În săptămâna dedicată Asistenților Medicali din întreaga lume, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București lansează „Premiile Dr. Mioara Mincu” pentru recunoașterea meritelor și evidențierea activității asistenților medicali și a instituțiilor care își desfășoară activitatea în domeniul sănătății. Aceste premii vor fi acordate în fiecare an, în memoria doamnei Dr. Mioara Mincu, cea care a pus bazele învățământului particular postliceal sanitar în România. Evenimentul decernării premiilor va fi găzduit de Centrul Codecs din București, miercuri – 10 mai 2023.

Asistenții medicali sunt membri importanți ai echipei medicale multidisciplinare, sunt profesioniştii care răspund nevoilor pacienților, familiilor acestora și echipei medicale. Investițiile în asistența medicală și respectarea drepturilor asistenților medicali sunt elemente cheie pentru toate sistemele de sănătate care se confruntă cu o criză acută generată de lipsa de personal calificat.

„Scopul nostru prin oferirea acestor premii este de a sublinia rolul asistentului medical în societatea contemporană, de a promova și recunoaște meritele asistenților medicali în România, precum și a institutiilor care contribuie la promovarea profesiei de asistent medical și la dezvoltarea asistenței medicale în România.” – afirmă doamna prof. Aurelia Șova, Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Astăzi, mai mult că oricând, trebuie să realizăm cât de multă nevoie are societatea românesacă, precum și lumea întreagă, de Măria Sa – Asistentul Medical.

Nu este o întâmplare că prima școală particulară înființată în România abia ieșită din comunism a fost una care formează de 33 de ani asistenți medicali – Educatori pentru Sănătate. Avem nevoie de modele, așa cum este Dr. Mioara Mincu, medic și întemeietor de școală, căreia i se alătură cei care sunt premiați sau înmânează premiile „Dr. Mioara Mincu”.

Fac apel la viitorii absolvenți de liceu și la cei care simt că au vocație, care doresc să îmbrățișeze această profesie frumoasă, să ni se alăture pentru a păstra Sănătatea Pământului.

La Mulți Ani Asistenților Medicali din întreaga lume! Sănătatea noastră e pe mâinile și în inimile voastre!”, a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu, Președinte al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

Premiile vor fi acordate în cadrul a două secțiuni:

I. Categoria asistenţi medicali:

1. Premiul pentru asistentul medical din domeniul pediatrie /neonatologie

2. Premiul pentru asistentul medical din domeniul activității cu persoanele vârstnice

3. Premiul pentru asistentul medical din domeniul îngrijirii la domiciliu

4. Premiul pentru asistentul medical din domeniul asistenţei medicale comunitare

5. Premiul pentru asistentul medical din domeniul activității cu persoane vulnerabile

6. Premiul pentru asistentul medical din Serviciul de Urgențe

7. Premiul pentru asistentul medical care își desfășoară activitatea internațional

8. Premiul pentru asistentul medical antreprenor / intraprenor – din domeniul medical sau alt domeniu conex acestuia

9. Premiul pentru asistentul medical – profesor de nursing implicat în asigurarea mentoratului în formarea asistentului medical

10. Premiul pentru asistentul medical sau elevul / studentul din învățământul sanitar implicat în programe pe bază de voluntariat în domeniul sănătății

II. Categoria instituții de asistență medicală:

1. Premiul pentru organizația care se implică în promovarea profesiei medicale și sprijină activitatea profesională a asistenului medical

2. Premiul pentru unitatea medical publică care susține și încurajează desfășurarea unor servicii de mentorat în asistența medicală

3. Premiul pentru unitatea medicală private care susține și încurajează desfășurarea unor servicii de mentorat în asistența medicală

4. Premiul pentru organizația care aduce o contribuție deosebită în formarea asistenților medicali

 

Evenimentul va fi organizat miercuri, 10 mai 2023, ora 13:30, în Clădirea CODECS, Corp B, Et. 5, Str. Agricultori nr 35-37, București.

 

Despre Dr. Mioara Mincu

Mioara Mincu, născută Slăniceanu (n. 10 februarie 1933, Conțești, județul Dâmbovița – d. 2 februarie 2008, București) a fost medic primar și doctor în Medicină Socială și Sănătate Publică, pedagog și publicist.

Dr. Mioara Mincu a fost Medic primar Medicină Socială și Sănătate Publică, Doctor în Științe Medicale, Expert al Organizației Mondiale a Sănătății. Președinte executiv al Confederației Naționale a Femeilor din România și Direcor General al Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila”.

A fost în fruntea mișcării feministe din România și în anul 1992 a pus bazele Confederației Naționale a Femeilor din România (CNFR), organizație a cărei Președinte executiv a fost până în 2008. Dr. Mioara Mincu a fost membră a Centrului Demografic al OMS, a birourilor UNICEF și UNESCO și membră a S.M.S.P.R.

 

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în anul 1990. Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în unitățile medicale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru trei calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare. Certificatul de absolvire este eligibil internațional. Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați site-ul școlii: www.scoalacdavila.ro și pagina de Facebook.

 

 

prof. Raluca Brad

 

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA”

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.ro, www.scoalacdavila.ro

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 437

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes