Copiii de la Școala Generală „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița) ne-au colindat din nou înaintea sărbătorilor de iarnă. 

 Ziua lor a început cu  vizita la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”- o lume magică deschisă tuturor copiilor. Ghidul muzeului le-a oferit informații interesante despre viața plantelor și a animalelor, dar și despre importanța protejării mediului, a speciilor și a habitatelor.

 Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este cel mai mare muzeu de profil din România. A fost înființat la 3 noiembrie 1834, din inițiativa banului Mihalache Ghica (fratele domnitorului Alexandru Ghica, în acea perioadă fiind ministrul Afacerilor Interne). Patrimoniul actual al muzeului cuprinde colecții zoologice, de minerale și roci, paleontologice și etnografice, toate acestea însumând peste 2 milioane de piese. 

După vizita la muzeu, unde au fost însoțiți și de prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai, a urmat școala noastră, unde au fost întâmpinați cu mare bucurie.

Copiii, alături de doamna director – prof. Lucica Nicolae, prof. Daniel Alexandru (director adjunct), prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative), prof. de muzică Valentin Gheorghe, Ana Georgiana Antohi (bibliotecar) și Stela Huian ne-au întâmpinat cu zâmbete și căldură, mulțumiri și colinde. 

Colindele pregătite de ei ne-au emoționat și ne-au amintit de sărbătorile petrecute alături de cei dragi, de dragostea bunicilor… de copilărie.

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, derulat și dezvoltat între școala noastră și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Contești continuă în fiecare an, colaborarea dintre cele două instituții partenere fiind o onoare și o datorie de suflet.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 273

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes