Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează joi, 14 noiembrie 2019, în Galeriile Comerciale Esplanada – Cora Pantelimon, magazinele Kaufland Colentina și Kaufland Pantelimon evenimentul GLICODAY – ediția a VI-a, dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, în scopul de a atrage atenția publicului larg asupra acestei boli și a impactului pe care îl are în viața pacienților. Prin desfășurarea evenimentului, ne propunem realizarea a 2.000 de testări GRATUITE a valorilor glicemiei.

Activitatea va avea loc în intervalul orar 10.00 – 20.00.

„În urmă cu 5 ani am organizat prima ediție a acestui eveniment, prin care urmărim conștientizarea problemelor pe care diabetul le ridică asupra sănătății. Anul acesta continuăm cu speranța că tot mai mulți oameni vor acorda o mai mare atenție cauzelor ce provoacă diabetul și vor preveni apariția bolii. Ne propunem să venim în sprijinul celor care doresc să își testeze valoarea glicemiei și, din diferite motive, amână această investigație.” – a afirmat prof. Sorina NEGREI, coordonatorul evenimentului

 

„Suntem onorați să găzduim, pentru al șaselea an consecutiv, acest eveniment. Centrul Comercial Esplanada a îmbrățișat întotdeauna acțiunile care vin în sprijinul comunității și care transmit un mesaj de impact către vizitatorii noștri și nu numai. Sperăm că toate cele 1.000 de persoane care vor fi investigate în cadrul GlicoDay să treacă testul cu brio și să realizeze importanța acestor analize. Așa cum nu uităm de shopping și distracție, la fel ar trebui să fie și cu analizele. Le transmitem felicitări organizatorilor GlicoDay și ne dorim ca acest parteneriat să continue an de an. Vă așteptăm pe 14 noiembrie în Esplanada!” – a declarat Cosmin MIHĂIȚĂ – Marketing Manager Esplanada 

 

Scopul acestui eveniment este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general. Este deja cunoscut faptul că această boală este adesea asimptomatică.

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922.

Insulina a fost descoperită în anul 1921 de dr. Nicolae Paulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești.

Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituție de învățământ preuniversitar particular acreditată, care de 29 de ani pregătește asistenți medicali pentru trei calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.

Misiunea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este de a pregăti asistentul medical ca EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragoste pentru om, sănătate şi viață; respect pentru profesie; pasiune şi capacitate de muncă.

Prin activitățile desfășurate, ne dorim continuarea ţelului Doamnei Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de a dezvolta Educaţia pentru Sănătate.

Campania de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa unui comportamet alimentar sănătos în profilaxia şi controlul diabetului zaharat a avut în fiecare an un impact considerabil la nivelul comunităţii.

Educatorii pentru Sănătate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” își continuă misiunea și vă așteaptă să vă alăturați campaniei de prevenire a diabetului zaharat, una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile de pe mapamond.

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 91

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes