Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat ceromonia de premiere și absolvire pentru calificările asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Cu emoții, dar zâmbitori, absolvenţii şi-au luat rămas bun de la cei care le-au călăuzit paşii în ultimii trei ani.

În deschiderea evenimentului, doamna prof. farm. Arina Ioana Cristea, Responsabil Catedra de Farmacie și Balneofiziokinetoterapie a afirmat:

„O nouă promoție de asistenți medicali celebrează astăzi absolvirea. Este vorba de elevii calificărilor asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Felicitări tuturor!

Emoții mari atât pentru elevi, cât și pentru profesori! Este o zi importantă care marchează finalul etapei de pregătire și începutul carierei voastre. Pășiți pe drumul dezvoltării profesionale cu curaj și bucurie, încredere și speranță. Construiți-vă cariera muncind cu dăruire și respect pentru semeni. Sănătate, bucurii și satisfacții profesionale!”

Domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu – Director general, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Saniatre „Carol Davila” a transmis un mesaj emoționant absolvenților noștri:

„Dragi Absolvenți!

Ce zi frumoasă! Vă felicit pentru încheierea cu succes a acestui drum de trei ani împreună. Am muncit și v-ați format ca educatori pentru sănătatea omenirii, una din cele mai respectate profesii de pe pământ. Sunt mândru să fiu alături de dumneavoastră!

Vă doresc succes la examenul pentru certificarea competențelor, o ocazie în plus să dovediți cât de bine v-ați format ca asistenți medicali la una dintre cele mai bune instituții de învățământ și prima de acest fel din România post-decembristă; de 32 de ani investim cu dragoste și responsabilitate în educația pentru sănătate.

Veți lupta și veți avea pe umerii dumneavoastră sănătatea noastră și veți fi întotdeauna Daviliști, urmași ai generalului al cărui nume îl purtăm cu mândrie.

Am început acest drum în 2019, când lumea arăta altfel. Pandemia ne-a îngreunat procesul de formare și ne-a arătat cât de multă nevoie este de această profesie. Să o practicați cu sfințenie și dragoste. Să ne faceți mândri de dumneavoastră! De acum devenim colegi în educația pentru sănătate. Vom rămâne în strânsă legătură și ne veți ajuta să formăm împreună și următoarele generații de educatori pentru sănătate.

Felicit cadrele didactice, personalul și conducerea școlii noastre pentru aceste rezultate! Împreună am trecut cu bine prin, poate, cei mai grei 3 ani de educație de la ultimul război mondial. Să învățam și să fim pregătiți pentru greutățile viitoare.

Mulțumesc partenerilor de efort, lanțurilor de farmacii și centrelor de recuperare, care ne-au fost alături în acești trei ani și ne-au ajutat să vă formăm la cele mai înalte standarde de performanță, îmbinând optim învățământul teoretic cu cel practic, și să ne însușim cele mai bune aptitudini în mediu real de lucru, folosind tehnologii și abordări de ultimă oră. Acum cei mai mulți dintre aceștia vă vor invita să le deveniți colegi și să continuați să lucrați împreună și să vă desăvârșiți competențele profesionale la locul de muncă.

Mult succes în carieră și să nu uitați niciodată să Zâmbiți!”

Doamna prof. Aurelia Șova, Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prezentă permanent alături de elevi, le-a adresat câteva cuvinte în prag de absolvire: „Felicitӑri tuturor absolvenților şi elevilor şcolii! Felicitӑri tuturor cadrelor didactice şi partenerilor noștri!

Este o zi deosebitӑ, marcatӑ de emoția şi bucuria absolvirii. Sӑ fiți mȃndri de profesia voastrӑ, sӑ câştigați încrederea echipei în care veți lucra, dar mai ales încrederea pacienților şi clienților pe care îi veți avea. Sӑ fiți conştienți de faptul că întotdeauna veți mai avea de învӑțat de la profesionişti, de la colegi şi, nu în ultimul rȃnd, de la oamenii cu care veți intra în contact. Întotdeauna sӑ vӑ doriți sӑ faceți bine!

Noi rӑmȃnem în continuare deschişi pentru a vӑ ajuta, ori de cȃte ori aveți nevoie.

Vӑ doresc mult succes la examen şi apoi succes la angajare, cu mare încredere în pregӑtirea voastrӑ! Oamenii au nevoie de voi!”

Doamna prof. Anca Grecu, fost Responsabil al Catedrei de Farmacie pentru o perioadă lungă de timp, profesor, diriginte și îndrumător pentru absolvenții calificării AMF în primul an în care au pășit în școala noastră și pe drumul profesiei, în prezent director al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, a ținut să fie alături de foștii elevi și le-a adresat câteva cuvinte: „Felicitări pentru absolvire! Să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat până în acest moment înseamnă enorm. Luaţi cu voi tot ce aţi învăţat bun în aceşti ani de școală şi nu uitaţi că porţile școlii rămân deschise tot timpul pentru voi. Sunt convinsă că sunteți pregătiți să găsiți calea spre succes! Fiți cei mai buni în tot ce faceți!”

Pe parcursul anilor de studiu ne-am preocupat să găsim parteneri care să se implice, alături de noi, în pregătirea elevilor în timpul stagiilor de practică. Ne-au onorat cu prezența la Ceremonia de Absolvire doamna Mădălina Apostol – farmacist trainer în cadrul lanțului de farmacii Help Net și doamna Claudia Diaconu – kinetoterapeut și manager Kinetoconsult. Invitatele noastre au adresat cuvinte de felicitare absolvenților și, de ce nu, viitorilor colaboratori în cadrul companiilor în care activează.

„Dragi absolvenți ai promoției 2022,

Mă bucur să mă aflu în fața voastră astăzi, la absolvire, vă împărtășesc bucuria și entuziasmul pe care le simțiți și vă felicit din suflet pentru că v-ați îndeplinit visul de a deveni asistenți de farmacie!

Sunt mândră de generația voastră și sunt convinsă că, în curând, veți onora și reprezenta cu succes această profesie. Lecțiile și experiențele voastre colective din ultimii 3 ani au pus bazele pentru ca voi să continuați să vă dezvoltați pe tot parcursul vieții, îndeplinindu-vă misiunea de a fi sprijin celor care au nevoie de voi.

Am traversat împreună o perioadă dificilă cauzată de pandemia de coronavirus. Eforturile personalului din farmacii în această luptă, capacitatea extraordinară de empatie și de compasiune a colegilor mei din Help Net, respectul și responsabilitatea, cunoștințele lor profunde reprezintă adevărate valori și arată impactul pozitiv al profesioniștilor din sănătate asupra luptelor acestei lumi.

Această nobilă profesie aduce cu sine împliniri profesionale și personale, dar și provocări, pe care, sunt convinsă, le veți trece cu bine.

Vă invit să credeți în frumusețea visurilor voastre și vă încurajez să intrați în practica de farmacie curând ca să aduceți zâmbet și o stare de bine celor care vor călca pragul farmaciei.

Help Net susține viitorul tinerilor asistenți de farmacie care vor să își construiască o carieră din a face BINE și vă invităm să vă alăturați echipei noastre extraordinare. Suntem puternici, responsabili, dedicați, învățăm zi de zi, ne dezvoltăm abilități și descoperim împreună ce înseamnă să contezi în viața comunității.

Vă doresc tot ce este mai bun în călătoria voastră de acum înainte, cred în voi și în puterile voastre de a vă îndeplini aspirațiile și vă aștept cu drag la Help Net!” – a afirmat doamna Mădălina Apostol – farmacist trainer Help Net.

„Felicitări pentru alegerea profesiei de asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, o profesie frumoasă și provocatoare. Începutul carierei este anevoios, dar tot efortul vostru va fi recompensat de noblețea sentimentului de a ajuta un om în suferință. Suntem alături de voi și vă susținem pregătirea cu tot ce ne stă în putință pentru a avea un parcurs corect și bun în carieră. La debutul meu în profesie m-am confruntat cu multe dificultăți și am învățat din experiențele proprii că este foarte important să fii sprijinit la început de drum. Vă suntem alături și vă susținem!” – a spus doamna Claudia Diaconu – kinetoterapeut și manager Kinetoconsult.

Încheierea perioadei de pregătire este încununată de rezultatele obținute. Suntem mândri de fiecare dintre elevii absolvenți care au ales să se formeze pentru o profesie nobilă, au făcut eforturi pentru o pregătire de calitate și, de aceea, îi felicităm din tot sufletul!

Au fost alături de absolvenți pentru a le transmite toate gândurile bune cadrele didactice din anii de școală: prof. Marilena Pușcaș, prof. Alina Ioniță, prof. Mioara Marcu, prof. Eugenia Petrescu, prof. Iulia Leuciuc.

Doamna dr. Cătălina Niculescu a transmis următorul mesaj absolvenților: „Vă mulțumesc mult pentru invitația care mă onorează. Îmi pare rău pentru că nu pot participa fizic. Le doresc absolvenților reușită deplină în cariera nobilă aleasă. Dumneavoastră, cei care i-ați ghidat timp de trei ani, să aveți puterea să le purtați de grijă și altor numeroase generații, continuând superba tradiție a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.”

Doamna prof. Zelinda Bezeriță a ținut să le transmită câteva rânduri elevilor de la calificarea AMF: „Felicitări dragi absolvenți ai calificării Asistent Medical de Farmacie! Ați ales o profesie care este provocatoare, plină de satisfacții și de oportunități. Ca asistenți medicali de farmacie veți fi în rolul unuia dintre cei mai accesibili profesioniști din domeniul sănătății, un rol esențial în sistemul de sănătate. Ați dovedit că sunteți pregătiți să excelați în practica farmaceutică! Excelență înseamnă a demonstra o etică puternică a muncii, exersând o judecată sănătoasă, arătând respect și compasiune față de omul / clientul / pacientul din fața voastră. Sunteți pregătiți să fiți acolo, în fața omului care are nevoie de empatia, experiența și cunoștințele voastre și veți avea un rol activ în managementul sănătății sale! Mult succes!”

Un moment special a fost cel în care s-a strigat pentru ultima dată catalogul pentru fiecare clasă. Profesorii diriginți le-au adresat câteva cuvinte elevilor pe care i-au îndrumat timp de trei ani:

„Felicitări tuturor absolvenților! Vă doresc să rămâneți frumoși, zâmbitori, gata să acordați ajutor pacienților. Sunteți de azi colegii noștri și sperăm să ne reîntâlnim în centrele de balneofiziokinetoterapie și în farmacii, exercitând profesia cu succes! Sper să aveți parte de satisfacții, să vă bucurați de recunoștință din partea pacienților, să primiți aprecierea colegilor. Mulțumim azi, împreună, tuturor profesorilor și partenerilor de practică, fără ajutorul cărora nu ar fi fost posibil să spunem că ne-am atins obiectivul celor trei ani de studiu. Vă doresc mult succes la examen! Să ne revedem sănătoși!” – prof. Elena Păduraru – diriginte clasa III A – AMF

Prof. Roxana Rădulescu, diriginte clasa III A – BFKT: „Vă doresc multă putere și succes în profesia aleasă. Sper să ne vedem și peste ani și să povestim despre cum a evoluat viața, cariera voastră și despre ce a însemnat pregătirea în cadrul Școlii „Carol Davila”. Mult succes!”

„Emoții și momente deosebite astăzi, în sala de festivități a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Entuziasmul și buna dispoziție să vă însoțească mereu! Felicitări tuturor absolvenților! Profesați cu dăruire și respect pentru pacient!” – prof. Mariana Bărăscu – diriginte clasa III B – BFKT

Un moment special a fost și premierea șefilor de promoție: pentru calificarea asistent medical de farmacie, eleva Ana – Maria Claudia Măcău – clasa III A – AMF (media 9,86), iar pentru calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, eleva Lăcrămioara Georgiana Bălteanu – clasa III A – BFKT (media 10). Felicitări pentru performanțele atinse în pregătirea profesională!

Ceremonia de absolvire s-a încheiat cu momentul solemn al citirii jurământului de către toți absolvenții. Toți cei prezenți au rostit cu emoție: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria  mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!

De asemenea, în cadrul Ceremoniei de Absolvire, cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III AMF şi BFKT au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.

În perioada 04 – 13 iulie se desfășoară examenele de certificare pentru calificările asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Pe 13 iulie vom aștepta cu emoție rezultatele. Certificatul obținut este elibigil internațional.

Au fost momente frumoase, încărcate de emoție pentru absolvenții, pentru premianții școlii și pentru toți cei care au participat la festivitate.

FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES LA EXAMENE ȘI ÎN CARIERA PROFESIONALĂ!

 

prof. farm. Arina Ioana CRISTEA

Responsabil Catedra de Farmacie și Balneofiziokinetoterapie 

prof. Raluca BRAD

 

Foto: Alexandra Bolintiș

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 380

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes