Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează joi, 01 aprilie 2021, evenimentul „Sănătatea în tranziție – 2019 versus 2021”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Întâlnirea se va desfășura online, pe platforma Zoom, între orele 13.00 – 15.00. Tema centrală va fi „nătatea – o prioritate națională în contextul pandemiei COVID-19”.

Printre subiectele abordate se numără: Rolul asistenților medicali în timpul pandemiei de COVID-19, Diabetul zaharat în pandemie, Problemele vârstnicilor în timpul pandemiei de COVID-19, Coronavirusul – între realitate și mass-media.

La activitate vor participa invitați din domeniul medical, medici, asistenți medicali, cadre didactice și elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

„Nu putem trece peste această zi emblematică pentru misiunea școlii noastre, cu atât mai mult în contextul actual. Ne reinventăm permanent și, chiar dacă nu putem desfășura activități așa cum obișnuiam în anii precedenți, nu rămânem indiferenți și marcăm Ziua Mondială a Sănătății prin acest eveniment online. Rămânem împreună! Formăm Educatori pentru sănătate! Luptăm pentru sănătate!” – afirmă prof. Sorina Negrei, coordonator al evenimentului.

În fiecare an, în data de 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătății, în urma unei decizii luate în anul 1948, în cadrul primei Adunări Mondiale a Sănătaţii, desfăşurate la Geneva (Elveţia), de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii – OMS (World Health Organization).

Această zi reprezintă pentru întreaga lume oportunitatea de a se concentra asupra unei probleme de sănătate publică, prioritară la nivel global, în viziunea Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, este o bună ocazie pentru profesioniștii din orice comunitate de a se implica în activităţi care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

În 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să evidențieze rolul important al asistenţilor medicali și al moaşelor în asigurarea sănătății populației lumii. De asemenea, a fost remarcată implicarea acestora în prima linie a sistemelor de sănătate și în confruntarea cu provocările aduse de COVID – 19.

Anul acesta, tema propusă de OMS este: „Building a fairer, healthier world”. Prin alegerea acestei teme, OMS ne îndeamnă pe fiecare să ne alăturăm campanei de construire a unei lumi mai echitabile și mai sănătoase. Pandemia COVID-19 a lovit toate țările, dar impactul a fost mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, care au acces limitat la servicii de calitate pentru îngrijirea sănătății. Indiferent de statutul economic sau social, întreaga populație trebuie să aibă asigurat accesul la servicii de sănătate calificate.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990, de dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate. Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. În cei peste 30 de ani de activitate au trecut pragul școlii zeci de mii de absolvenți, care au beneficiat atât de o calitate deosebită a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel înalt, cât și de pregătirea practică derulată în cele mai variate unități medicale.

Din anul 1999, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene.

O preocupare importantă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo, care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt și viitori angajatori.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

 

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” BUCUREȘTI

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.rowww.scoalacdavila.ro

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 142

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes