2020 este Anul Asistentului Medical. Marți, 12 mai, sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical.

Evenimentele din ultimele luni au arătat încă o dată locul incontestabil al asistentului medical în cadrul echipei de îngrijire. Eroii în alb, luptătorii în halate albe, îngerii bolnavilor – asistenții medicali sunt cei care acționează la foc continuu pentru binele pacientului.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte asistenți medicali, fiind înființată în anul 1990 de Dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

De 30 de ani, creștem și ne perfecționăm pentru a oferi  elevilor cea mai bună pregătire profesională.

Procesul de educație are ca fundament conlucrarea dintre școală, parteneri în pregătirea practică și elev, fiecare cu aportul său. Împreună găsim soluțiile cele mai bune și dezvoltăm modele de bune practici, care pregătesc asistentul medical  pentru importantul rol de educator pentru sănătate, pentru a răspunde  provocărilor cu care se confruntă în acordarea de îngrijiri.

Ne exprimăm toată admirația și respectul față de asistenții medicali care, cu devotament, respect pentru profesie și pentru semeni, dau dovadă de fraternitate și solidaritate, acordând îngrijire celor aflați în nevoie.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” mulțumește asistenților medicali din toate unitățile sanitare pentru efortul și curajul de care dau dovadă. Sunteți un exemplu de dăruire pentru profesie și pentru semeni!   

Suntem alături de asistenții medicali, absolvenți ai școlii noastre, prezenți în multe din spitalele din București și din întreaga Europă. Suntem mândri de voi!

Puțini cunosc, poate, munca titanică a acestor oameni, sacrificiul pe care îl fac zi de zi pentru sănătatea noastră.

Cu o experienţă de 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate,  Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ceea ce ne diferenţiază de celelate şcoli de profil este pe de o parte preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibiliatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Norvegia, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999 suntem membri ai Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din multe ţări europene, în cadrul căruia organizăm anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Derulăm, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţii şi colegii europene.

De asemenea, o preocupare importantă a instituţiei noastre o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt şi potenţiali angajatori.

De Ziua Internațională a Asistentului Medical urăm „LA MULȚI ANI! Multă sănătate și împliniri profesionale!” tututor asistenților medicali.

 

prof. Raluca BRAD

 

Echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” București

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel: 0736.358.898, tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.rowww.scoalacdavila.ro

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 152

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes