Doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și doamna prof. Ioana Rădulescu, director adjunct al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, au participat marți, 13 decembrie 2022, la întâlnirea directorilor unităților de învățământ din sectorul 2, la Palatul Parlamentului, pentru a dezbate tema prevenției consumului de droguri.

Reprezentanții școlilor din sectorul 2 al capitalei s-au alăturat demersului Comisiei pentru Învățământ a Senatului României, al Federației neguvernamentale Antidrog și celui al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP București) în combaterea dependenței de droguri.

Dezbaterea a avut loc la inițiativa președintelui CIADO România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, cu sprijinul doamnei președinte al Comisiei pentru Învățământ, doamna senator Monica Anisie. 

Având în vedere că dependența de droguri a ajuns să fie o mare problemă a societății, iar vârsta consumatorilor scade tot mai mult, se impune ca încă din clasele mici să se facă o educație corectă de prevenire în școli. Cunoașterea legilor în vigoare și a consecințelor dependenței de droguri, dar și a alternativelor sănătoase de petrecere a timpului îi vor ajuta pe tineri să ia deciziile corecte cu privire la consumul de narcotice.

 

Ramona Bandrabur

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 192

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes