Biroul de Promovare și Plasare pe Piața Muncii a venit în întâmpinarea elevilor și a absolvenților noștri cu o nouă temă: Femeia – metaforă a vieții de relație.

Invitata noastră de la finalul lunii martie a fost doamna Codruța Gabriela Nedelea, coordonator Proiecte Sociale, în cadrul Asociației SAMAS.

Întâlnirea a facilitat participanților la discuții accesul la obiectivele programului SAMAS – o continuare a inițiativelor Fundației Crucea Albă și a Fundației Crucea Roșie.

Asociația SAMAS este o organizație nonprofit, care are ca principal obiectiv formarea de Educatori Perinatali SAMAS, cu acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), dar și;

          consilierea părinților în primele 1.000 de zile ale copilului lor, în cabinete/ secții/ spitale/ clinici de OG, medicina de familie, pediatrie, neonatologie;

          deschiderea asistentelor medicale către perspectiva de a deveni consilieri perinatali pentru gravide, mame, sugari – ca o modalitate de suplimentare a veniturilor personale;

          valorificarea rolului asistentelor medicale în domeniul perinatal;

          reconfirmarea importanței asistentelor medicale în a oferi servicii de sănătate de calitate;

          organizarea de cursuri acreditate EMC (Educație Medicală Continuă) – necesare pentru obținerea creditelor – condiție a profesării ca asistent medical generalist;

          derularea unor activități de voluntariat, ce pot fi accesate de către toți elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” (iar voluntariatul este considerat deja experiență în domeniul ales).

În acest sens, SAMAS propune un program de burse care poate fi accesat de către elevii școlii noastre din anul III și absolvenții școlii. Cei interesați să aplice pentru o bursă SAMAS, pot accesa site-ul SAMAS.

De asemenea, doamna Codruța Gabriela Nedelea a împărtășit elevilor noștri o serie de riscuri la care sunt expuse/ se autoexpun femeile însărcinate atunci când își programează nașterea prin cezariană, sau când recurg la tratamente medicamentoase în perioada pre sau postnatală, ori la modalități rudimentare de stimulare a lactației, cu efecte grave în dezvoltarea fizică și psihică a copilului. Deși motivele pentru care femeile însărcinate recurg la aceste alegeri au la bază teama de durere, printr-o consiliere de specialitate, înțelegere, suport și sprijin adecvat, acestea reușesc să-și acceseze resurse personale, înfruntând provocările presupuse de nașterea naturală.

În încheiere, doamna Codruța Gabriela Nedelea a afirmat: “Accesul la problematica pacientului este favorizat de mediul spitalicesc, iar în acest proces de îmbunătățire a modalităților de a oferi servicii medicale de specialitate, nu sunteți singuri”.

“Această idee de final, susține încă o dată, dacă mai era cazul, necesitatea menținerii relației cu școala de proveniență, care vă potențează accesul la informații cu rol major în desăvârșirea dumneavoastră profesională”.

Responsabil Birou de Promovare și Plasare pe Piața Muncii, Prof. Adriana Păunescu

{gallery}stories/2016/clubulabsolventilorsamas{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 273

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes