii optime a stagiilor de instruire clinică.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în cele mai bune spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată, fondată în anul 1990 de către Doamna Dr. Mioara Mincu, care pregătește asistenți medicali pentru trei calificări profesionale acreditate: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea celor 3 ani de studiu, este recunoscut internațional.  

Învățământul postliceal reprezintă nu doar o opțiune pentru elevii care nu au obținut diploma de Bacalaureat, dar și pentru mulți absolvenți de facultăți care trec printr-un proces de reconversie profesională, iar numărul acestora a crescut în fiecare an.

Pregătirea pentru profesia de asistent medical, care este una complexă, le oferă elevilor multe șanse de a practica o profesie foarte căutată în prezent pe plan european și de a accesa astfel un loc de muncă după absolvire.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura școală care oferă stagii de instruire clinică și practică internaționale pentru toate cele 3 calificări. Astfel, s-au încheiat parteneriate bilaterale cu universități și colegii din Finlanda (pentru elevii de la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare) și Bulgaria (pentru calificarea asistent medical de farmacie).

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingivstice.

 

prof. Larisa Costin (Coordonator Proiecte și Programe Internaționale)

prof. Raluca Brad (Director Comunicare)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 55

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes