claudiaromanO asistentă medicală româncă care în situație de criză a acționat cu responsabilitate și profesionalism într-un spital new-yorkez reprezintă împreună cu alte colege de-ale ei”ce are mai bun America”, după cum a spus președintele Barak Obama.

Știrea că o asistentă medicală româncă a salvat în timpul uraganului ce a devastat America viața mai multor bebeluși a circulat pe întreg mapamondul. Gestul profund uman și atitudinea plină de curaj au transformat-o pe Claudia Roman, asistenta medicala la Neonatal Intensive Care Unit de la prestigioasa New York University Langone Medical Centre într-o adevarată eroină a Americii.

Claudia Roman este o asistentă medicală care si-a înțeles cu adevărat misiunea și a acționat în consecință atunci când a fost nevoie! Conjunctura politică din America, țara în care profesează, a fost șansa ei ca atitudinea potrivită pe care a avut-o în acel moment s-o facă atât de cunoscută, dar să nu uităm că zi de zi, ceas de ceas, în spitalele din România și din toate colțurile lumii, sunt nenumărați alți asistenți medicali care fac gesturi asemănătoare pentru salvarea unor vieți, pentru alinarea unor suferințe ale unor semeni.

Așadar poate nu atât numele asistentei românce ar trebui să-l reținem din toată această întâmplare, ci recunoașterea valorii actului medical făcut cu responsabilitate și chiar cu sacrificiu de sine. De altfel, oricare dintre voi poate fi ”ce are mai bun” România, Europa sau … oricare altă țară din lume unde veți profesa ca asistenți medicali, atâta timp cât misiunea voastră pentru care vă pregătiți în cei trei ani de școală o veți face îndeplinită ori de câte ori va fi nevoie.

Gestul Claudiei nu a fost premeditat pentru a-și câștiga faimă și recunoaștere, dar acestea au venit în modul cel mai firesc, e adevărat că într-un anumit context politic și social care au favorizat distribuirea atât de largă a informației, pentru că ea a înțeles că în acele momente salvarea vieții pacientului său de numai câteva zile era mai presus decât orice și a acționat învingându-și orice teamă într-un moment de haos.

Admirăm atitudinea ei și dăruirea cu care își practică profesia, făcând cinste țării noastre și rămâne ca fiecare dintre noi să ne punem întrebarea cât de mult ne dorim să devenim eroi necunoscuți în oricare clipă a vieții noastre în care e nevoie? Ne pregătim pentru asta?

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 77

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes