Prezentarea companiei HOFIGAL cu tema „Gemoterapia în slujba sănătăţii omului modern”, desfăşurată marţi, 24 mai, în cadrul Şcolii Sanitare Postliceale ”Carol Davila” a adus în atenţia celor peste 60 de elevi prezenţi aplicaţiile şi avantajele acestei noi ramuri a bioterapiei.

Gemoterapia denumită terapia cu muguri este o ramură a fitoterapiei care îşi propune să prevină şi să trateze o varietate de probleme de sănătate cu ajutorul remediilor vegetale.
Gemoterapia utilizează doar ţesuturile embrionare ale plantelor, arborilor sau arbuştilor-muguri, mlădiţe şi radicele. Aceste ţesuturi embrionare, macerate într-un amestec de apă, alcool şi glicerină, servesc la fabricarea de soluţii în care sunt concentrate principiile active ale plantelor, a expus doamna dr. Anca Daniela Raiciu, director de Marketing al Companiei Hofigal. „Gemoterapia a adus în terapeutică o nouă formă farmaceutică, specifică ei, maceratul glicerinic(oficializat  în Farmacopeea Franceză)”, a mai precizat domnia sa.

Avantajele acestei terapii constau în primul rând în faptul că în planta tânără există o concentraţie mai mare de principii active. Compoziţia preparatelor gemoterapice este una complexă,  alcătuită din enzime, factori de creştere, vitamine, proteine, aminoacizi, acizi nucleici, micropolipeptide, citokine şi hormoni vegetali. În plus, conţine anumite substanţe benefice care nu se mai regăsesc în planta adultă, cum sunt giberelina, auxina, cinetina.

Cu ocazia celui de-al VI-lea eveniment în cadrul parteneriatului dintre Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” şi Compania Hofigal, elevii celor două secţii de AMG si AMF au avut ocazia de a-şi completa cunoştinţele despre produsele farmaceutice obţinute din plante naturale. Dr. Anca Daniela Raiciu a prezentat şi un studiu de caz privitor la acţiunea gemoderivatelor asupra diurezei.

Aşa cum s-au obişnuit la ultimele întâlniri, elevii au avut posibilitatea de a pune întrebări doamnei dr. Aniela Kinn, medic de familie specialist în fitoterapie, asupra unor scheme terapeutice ce la care s-ar putea apela în tratarea mai multor afecţiuni cu ajutorul produselor gemoterapice. „Aceste produse nu se suprapun cu extractele sau tincturile din plante mature, gemoderivatele au efecte diferite”, a precizat domnia sa.

Prezentarea şi fotografiile din cadrul  evenimentului vor fi postate pe site.

Pentru mai multe informaţii despre Şcoala Sanitară Postliceală “Carol Davila”, vă rugăm consultaţi: www.scoalacdavila.ro

Ramona Guţu

Director Comunicare,

Redactor Şef Revista Educaţie pentru Sănătate

mail: ramona.gutu@fundatiamincu.ro

tel: 0763.619.311

______________________________________________

Descarca prezentarea.

______________________________________________

DSC00002 DSC00008

DSC00013 DSC00015

DSC00029 DSC00031

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 163

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes