1Joi, 19 Iunie 2014 Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Ceremonia de Absolvire a Promoţiilor 2014, în calificările Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, în sala elegantă a Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti. Cu ocazia încheierii celui de-al 24-lea an de activitate al şcolii, un număr de 177 de elevi însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, au depus Legământul Asistentului Medical.Au fost alături de elevi şi profesorii care i-au format precum precum şi reprezentaţi ai companiilor şi instituţiilor partenere în pregătirea practică. Doamna Rodica Georgeta Pencea, Secretar general al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear a evidenţiat şansele elevilor şcolii noastre cu privire la posibilităţile de angajare în domeniul turismului balnear. Au fost prezente şi doamna Augustina Popescu – asistent medical în cadrul Fundaţiei de îngrijiri paliative „Hospice – Casa Speranţei” însoţită de asistent medical Irina Bratu, absolventă a şcolii noastre, doamna prof. Adriana Răducu, colaborator al şcolii dar şi pacient care a beneficiat de tratamente de recuperare cu rezultatele miraculoase, precum şi Mihaela Epure, reprezentant al companiei P.C.R. de recrutare în domeniul medical şi Alina Florea, reprezentant al companiei Optima Dermaline.

„Să fiţi mândri de şcoala pe care aţi absolvit-o, să duceţi mai departe valorile pe care le-aţi dobândit în cei 3 ani de studii, oriunde vă veţi afla şi să nu uitaţi să reveniţi pentru a ne împărtăşi experienţele voastre”, au fost cuvintele domnului Alexandru Ioan Mincu, Preşedinte Director General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” transmise elevilor absolvenţi.

2Director Adjunct Dezvoltare Instituţională Daniela Stoian le-a împărtăşit elevilor participanţi la ceremonie câteva gânduri care i-au călăuzit viaţa:

„Îmi aduc aminte de perioada studenţiei cînd m-am implicat în multe proiecte ca şi voi, deci primul îndemn pe care vi-l dau este: Implicaţi-vă!

Întreaga viaţă învăţăm. Şi noi acum ca profesori participăm la cursuri de perfecţionare şi atunci ne aşezăm din nou în bancă şi devenim elevi. Şi voi deasemenea, să învăţaţi continuu!

Faceţi doar ceea ce vă place să faceţi, învăţaţi să vă preţuiţi corect şi să nu acceptaţi orice, să fiţi mereu perseverenţi, indiferent de piedicile care apar câteodată! Să ştiţi să iubiţi: sufletul pereche, pe cei din jur, pe voi, pe cei apropiaţi vouă, pe prieteni, pe toţi ceilalţi. Viitorul aparţine celor care cred în propriile vise. Să nu vi le abandonaţi niciodată!”

Anca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu:

3„În fiecare an aceeaşi bucurie, în fiecare an aceeaşi emoţie. Ce ne diferenţiază ca şcoală de alte şcoli este în primul rând tradiţia. Noi suntem aici pentru că a existat un om – Doamna Doctor Mioara Mincu, care a tras după ea cu o forţă extraordinară un grup de profesori, de oameni entuziaşti, pentru a forma prima şcoală particulară care forma asistenţi medicali. Doamna Dr. Mioara Mincu a crezut cu tărie că poate să creeze o şcoală foarte bună, să facă şcoală şi în acelaşi timp profesionişti cum nimeni nu făcea la acea vreme. Şi cu 24 de ani mai târziu, noi acum, cu fiecare generaţie, confirmăm credinţa dânsei. Vă mulţumesc că împreună continuăm ideea domniei sale şi tradiţia e la fel de importantă pentru noi acum ca şi atunci.

O altă caracteristică a şcolii este deschiderea. Aţi avut ocazia să vă întâlniţi cu tineri din alte ţări. Unii dintre voi aţi reuşit să experimentaţi alte sisteme medicale. Că veţi rămâne în România sau veţi pleca în altă parte, voi aveţi deja ferestrele deschise. E foarte greu să plecaţi într-o ţară străină şi să nu ştiţi la ce să vă aşteptaţi. Eu vă doresc să rămâneţi în România, dar dacă vreţi să vă formaţi şi în altă parte, duceţi-vă şi reîntorceţi-vă aici!”

Doamna Duca a dorit să mai sublinieze ceea ce îl deosebeşte pe asistentul medical de alţi profesionişti: „pe de-o parte cunoştinţele de specialitate şi pe de altă parte umanitatea. Dacă medicul este cel care vindecă bolnavul, asistentul medical este cel care îl îngrijeşte. E cel care îl ascultă, care empatizează, care îi simte durerile. Asta sunteţi voi de acum înainte şi vă doresc mult succes!” 

Tot astăzi, într-o atmosfera plină de emoţie şi bucurie, au fost premiaţi şi încurajaţi să continue efortul de a se pregăti la standarde cât mai înalte cei mai buni elevi din anii I şi II, calificările Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare. Fiecare dintre diriginţi a prezentat cu un sentiment de preţuire şi mândrie realizările elevilor lor. 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată care pregăteşte asistenţi medicali în trei specializări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie si Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. 
Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.
 

» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. «

Dr. Mioara Mincu, 

Declaraţii ale participanţilor la eveniment: 

Rodica Pencea, Secretar General al Organizaţiei Patronale a Turismului

4„A aduce un strop de sănătate unui om, este lucrul cel mai frumos din lume”. 

„Reprezint industria în care dumneavoastră, elevii absolveţi ai calificării BFKT urmează să intraţi. Vin din partea unei organizaţii a căror membrii sunt societăţi şi firme din staţiunile balneare, în cadrul cărora se găsesc şi departamente medicale. Sunt foarte multe firme din domeniul balnear care au nevoie de profesionişti, de oameni tineri ca şi dumneavoastră, care s-ar bucura să colaboraţi cu ei, de aceea dacă sunteţi interesaţi de o astfel de colaborare e bine să vă exprimaţi opinia atât prin intermediul şcolii, cât şi prin organizaţia noastră. Pentru cei care sunt încă în anul II, o colaborare viitoare va fi posibilă. Membrii ai organizaţiei noastre şi-au manifestat interesul de a primi în unităţile lor elevi practicanţi, tocmai pentru a creea o punte de colaborare”.

Doamna Pencea a mai spus că a fost deosebit de impresionată să descopere în cadrul şcolii un corp profesoral dedicat activităţii pe care o desfăşoară. „Cred că sunt foarte aproape de dumneavoastră, elevii, şi chiar dacă acum nu realizaţi acest lucru pe deplin, valoarea acestui comportament şi valoarea acestor oameni dedicaţi profesiei lor se va demonstra în timp”

 

Augustina Popescu – asistent medical Hospice – Casa Speranţei 

5„Şi eu sunt asistent medical şi sunt aici însoţită de colega mea Irina Bratu  care este absolventă a Şcolii „Carol Davila”. Îmi amintesc că atunci când am cunoscut-o acesta a fost primul lucru pe care mi l-a spus!

Cred că cei care sunt acum anul III pornesc cu emoţie către primul loc de muncă unde îşi vor pune în practică informaţiile acumulate în şcoală. Vreau să vă spun că aceste emoţii nu vor dispărea niciodată, pe tot parcursul carierei, indiferent ce nivel de pregătire vom avea.

În acest an vom deschide unitatea cu paturi în Bucureşti şi suntem deschişi către dumneavoastră cei care doriţi să vă angajaţi sau care doriţi să faceţi voluntariat.” 

 

prof. Florinela Ionescu, Director Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, Director al Centrului de Excelenţă în Educaţie – ECEDEX 

6„Să fiţi mândri că aţi terminat Şcoala „Carol Davila” şi unde veţi merge să spuneţi cu bucurie că aţi învăţat tot ce trebuie. Deasemenea, voi puteţi fi cei mai buni mesageri care să recomande Liceul teoretic „Dr. Mioara Mincu” – noul proiect al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu. Să le spuneţi colegilor  voştri mai mici, de clasa a 9-a că aici se poate învăţa! Eu vă doresc acum la început de drum nou să reuşiţi să învingeţi greutăţile care apar şi niciodată să nu vă opriţi să obţineţi tot ceea ce este mai bun.” 

 

 

 

 

 

7Ştefana Călinescu-Andrei, Director Adjunct Manager Resurse Umane

„Sperăm  că sunteţi mulţumiţi de activitatea din acest an, sperăm că plecaţi cu impresii frumoase din Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi că veţi fi mesagerii şi promotorii acestei şcoli acolo unde veţi merge la locurile de muncă.  Sperăm de asemenea că veţi insufla copiilor dumneavoastră fărâme din educaţia primită şi în şcoala noastră. Astăzi suntem aici la finalul celui de-al 24-lea an de activitate şi îndreptăm cu pioşenie un gând către fondatoarea acestei şcoli, doamna Doctor Mioara Mincu.”

 

 


 

Prof. engleză Adriana Răducu, fost colaborator al S.P.S.C.D.

8„V-aţi ales o meserie extrem de ofertantă. Vă vorbesc astăzi în calitate de fost colaborator al şcolii dumneavoastră, de mesager al Prof. univ. dr Luminiţa Sidenco, Şef Clinică Recuperare a Spitalului Militar de Urgenţe „Dr. Agripa Ionescu” din Baloteşti, care nu a putut fi astăzi aici şi, nu în ultimul rând, pe post de „testimonial”. Eu sunt dovada vie că recuperarea şi farmacia, dar în special recuperarea, funcţionează aproape miraculos! Spun asta după ce în urma unui accident petrecut acum 2 ani, în circa 9 luni de tratament şi recuperare, de la starea de „nedeplasabilă” am reuşit să-mi reiau activitatea la catedra. Consider că toţi cei din personalul medical de la infirmieri, asistenţi medicali, medici şi kinetoterapeuti, care m-au îngrijit pot fi consideraţi nişte demiurgi în acest domeniu. Am practicat şi kinetoterapie, fizioterapie, balneoterapie, şi m-am întâlnit cu nişte profesionişti admirabili, unii dintre ei absolvenţi ai Şcolii „Carol Davila”, care ştiau meserie şi erau empatici. În şcoala dumneavoastră aveţi o pregătire solidă în multe domenii: biologie, anatomie, specialităţile medicale, psihologie – de care aveţi mare nevoie pentru că trebuie să fiţi empatici. Nu în ultimul rând de limbă străină, de care aveţi nevoie inclusiv pe piaţa forţei de muncă din România.”
 

Alina Florea, Farmacist în cadrul Companiei Optima Dermaline 

9„Consider că este necesar ca bazele studiului pe care le-aţi pus în cadrul acestei şcoli să le dezvoltaţi, să vă pregătiţi şi să fiţi la curent întotdeauna cu ceea ce este nou, valoros. E important să alegeţi să lucraţi cu acele produse care dau cele mai bune rezultate în tratarea diverselor afecţiuni. Voi vă puteţi implica în activităţile desfăşurate atât în farmacii dar şi în laboratoare de cercetare, alături de farmacişti, medici cercetători, sau în cadrul altor activităţi medicale sau activităţi conexe în piaţa farmaceutică” 

 

 

 

 

 

 

Aurelia Şova, prof. – coordonator al activităţilor de voluntariat. 

10„Îi felicit pe toţi absolvenţii promoţiilor AMF şi BFKT prezenţi astăzi aici şi le aduc aminte că mai au încă un pas important  de făcut, prin susţinerea examenului de competenţe profesionale. Le urez succes! Le mai spun că în activitatea pe care o vor desfăşura trebuie să se comporte cu foarte mult calm, cu maximă seriozitate şi responsabilitate şi să nu uite niciodată, că orinde vor activa, trebuie să fie educatori pentru sănătate!”

Doamna prof. Aurelia Şova a acordat premii elevilor implicaţi în cadrul proiectelor” Învăţaţi să ajutaţi” – desfăşurat în licee şi „Toţi suntem egali” – un proiect municipal care se adresează copiilor cu dizabilităţi din şcolile speciale şi şcolile de masă. „În cadrul acestuia din urmă, au fost organizate şi desfăşurate activităţi de voluntariat, în cadrul orelor de kinetoterapie şi terapie ocupaţională. Elevii noştri au reuşit să-şi testeze, să-şi exerseze şi să-şi dezvolte ompetenţele”, a mai precizat doamna Şova.
 

 

 

 

Aceasta stire a fost preluata si pe:

Pagina Medicala

Jurnalul Bucuresti

Pagina Farmacistilor

News Line 

 {gallery}2014/ceremoniadeabsolvire2014{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 256

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes