Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează vineri, 17 noiembrie 2023, în Galeriile Comerciale ESPLANADA – Cora Pantelimon, evenimentul GLICODAY – ediția a X-a, dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, în scopul de a atrage atenția publicului larg asupra acestei boli și a impactului pe care îl are în viața pacienților.

Toți cei interesați vor beneficia de măsurarea GRATUITĂ ale valorilor glicemiei și tensiunii arteriale.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc și activitatea „FII PREGĂTIT PENTRU A SALVA VIEȚI”. Echipele de voluntari ai școlii vor prezenta diverse tehnici de prim ajutor care pot salva viața persoanelor aflate în situații de urgență.

Activitățile vor avea loc în intervalul orar 10.00 – 20.00 – zona FOOD, parter – Galeriile Comerciale ESPLANADA – Cora Pantelimon.

Scopul acestei acțiuni este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general.

De asemenea, cunoştinţele despre cum să oferim primul ajutor sunt esenţiale pentru viaţa celui pus în pericol, iar studiile arată că resuscitarea imediată este esenţială pentru viaţa pacientului, de foarte multe ori el putând fi salvat de la moarte. De aceea, este important să dobândească aceste abilități minime cât mai mulți dintre noi.

În urmă cu 9 ani am organizat prima ediție a evenimentului GLICODAY, prin care urmărim conștientizarea problemelor pe care diabetul le ridică asupra sănătății. Vom continua cu speranța că tot mai mulți oameni vor acorda o mai mare atenție cauzelor ce provoacă diabetul și vor preveni apariția bolii.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituție de învățământ preuniversitar particular acreditată, care de peste 30 de ani pregătește asistenți medicali.

Misiunea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este de a pregăti asistentul medical ca EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragoste pentru om, sănătate şi viață; respect pentru profesie; pasiune şi capacitate de muncă.

Prin activitățile desfășurate, ne dorim continuarea ţelului Doamnei Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, de a dezvolta Educaţia pentru Sănătate.

Educatorii pentru Sănătate ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” vă așteaptă!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 249

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes