La eveniment sunt invitați să participe cât mai mulți dintre absolvenții Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, elevi din anul 3, precum și actuali elevi care ar putea fi interesați de programul Samas de voluntariat.

Evenimentul va avea loc în data de 30 Martie, ora 12, în sediul Viitorului nr. 161-163, fiind susținut de doamna Ana Maita – purtător de cuvânt, Asociația SAMAS. Asociația SAMAS a dezvoltat un program extins de sănătate şi suport pentru mame şi sugari, în primele 1000 de zile, înainte şi după naştere. Programul se adresează atât mamelor, cât și cadrelor medicale, implicând și un program de voluntariat. Vă așteptăm cu drag!

 

Bursa SAMAS pentru Educatori Perinatali Certificați – o oportunitate profesională flexibilă pentru Asistenți Medicali și Moașe

 

Asociația SAMAS este dedicată celui mai extins program de sănătate şi suport pentru mame şi sugari în primele 1000 de zile, înainte şi după naştere. Ne preocupăm de starea de sănătate a mamelor şi a nou-născuţilor şi de aceea oferim cele mai calitative şi accesibile servicii de educație parentală și suport pentru gravide şi mame în primele 1000 de zile, atunci când pot fi puse bazele, prin îngrijire şi alegeri adecvate, unei vieți sănătoase a viitorului adult.

Asociația SAMAS este organizația nonprofit ce a dezvoltat prima reţea nationala de Educatori Perinatali SAMAS (asistenţi medicali și moașe) specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului, care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta preşcolară. 

Obiectivele asociației pe termen lung sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii și promovarea nașterii normale,  îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal. 

În paralel, Asociatia SAMAS și-a propus extinderea Rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, oferind burse de formare cadrelor medicale (asistenți medicali și moase), care în urma cursurilor intensive și a perioadei de practică, devin Educatori Perinatali Certificați SAMAS, cu acreditarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR).

Rezultatele Asociației SAMAS:

  • 447 de cadre medicale din 20 județe au beneficiat de bursa de formare SAMAS
  • 5430 de mame au participat la cursurile SAMAS 
  • 1000 mame în situații dificile de viață au primit suport gratuit
  • 110.000 de mame au primit informații de la Educatorii SAMAS
  • 20 de orașe din țară cuprinse în Rețeaua SAMAS

Activitatea Educatorului SAMAS este inspirată din modelul occidental de educaţie şi sprijin al gravidelor şi proaspetelor mame. În ţări precum Franţa, Germania, Austria sau Elveţia peste 70% din mame apelează la servicii similar, iar asta are un efect benefic cert şi recunoscut: educaţia şi pregătirea pentru naştere, alăptare şi îngrijirea sugarului previn de cele mai multe ori complicaţiile în sarcina şi la naştere, problemele de alăptare şi alimentaţie a sugarului. După cum bine ştim, întotdeauna este mai simplu, mai eficient şi mult mai sănătos să prevenim decât să tratăm. Iar asta este mai important că niciodată în perioada maternităţii.

 

Educatorul SAMAS oferă serviciile de sănătate a mamei şi sugarului fiind profesionistul dedicat şi implicat în viaţă femeilor şi a familiilor pe tot parcursul sarcinii, ce rămâne alături de familie până după primii paşi ai copiilor.

 

A apela la ajutorul Educatorului SAMAS este simplu şi accesibil – Educatorul SAMAS este aproape de comunitate: mai ales că, din 2015 lansăm Școala Mamei SAMAS în 11 orașe din România, unde echipe de Educatori Perinatali SAMAS oferă cursuri, consiliere și sfaturi bune gravidelor și mamelor. Gravidele, mamele sau tăticii îi vor putea contacta pe site-ul programsamas.ro, pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS si în Centrul SAMAS din fiecare oraș. Acest serviciu nu este unul exclusivist – dimpotrivă, este unul necesar şi dedicat tuturor viitorilor și proaspeților părinți.

 

Informare_SAMAS_2015.pdf

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 156

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes