O nouă generaţie de asistenţi medicali ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a depus joi,  31 Iulie 2014, Legământul de profesie în cadrul Ceremoniei de Absolvire a Promoţiei 2014 calificarea Asistent Medical Generalist. Au fost alături de cei 411 elevi ai Anului III AMG şi profesorii care i-au format precum precum şi reprezentaţi ai companiilor şi instituţiilor partenere în pregătirea practică.

„În numele colegilor mei, multumesc întregului corp profesoral al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pentru calitatea actului educaţional, pentru toate oportunuităţile de învăţare, pentru programele internaţionale la care am luat parte  şi desigur, pentru toate momentele frumoase petrecute împreună”, a spus Gabriela Crihan Nenciu, Şef al Promoţiei AMG 2014.

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost doamna Monica Baluţă, HR Manager MedLife,  reprezentant al sistemului medical privat si domnul Florian Chiru, Director de Îngrijiri al Spitalului Clinic Colentina, partener în instruirea clinică încă din primii ani de funcţionare a şcolii noastre. Ne-au fost de asemenea alături doamna Anca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, doamna Gabriela Creţu – Recruitement Manager Medicover, doamna Mihaela Epure, reprezentant Primary Care Recruiment, doamna Ruxandra Loga- Reprezentant DGASPC Sect. 2 şi doamna Augustina Popescu – Coordonator Educatie şi Practică Clinică Hospice – Casa Speranţei.

 

Prof. univ. Dr Alexandru Ioan Mincu, Preşedinte Director General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

Dl Mincu„Vă felicit şi este o onoare de a fi contribuit la efortul dumneavoastră de a vă pregăti într-o profesie dintre cele mai nobile. Veţi avea nevoie de dragoste, de pasiune şi de înţelegere, căci mai mult decât ştiinţa trebuie să facă sufletul, cu dragostea pentru profesie şi cel pe care îl îngrijiţi.

Sunteţi absolvenţii unei şcoli despre care se spune că ar fi cea mai bună şi ne definim  prin elevi dedicaţi, capabili să muncească şi care s-au înrolat în această misiune importantă de educator pentru sănătate. Ingredientele unei şcoli de succes şi ale unei misiuni îndeplinite sunt elevii în parteneriat cu profesori care îşi pun sufletul şi competenţele în pregătirea dumneavoastră (de aceea nu trebuie să-i uitaţi niciodată!), într-un învăţământ organizat, eficient. Şcoala înseamnă multă muncă, depusă cu drag, pentru a ajunge la finalizarea şcolii să fiţi cât mai bine inseraţi pe piaţa forţei de muncă. De aceea şcoala noastră are  parteneriate foarte strânse cu marile „citadele” ale sănătăţii bucureştene, atât din proprietatea statului cât şi a sistemelor de sănătate particulare, precum MedLife şi Medicover.

Apreciem efortul lor de a afirma investiţia particulară în sănătate, aşa cum şi noi reuşim să fim o alternativă pentru învăţământul de stat, şi poate singura viabilă pe termen mediu şi lung. Piaţa forţei de muncă s-a deschis şi vă încurajăm cu convingerea că veţi face cunoscută şi renumită şcoala noastră pe toate meridianele şi paralelele Uniunii Europene şi chiar în afara acesteia.”


Daniela StoianDirector Adjunct Dezvoltare Instituţională Daniela Stoian
le-a adresat elevilor absolvenţi invitaţia de a se înscrie în proiectul şcolii „Tinere Talente”, în cadrul căruia cei mai buni elevi ai şcolii şunt ajutaţi să se formeze pentru a deveni cadre didactice în domeniul asistenţei medicale. „Mi-ar face o deosebită plăcere ca mulţi dintre dumneavoastră să vă doriţi să vă alăturaţi echipei noastre profesorale, aşa cum 4 dintre absolventele anului trecut au facut-o şi care astăzi, în urma susţinerii unui concurs naţional de titularizare, vor deveni profesori titulari ai şcolii. Şi vreau să vă mai rog să nu uitaţi un lucru: profesorul învaţă de la elevi şi asistentul medical se vindecă prin pacienţi”, a mai spus doamna Stoian.

 

 

 

 

 

Anca DucaAnca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu:

„Vă mulţumesc că faceţi cinste acestei mari familii, că nu uitaţi unde v-aţi format şi de fiecare dată când vă întâlnesc prin spitale sau cabinete medicale inima îmi tresaltă de bucurie. Fundaţia Umanistă dr. Mioara Mincu poartă numele celei care a înfiinţat această minunată şcoală, un exemplu de forţă, un exemplu de umanitate demn de urmat. Ceeea ce vreau să vă transmit acum la încheierea şcolii este ca în fiecare dimineaţă când vă treziţi, oriunde vă veţi afla, să vă gândiţi să faceţi bine oamenilor şi s-o faceţi din suflet!”.

 

 

 

 

 

 

Monica BalutaMonica Băluţă, Director de Resurse Umane MedLife:

 „Am trăit alături de voi emoţiile acestei zile, pentru că în urmă cu mulţi ani m-am  aflat şi eu în aceeaşi postură la terminarea unei şcoli postliceale sanitare. Colaborarea noastră durează de mai bine de 10 ani, şi am demarat-o împreună cu doamna dr. Mioara Mincu. Vă felicit, pentru că v-aţi ales o profesie foarte ofertantă, care oferă toate ingredientele pentru a o practica cu pasiune. Trebuie să vă spun că Sistemul de sănătate MedLife se va dezvolta foarte mult şi în următorii 2 ani si jumătate vom avea nevoie de 600 de asistenţi medicali, de aceea vă invit să vă alăturaţi proiectului Clubul Absolvenţilor, pentru a rămâne în contact cu şcoala şi să beneficiaţi de proiectele pe care le vom derula împreună. Din punctul nostru de vedere, al angajatorilor, sunteţi şcoala postliceală sanitară numărul 1 şi sunt convinsă că vă veţi păstra acelaşi nivel de calitate al pregătirii şi de implicare şi mai departe.”

 

Florian ChiruFlorian Chiru, Director de Îngrijiri al Spitalului Clinic Colentina

„Am venit aici în semn de respect şi de omagiu pentru cea care a fost fondatoarea acestei şcoli, Doamna Dr. Mioara Mincu, pentru echipa de profesori şi pentru dumneavoastră, absolvenţii acestui an. Vă doresc succes şi vă spun că drumul vostru care abia acum începe va avea multe urcuşuri şi vreau să rămân în memoria dumneavoastră nu ca Director de Îngrijiri, ci ca asistent medical cu ani mulţi într-o secţie de terapie intensivă şi ca cel care a scris cele mai multe manuale pentru competenţa preuniversitară.”

 

 

 

 

Gabriela CretuGabriela Creţu Recruitment Manager Medicover:

Prezentă la Ceremonia de absolvire AMG, echipa HR Medicover a oferit elevilor şi absolvenţilor şcolii noastre o serie de propuneri de angajare şi de carieră în Grupul Medicover. „Ofertele concrete pe care vi le propunem în acest moment se adresează atât elevilor şi proaspeţilor absolvenţi cu calificările AMG şi BFKT, cât şi celor care au dobândit deja experienţă în profesia de asistent medical şi doresc o schimbare în carieră. Vă sfătuim să vă înscrieţi în Clubul Absolvenţilor pentru a putea veni către voi cu cele mai bune propuneri de carieră”, a spus Gabriela Creţu Recruitment Manager Medicover

În cadrul Ceremoniei, într-o atmosfera plină de emoţie şi bucurie, au fost premiaţi şi încurajaţi să continue efortul de a se pregăti la standarde cât mai înalte şi cei mai buni elevi din anii I şi II, calificarea Asistent Medical Generalist.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată care pregăteşte asistenţi medicali în trei specializări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie si Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. 
Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.

 

» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. «

Dr. Mioara Mincu, 

 {gallery}2014/ceremoniaabsolvirepromotia2014{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 225

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes