O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Sanitare Postliceale “Carol Davila”, calificarea Asistent Medical de Farmacie, a sărbătorit sâmbătă, 23 Iunie 2012, cu bucurie şi emoţie încheierea celor 3 ani de şcoală. În cadrul ceremoniei, cei 107 absolvenţi au rostit Legământul de Profesie, prin care s-au angajat să îşi exercite profesia cu demnitate, să respecte fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstreze secretul profesional.

Pregătindu-se să îmbrăţişeze una dintre cele mai frumoase şi mai căutate profesii – aceea de asistent medical, elevii celor 4 clase din Anul III AMF s-au reunit înainte de susţinerea examenului final de absolvire, pentru a-şi lua rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat şi totodată pentru a le mulţumi pentru efortul de a-i educa pe întreaga durată a şcolii.

Liliana Murgulet”Vă felicităm pentru faptul că după trei ani susţinuţi de muncă aţi obţinut nişte rezultate frumoase. Noi ne dorim pentru dumneavoastră ca dincolo de a părăsi băncile şcolii ca şi specialişti, să plecaţi de aici cu personalitate armonioasă.

Se spune că educaţia este ceea ce îţi rămâne după ce ai uitat ceea ce ai învăţat la şcoală, şi eu cred ca dumneavoastră aţi învăţat aici cum să vă dozaţi eforturile, aţi primit zilnic câte o doza de farmacognozie, farmacotoxicologie, chimie sau biochimie … iar cei care vi le-au oferit au fost domniile lor profesorii, pe care toţi îi respectăm şi îi iubim. Daca sunteţi azi aici, înseamnă că timp de trei ani profesorii dumneavoastră v-au îndrumat frumos. Dacă veţi avea un job foarte bun, înseamnă, de asemenea, că în şcoală aţi fost bine îndrumaţi.

Eu vreau să vă spun doar atât: în fiecare zi trebuie să învăţaţi, în fiecare zi trebuie sa vă puneţi întrebări şi să găsiţi răspunsuri. Aceasta este esenţa educaţiei. Vă doresc să căutaţi adevărul, să căutaţi lucrurile simple. Bucuraţi-vă, învăţaţi să munciţi, învăţaţi să dăruiţi în jurul vostru, chiar dacă simţiţi că vă fragmentaţi” a spus în deschiderea evenimentului doamna Director Elena Liliana Murguleţ.


Acelaşi îndemn, de a se pregăti continuu, de a participa la cursuri de perfecţionare, de formare profesională, pentru a fi mereu foarte buni în ceea ce fac, l-au primit elevii participanţi şi de la doamna Director Adjunct Aurelia Şova şi de la doamna Maricica Rădulescu, profesor diriginte şi Şef al Catedrei de Farmacie.

Mai mult de atât, doamna Anca Cercel-Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu apreciază că de acum înainte ei nu vor fi doar absolvenţi ai unei şcoli sanitare ci educatori pentru sănătate.

” Eu cred că omul schimbă locul şi oamenii din jurul lui şi voi aveţi această şansă, pentru că aţi primit toate instrumentele necesare, ştiţi ce aveţi de făcut. Nu aveţi doar cunoştinţele ci şi atitudilile şi deprinderile cele mai bune şi trebuie ca acolo unde vă duceţi să faceţi diferenţa. Cred că aveţi şi exemple foarte multe: profesorii acestei şcoli, doamna Director, doamna Dr. Mioara Mincu, au fost în primul rând educatori. Au format o multitudine de generaţii cu tot ceea ce aveau mai bun. Cred că acum a venit rândul vostru să dăruiţi”, a afirmat Anca Cercel-Duca.

Partea a doua a evenimentului, de depunere a legământului de profesie, a fost apoi urmată de cuvantul şefei de promoţie, eleva Cristina Anton, de la clasa IIIC.

Cei trei profesori diriginţi ai claselor Anului III: Ana Maria Carmen Nicolescu, Maricica Rădulescu şi Anca Grecu au înmânat diplomele şi darurile de finalizare a studiilor din partea Şcolii şi a Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu.

Evenimentul s-a încheiat cu premierea celor mai buni elevi ai tuturor claselor de AMF şi Balneofiziokinetoterapie pentru rezultatele şcolare şi extraşcolare obţinute în anul 2011-2012. A fost alături de noi şi doamna Georgeta Grosu, Director de Îngrijiri al Spitalului Militar Central ”Dr. Carol Davila”.

Gânduri la absolvire despre ce au însemnat aceşi 3 ani de şcoala pentru:

Cristina Anton, Anu III C, Şef de Promoţie – ”Am acumulat informaţii într-un nou domeniu şi se deschide un nou viitor pentru mine, care sper sa fie mult mai bun. Eram secretara la o companie, dar acum, după absolvire, îmi doresc să lucrez într-o farmacie.

Sora mea este şi ea asistent medical de farmacie, am facut practica în unitatea unde e angajată ea şi pot să vă spun că îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii, pentru că sunt o fire comunicativă. Am fost deja la un interviu, acum astept raspunsul, doamna dirigintă m-a recomandat în cateva locrui, eu sper sa gasesc destul de repede un job.

Anii aceştia de şcoală au fost cei mai frumoşi ani din viata mea, eu n-am avut absenţe, ba dimpotrivă, asteptam cu cea mai mare plăcere să vin la şcoală. Am ramas acum cu o mulţime de prieteni. Şi profesorii au fost extraordinari, m-am simţit întotdeauna primită cu braţele deschise, iar dacă am avut vreo problemă m-au ajutat întotdeauna, de aceea le mulţumesc.”

 

 

 

 

 

 

Rodica Simionescu – Anul III C – una dintre premiantele clasei

”Şcoala aceasta a fost pentru mine o nouă şansă, un nou început, am cunoscut oameni noi, am câştigat prieteni noi. A fost frumos, dar a fost şi greu, pentru că am avut mult de învăţat şi nu am avut numai statutul de elev ci şi pe cel de angajat, am şi familie şi alte responsabilităţi. Am venit însă întotdeauna cu drag la şcoală, cu bucurie. Fără să frecventezi şcoala nu ai cum să acumulezi cunoştinţe, nu ai cum să le aprofundezi, nu ai cui să pui întrebări atunci când ai nelămuriri în legătură cu această profesie…

E un vis al meu de mai demult, să urmez această şcoală, pe care iată, l-am împlinit. Cred că e o profesie frumoasă dacă ştii să te dăruieşti, dacă ştii să înţelegi pe fiecare pacient în parte. ”

Saru Ileana – IIID – premiul I

”Cu emoţie în suflet terminăm anul III şi vreau să vă spun că am avut un colectiv de colegi extraordinar. Le mulţumesc domnilor profesori si doamnei director şi tuturor care ne-au ajutat să ne formăm în carieră. Am apreciat-o foarte mult pe doamna dirigintă Maricia Rădulescu, care deşi pare foarte dură, a fost foarte apropiată sufleteşte de noi. Doamna Chiţu, doamna Simona Ştirb, Doamna Ene şi mulţi alţi profesori … şi-au lasat mult amprenta asupra formării mele şi le rămân recunoscătoare.

Eu lucrez deja într-o instituţie cu profil medical si şcoala aceasta m-a ajutat să fiu mai bună în domeniu şi chiar pot să vă spun că am şi reuşit să angajăm la noi in companie alte două colege de clasă. A fost o onoare şi o plăcere pentru mine să termin această şcoală. ”

Anca Grecu si Cristina Anton Anca Grecu si Liliana Murgulet

D-na Albu Liliana Murgulet si Aurelia Sova Maricica Radulescu

DSCF0197 DSCF0208 DSCF0210

DSCF0211 DSCF0212 DSCF0221

DSCF0224 DSCF0242 DSCF0247

DSCF0228 DSCF0229 DSCF0231

DSCF0248 DSCF0254 DSCF0255

DSCF0258 DSCF0260 DSCF0266


Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 35

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes