Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA” a organizat joi, 14.06.2018, ceromonia de premiere și absolvire pentru calificările Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. O nouă generație de absolvenți a rostit Legământul profesiei, iar cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III AMF şi BFKT au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.

 

Elevii Corina Frigură (clasa III B – AMF) și George Pancu (clasa III A – AMF) au fost amfitrionii evenimentului: „Stimați profesori, stimați invitați și mai ales, stimați elevi, ne aflăm aici cu bucurie, cu emoție, poate și cu un pic de tristețe, la ceas de răscruce, de rămas bun și de deschidere a altor drumuri. Ne bucurăm că sunteți alături de noi și vă urăm bun venit!

Ne aflăm la festivitatea de absolvire a elevilor de la calificările Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare. Mai degrabă decât o răscruce, festivitatea de astăzi trasează de fapt, o punte a cunoașterii: cunoașterea realizată în școală și cunoașterea pe care de acum încolo o veți dobândi în carieră.” – au afirmat cei doi prezentatori în deschiderea evenimentului.

 

Prof. AURELIA ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

„Dragi absolvenți ai Promoției 2018, este o zi în care am venit cu bucurie și emoție pentru că ne aflăm aproape de ținta stabilită acum 3 ani. Mai este doar examenul de absolvire, însă cred că v-ați pregătit foarte bine și veți reuși să obțineți calificative pe măsura muncii voastre. Trebuie să mulțumesc profesorilor care v-au coordonat și v-au fost alături în acești ani, asigurându-vă o formare de calitate.

Mulțumesc invitaților noștri de azi: doamnei Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR – filiala București; doamnelor Anisia Stănescu și Georgiana Munteanu de la A&D Pharma – Farmaciile Sensiblu; doamnei Diana Stelianescu – Departamentul de Recrutare Medicover. Prezența dumneavoastră ne onorează!

Dragi elevi, după cum știți, porțile școlii vor rămâne întotdeauna deschise. Vă vom informa cu privire la ceea ce urmează și veți avea sprijinul nostru în orientarea profesională prin parteneriatele și colaborările cu firme de recrutare și companiile din domeniul medical. Felicitări pentru rezultatele voastre! Să vă exercitați profesia cu încredere, demnitate, responsabilitate și dragoste de oameni! Nu uitați să păstrați Educația pentru Sănătate în inimă! Să fiți cei mai buni asistenți medicali și educatori pentru sănătate!”

 

Prof. ANCA GRECU, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, șef al Catedrei de Farmacie, a fost prezentă, împreună cu echipa de profesori ai catedrei pe care o conduce, alături de elevii absolvenţi:

„Dragii mei, vă felicit că aţi ajuns în acest moment, al absolvirii. Vă felicit pentru drumul ales în urmă cu 3 ani. Suntem o şcoală mare, cu tradiţie în educaţie de 28 de ani. Ne mândrim cu voi și sper să rămâneți la fel de plini de energie și dornici să faceți lucruri bune! Vă doresc mult succes, vă felicit pentru strădania voastră. Voi fi foarte bucuroasă când vă voi întâlni și îmi doresc să nu ne uitați. După cum știți, Clubul Absolvenților vă este alături în continuare.

Vă doresc mult succes! Să aveți rezultate foarte bune și să ne faceți mândri de voi!

 

Prof. GELU COSTACHE, Șef Catedra Balneofiziokinetoterapie și Recuperare: „Am fost împreună, am luptat și vom fi în continuare. Este tot ceea ce pot să vă promit. Școala va fi alături de voi în tot ceea ce veți dori. Mult succes și aveți încredere în voi pentru că puteți!”

 

Alături de echipa de cadre didactice şi elevi ai şcolii, am avut onoarea să fie prezentă la eveniment doamna CARMEN MAZILU, Președinte OAMGMAMR – filiala București. Redăm câteva pasaje din discursul susținut cu această ocazie. Discursul pe larg îl puteți citi în articolul următor.

Sunt deosebit de onorată și vin cu foarte mare plăcere când sunt invitată în momentul absolvirii studiilor pentru asistenții medicali. Bine ați venit în acestă profesie, viitorii noștri colegi! Sunt convinsă că sunteți foarte bine pregătiți și pentru examenul care urmează. Pe această cale, doresc să felicit școala care s-a dedicat educării dumneavoastră pentru profesia pe care ați ales să o practicați.”

„Ce înseamnă această profesie? Începând cu rostirea Jurământului intrați într-o profesie cu cunoștințele pe care le aveți, cu vocația cu care ați ales această profesie, cu cunoștințele de comunicare, de care aveți atât de multă nevoie în relația cu pacienții. Educația pentru Sănătate trebuie să fie a doua natură a asistentului medical. Trebuie să avem grijă să facem mai întâi prevenție și după aceea să fim profesioniștii care acordă îngrijirile specifice de sănătate.”

„Vă urez mult succes, forță, determinare! Vă doresc să învățați cât mai mult! Să vă angajați cât mai repede, să vă practicați profesia și să fiți cei mai buni specialiști! Să fiți cele mai bune variante ale voastre! În fiecare zi ne dezvoltăm și devenim din ce în ce mai buni și mai pregătiți pentru tot ce înseamnă profesia!”

 

Partenerul școlii noastre în pregătirea practică a elevilor de la calificarea Asistent Medical de Farmacie și, în același timp, unul dintre potențialii angajatori de pe piața de retail farmaceutic, este compania SENSIBLU. Și în acest an școlar, elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au participat la stagii semestriale de instruire, în vederea formării profesionale complete, sub coordonarea personalului farmaceutic desemnat din farmaciile SENSIBLU. Reprezentanții companiei A&D Pharma – Farmaciile Sensiblu, ANISIA STĂNESCU și GEORGIANA MUNTEANU, au fost alături de elevii noștri absolvenți.

Ne bucurăm să vă fim alături în această zi plină de emoții. Vin cu brațele deschise către voi și vă așteptăm în continuare să vă angajați în Farmaciile SENSIBLU. Suntem bucuroși să vă oferim sprijin pe partea de pregătire practică și, de asemenea, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă în compania noastră. Aveți diferite posibilități, fie ca asistent medical de farmacie, fie ca operator calculator, în call center sau consultant pentru produse cosmetice. Cei care sunt la început vor fi ajutați să se integreze. Cei care deja lucrează au posibilitatea să avanseze ca asistenți de farmacie și să urce treptele acestei profesii. Doresc să vă mai spun că este un domeniu unde nu veți rămâne fără un loc de muncă. De aceea, vă recomand să mergeți pe această ramură dacă ați urmat această școală și ați avut sprijinul profesorilor și al nostru; nu vă pierdeți în alt domeniu. Vă doresc mult succes la examene, să fie fără emoție, să fie cu note bune!

Sunt prezente în sală și două eleve, Raluca și Cristina, care deja lucrează la noi și vă vor împărtăși din experiența lor. ” – a afirmat doamna Anisia Stănescu.

 

Raluca (elevă anul III AMF): „Ce înseamnă pentru mine Sensiblu? Am învățat că nu există: „Nu pot!”. Am plecat de pe poziția de consultant cosmetice, iar acum sunt senior consultant. Mă bucur că am ocazia să vorbesc despre aceste lucruri. Este o experiență extraordinară. Am găsit înțelegere și o echipă frumoasă. Mulțumesc profesorilor din școală și colegilor de la locul de muncă!”

 

Doamna DIANA STELIANESCU, senior recruiter la MEDICOVER, a afirmat: „Vă felicit pentru drumul pe care l-ați ales. Este minunat pentru că puteți lucra cu oamenii și, mai ales, că îi puteți face bine. Școala voastră este foarte bine văzută, asta înseamnă că și voi sunteți văzuți la fel și aveți o responsabilitate în plus din acest punct de vedere.

Dorim să veniți în echipa noastră, în echipa MEDICOVER! Avem chiar în acest moment posturi libere pentru kinetoterapeuți și așteptăm absolvenții școlii „Carol Davila”. Avem centre în Pipera și Piața Victoriei. Dacă trebuie să spunem pe scurt ce caracterizează MEDICOVER ar fi faptul că lucrăm la standarde internaționale. Puteți avea ocazia să vedeți care este alternativa unui spital sau al unui centru de recuperare privat. Noi căutăm OAMENI care să aibă deschidere către ceilalți, care să poată comunica, empatiza cu pacienții. Vă așteptăm cu drag! Vă doresc succes la examene!”

 

Înainte de a striga pentru ultima dată catalogul clasei, profesorii diriginți: Mioara Marcu, (III A și III C – AMF), Arina Cristea (III B – AMF), Alina Ioniță (III A – BFKT), Maria Dumitrică (III B – BFKT) și Simona Radu (III C – BFKT) au adresat câteva cuvinte absolvenților.

 

Prof. Arina Cristea (III B – AMF): „Sper că atât eu, cât și ceilalți profesori pe care i-ați avut alături v-am insuflat dragostea pentru profesie și v-am făcut să înțelegeți misiunea importantă pe care o aveți. Sunt sigură că ne veți face mândri de voi și nu veți uita de unde ați pornit. Sper să ne revedem în farmacii. Aș fi foarte mândră și bucuroasă să lucrăm împreună. Mulțumesc clasei III B – AMF, pe care am coordonat-o timp de trei ani! M-am îmbogățit sufletește datorită exuberanței lor. Fiecare în parte a adus ceva în sufletul meu și va rămâne acolo pentru totdeauna. Vă doresc mult succes! Să vă împliniți pe plan profesional, să aveți numai satisfacții și familii frumoase!”

 

Prof. Maria Dumitrică(III B – BFKT): „Mi-a plăcut ceea ce am realizat împreună. Îmi place ceea ce fac și am încercat din toată inima să vă transmit bucuria pentru această profesie, care este chiar mai mult de atât. Am încredere că veți ajunge asistenți de recuperare foarte buni și cu siguranță vom auzi despre voi în clinicile și spitalele de specialitate. Vă mulțumesc pentru toate experiențele pe care le-am avut împreună și vă doresc mult succes în continuare!”

 

Clubul Absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” îşi propune să asigure tuturor absolvenţilor şansa de a se angaja pe locuri de muncă pentru care s-au pregătit pe parcursul celor 3 ani de şcolarizare şi care să le împlinească aspiraţiile şi nevoile. Prof. Adriana Păunescu (responsabil Clubul Absolvenților) a afirmat: „Vă urez succes în noul drum pe care l-ați ales. Aș veni către voi cu propunerea să fiți aproape de școală și să țineți legătura cu diriginții și cu noi. Oportunitatea care vă facilitează această deschidere se numește Clubul Absolvenților. Așadar, bine ați venit în Club!”

 

Momentul depunerii Legământului a fost cel mai așteptat. Toți cei prezenți au rostit cu emoție jurământul de credință al profesiei: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!

 

Un moment special a fost și premierea șefilor de promoție: pentru calificarea asistent medical de farmacie, eleva IOANA VĂLEAN (clasa III B – AMF), iar pentru calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, eleva SIMONA LADD (clasa III C – BFKT).

Eleva Ioana Vălean (clasa III B – AMF) a ținut să mulțumească tuturor cadrelor didactice care i-au fost alături în toți anii de școală. De asemenea, nu a uitat să amintească de Doamna Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care a avut ca țel dezvoltarea conceptului de Educație pentru Sănătate și formarea asistentului medical ca educator pentru sănătatea Europei: „Aș dori să mulțumesc, în numele colegilor mei, tuturor profesorilor care ne-au fost alături, pentru înțelegerea și dăruirea cu care ne-au învățat.”

 

În cadrul Ceremoniei de Absolvire, cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III AMF şi BFKT au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.

 

FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES LA EXAMENE!

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 194

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes