Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Ceremonia de Absolvire a Promoţiei 2020, calificarile Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. Din cauza restricțiilor impuse pe perioada stării de alertă și a pandemiei de COVID-19, evenimentul a avut loc online, pe aplicația Zoom.

Amintiri, emoții, sentimente contradictorii, bucurie, tristețe, toate s-au regăsit în aceste momente de rămas bun.

 

Prof. Aurelia ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

„Dragi elevi, mă bucur și vă felicit pentru această împlinire a voastră. Stimați colaboratori, vă mulțumim pentru că ne sunteți alături și ne putem bucura împreună de rezultatele celor pe care i-am format. Vă mulțumesc, dragi colegi, pentru că reușim să sărbătorim acest eveniment, chiar și în aceste condiții dificile. Poate că ar fi fost trăit mai intens acest moment al absolvirii și al despărțirii de școală, dar nu este posibil, din păcate, să sărbătorim altfel. Dragi elevi, ați reușit să deveniți asistenți medicali. De fapt, mai aveți un mic pas: examenul de certificare a calificării profesionale. Vă doresc mult succes în continuare! Să exersați profesia de asistent medical cu responsabilitate, încredere și pasiune.”

„Îi mulţumim doamnei Dr. MIOARA MINCU, pentru că datorită domniei sale ne aflăm aici cu toţii, la 30 de ani de la înființarea primei școli postliceale sanitare private. Îi mulţumim celui care a continuat această misiune şi este directorul general al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU. Chiar dacă azi veți pleca pe drumul profesiei, porțile școlii vor rămâne întotdeauna deschise. Școala noastră păstrează legătura cu foștii elevi prin Clubul Absolvenților și oferă sprijin în orientarea profesională prin parteneriatele și colaborările cu firme de recrutare și companiile din domeniul medical. Așadar, nu uitați de noi!”

Prof. Anca GRECU, șef Catedra AMF: „Vă felicit pentru participare, vă felicit pentru finalul de an școlar, pentru alegerea făcută, vă felicit pentru că v-ați format ca asistenți medicali. Cu siguranță ne vom bucura să vă reîntâlnim în farmacii, spitale sau centre balneo. Să fiți cei mai buni! Suntem o şcoală cu tradiţie în educaţie de 30 de ani, suntem în topul educatorilor pentru sănătate şi vrem să pregătim cei mai buni asistenţi medicali pe care companiile farmaceutice să îi integreze în colectivele lor. Sunt mândră de voi şi mă bucur că v-am cunoscut, dar vreau să subliniez faptul că succesul vostru se datorează efortului comun, al întregii catedre, care v-a fost alături în toți anii de școală. Vă doresc mult succes în continuare!”

Prof. Andreea CSOLTI, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: „Mă bucur pentru că sunteți prezenți în număr atât de mare, chiar dacă ne întâlnim în mediul virtual. Vă felicit, dragi absolvenți, pentru că ați terminat școala cu bine, chiar și în vremea pandemiei. Vă urez succes la examen!”

Thierry LANDRY, director de Dezvoltare: „Vă doresc să aveți o carieră plină de împliniri. Vă felicit pentru acești 3 ani parcurși în școală. Continuați să vă dezvoltați, căutați mereu alte experiențe frumoase. Încercați să vă dezvoltați în fiecare zi. Vă urez mult succes! Școala nu se termină aici! Suntem aici să vă ajutăm în continuare, să vă orientăm! Vă așteptăm în Clubul Absolvenților!”

Partener al școlii noastre în pregătirea practică a elevilor de la calificarea Asistent Medical de Farmacie și, în același timp, unul dintre potențialii angajatori de pe piața de retail farmaceutic, compania A&D Pharma – Dr. Max Group, care deține farmaciile Sensiblu și Dr. Max, a fost reprezentată de doamna Andreea RÂPEA, specialist Resurse Umane: „Vă felicit pentru reușitele voastre și vă urez „Bun venit!” în domeniul farmaceutic. Profesia aleasă este una foarte frumoasă, care vă oferă în fiecare zi satisfacția că puteți să ajutați alți oameni. În timpul pandemiei de COVID-19, viitorii voștri colegi au fost în prima linie pentru pacienții lor. Acest lucru i-a motivat și le-a arătat încă o dată importanța profesiei lor. Farmaciile noastre sunt deschise și vă așteptăm alături de noi să vă inițiem și să vă ajutăm să pășiți în acest domeniu.”

Înainte de a striga pentru ultima dată catalogul clasei, profesorii diriginți au adresat câteva cuvinte absolvenților:

Prof. Elena PĂDURARU, diriginte al clasei III A – AMF: „Este prima festivitate online. Este o zi specială pentru că mă despart de niște prieteni. Am avut emoții când am strigat prima dată catalogul și am emoții și acum. Sper să ne revedem cu drag peste timp, să îmi povestiți că lucrați în domeniul farmaceutic și să fiți mândri de realizările voastre. Vă felicit pentru că ați ales această școală. În 3 ani ați acumulat cunoștințe, experiențe. Sunt convinsă că vă veți bucura de realizări profesionale. Vă doresc să aveți o viață senină, frumoasă, un drum neted și luminos. Toți sunteți câștigători! Azi ați câștigat cu toții o profesie deosebită. Să o continuați cu responsabilitate, cu drag și pasiune pentru oameni! Vă doresc mult succes!”

 Prof. Gelu COSTACHE, diriginte al clasei III A – BFKT: „Vă felicit pe toți cei prezenți pentru cum v-ați adaptat în ultimele luni la tot ce a trecut peste noi. Felicit cadrele didactice, conducerea școlii pentru cum au reușit să gestioneze toată situația și au făcut ca această promoție să finalizeze cu bine studiile. Este doar o etapă care se încheie. Povestea merge mai departe, cu o pregătire continuă în domeniu, practicând și învățând să fiți cei mai buni. Ați fost clase de excepție! Să nu uitați școala! Întotdeauna va fi aici cineva care să vă ajute. Ceea ce vă va ridica, ceea ce vă va ajuta să creșteți, să vă dezvoltați, va fi dorința, râvna voastră de a fi tot mai buni. Vă doresc să fiți împliniți în profesia aleasă. Succes!”

Prof. Simona RADU, diriginte al clasei III B – BFKT: „Mă bucur să vă revăd pe toți, chiar și în aceste condiții. Au fost 3 ani plini și sunt mândră că v-am cunoscut. Sunt convinsă că veți deveni niște asistenți medicali foarte buni. Aveți toată pregătirea necesară. Avem nevoie de voi! Vă doresc să practicați această profesie cu drag, cu pasiune și din toată inima. Să vă realizați toate visurile! Mai aveți un singur pas și vă doresc mult succes! Ați fost o generație de elevi serioși, dedicați și sper că așa veți rămâne!”

Un moment special a fost și premierea șefilor de promoție: pentru calificarea asistent medical de farmacie, eleva Sonia – Georgiana Kabdebo (clasa III A – AMF), iar pentru calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, eleva Daniela Luca (clasa III A – BFKT).

Momentul depunerii Legământului a fost cel mai așteptat. Toți cei prezenți au rostit cu emoție: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria  mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!

Au fost momente frumoase, încărcate de emoție, pentru absolvenți și pentru toți cei care au participat la festivitate.

 FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES LA EXAMEN!

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 143

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes