Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA” a organizat joi, 22.06.2017, ceromonia de premiere și absolvire pentru calificările asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Elevii Iulia Barbu (clasa III B – AMF) și Andrei Robert Șerban (clasa II B – BFKT) au fost amfitrionii evenimentului.

Amintiri, emoții, sentimente contradictorii, bucurie, tristețe, toate s-au regăsit în aceste momente de rămas bun.

Vom celebra azi cunoașterea, prin premierea celor mai buni dintre cei buni, prin rostirea Legământului Asistentului Medical și prin clipe menite să se întipărească în memoria și în inimile tuturor.” – a spus eleva Iulia Barbu în deschiderea evenimentului.

 

Prof. AURELIA ȘOVA, Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

„Dragi elevi și absolvenți ai Promoției 2017, vă felicit pentru că sunteți aici și ați reușit să faceți primul pas important pe drumul profesiei pe care v-ați ales-o. Aveți rezultate și performanțe  deosebite. Să fiţi întotdeauna mândri şi să aveţi respect faţă de profesia de asistent medical. Acelaşi respect să-l aveţi faţă de oamenii de lângă voi şi faţă de şcoala pe care aţi absolvit-o. Îi mulţumim doamnei Dr. MIOARA MINCU, pentru că datorită domniei sale ne aflăm aici cu toţii, şi îi mulţumim şi celui care a continuat această misiune şi este Directorul General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, domnul Prof. univ. dr. ALEXANDRU IOAN MINCU. Chiar dacă azi veți pleca pe drumul profesiei, porțile școlii vor rămâne întotdeauna deschise. Școala noastră păstrează legătura cu foștii elevi prin Clubul Absolvenților și oferă sprijin în orientarea profesională prin parteneriatele și colaborările cu firme de recrutare și companiile din domeniul medical. Așadar, nu uitați de noi! Rezultatele școlii se datorează în mare măsură și vouă. Printr-un efort comun am reușit să ajungem aici. Veţi fi mereu partenerii noştri şi vă vom oferi sprijinul nostru de câte ori veți avea nevoie. Mulțumesc și invitaților noștri de azi! Prezența dumneavoastră ne onorează!.”

 

Prof. MARIA PÂRLOG, Director Adjunct al Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

Aplauzele de azi sunt în primul rând pentru voi, absolvenții noștri. În anul 1977 eu am absolvit școala postliceală și am devenit asistent medical generalist. Au trecut 40 de ani. În fiecare an, trăiesc alături de absolvenți aceleași sentimente de nostalgie și bucurie. Vă simt aproape și sunt mândră de voi! Vă așteaptă examenul și vă doresc mult succes! De asemenea, vă doresc să aveți o carieră minunată și să continuați să vă formați, să fiți mândria noastră în țară sau în străinătate. Nu uitați de unde ați plecat și cu onoare să pastrați vie amintirea școlii pe care ați absolvit-o!

 

Alături de echipa de cadre didactice şi elevi ai şcolii, a participat la eveniment și domnul CONSTANTIN MUNTEANU, Președintele ASOCIAȚIEI ROMÂNE DE  BALNEOLOGIE:   

Asociaţia Română De Balneologie este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, cu preocupari sociale, profesionale şi economice privind cercetarea ştiinţifică, protecţia mediului, educaţia şi promovarea turismului balnear, având în centrul atenţiei sale factorii naturali terapeutici. Dragi absolvenți, vă aștept alături de noi și vă doresc să aveți o carieră cu rezultate deosebite. Felicitări și mult succes în continuare!

 

Principalul partener al școlii noastre în pregătirea practică a elevilor de la calificarea Asistent Medical de Farmacie și, în același timp, unul dintre potențialii angajatori de pe piața de retail farmaceutic, este compania SENSIBLU. În anul școlar 2016-2017, un număr de 100 de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, din toți anii de studiu,  au participat la stagii semestriale de instruire, în vederea formării profesionale complete, sub coordonarea personalului farmaceutic desemnat din farmaciile SENSIBLU. Reprezentanții companiei, SIMONA PENEOAȘU ( Team Leader Consultant Customer Care ) și FLAVIU MARTAC ( Area Sales Manager Farmaciile SENSIBLU ) au fost alături de elevii noștri absolvenți.

Ne bucurăm să vă fim alături. Lucrăm împreună de peste 3 ani și avem deja colegi, absolvenți ai Școlii „Carol Davila”, care au rezultate foarte frumoase. Suntem bucuroși să vă oferim sprijin pe partea de pregătire practică și, de asemenea, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă în compania noastră. Aveți diferite posibilități, fie ca asistent medical de farmacie, fie ca operator calculator sau consultant pentru produse cosmetice. Suntem onorați să vă fim alături într-o zi atât de importantă pentru cariera și viața dumneavoastră. Vă așteptăm în continuare în Farmaciile SENSIBLU!” – a afirmat doamna Simona Peneoașu.

 

Prof. ANCA GRECU, șef al Catedrei de Farmacie, a fost prezentă, împreună cu echipa de profesori ai catedrei pe care o conduce, alături de elevii absolvenţi:

„Dragii mei, vă felicit că aţi ajuns în acest moment, al absolvirii. Vă felicit pentru alegerea pe care aţi făcut-o de a vă pregăti la noi. Suntem o şcoală cu tradiţie în educaţie de 27 de ani, suntem în topul educatorilor pentru sănătate şi vrem să pregătim cei mai buni asistenţi medicali pe care companiile farmaceutice să îi integreze în colectivele lor. Sunt mândră de voi şi mă bucur că v-am cunoscut, dar vreau să subliniez faptul că succesul vostru se datorează efortului comun, al întregii catedre, care v-a fost alături în toți anii de școală. Vă doresc mult succes, vă felicit pentru strădania voastră. Voi fi foarte bucuroasă când vă voi întâlni în farmacii. Sper să rămâneți la fel de plini de energie și dornici să faceți lucruri bune!”

 

Înainte de a striga pentru ultima dată catalogul clasei, profesorii diriginți au adresat câteva cuvinte absolvenților:

 

Prof. ELENA PĂDURARU, diriginte clasele III A și III B – AMF: „Felicitări tuturor absolvenților! Vă mulțumim pentru că ați ales „Carol Davila” și timp de trei ani am fost împreună. Sunteți o promoție frumoasă! Vă doresc să aveți succes și să fiți exemplari în profesia voastră. Însă, nu uitați: medicamentele vor fi mai eficiente dacă vor fi oferite cu căldură și, mai ales, însoțite de un zâmbet. Aș dori să mulțumesc și colegilor mei cu care am colaborat. Mult succes tuturor!

 

Prof. ROXANA CONSTANTINESCU, diriginte clasa III C – AMF: „Vă doresc multă putere și succes în profesia aleasă. Sper să ne vedem și peste ani și să povestim despre cum a evoluat viața, cariera voastră și despre ce a însemnat pregătirea în cadrul Școlii „Carol Davila”. Mult succes!

 

Prof. VIOREL PRESLER, diriginte al clasei III A – BFKT ( în anii I și II ) și al clasei III B – BFKT ( în anul II ): „Mă bucur să fiu alături de voi în această zi importantă. Am fost diriginte la două clase și mulți dintre cei pe care i-am sprijinit, i-am îndrumat, au rămas în continuare în top. Sunteți oameni frumoși! Acum începe viitorul vostru! Noi, cadrele didactice ale școlii, am pus doar o pietricică la soclul pe care se va construi de acum cariera voastră. Ceea ce vă va ridica, ceea ce vă va ajuta să creșteți, să vă dezvoltați, va fi dorința, râvna voastră de a fi tot mai buni. De acum, ceea ce ați acumulat în școală va trebui susținut prin participarea voastră la ceea ce se numește „procesul de învățare continuă”, desfășurat pe tot parcursul carierei voastre. Vă doresc să fiți împliniți în profesia aleasă. Succes!

 

Eleva GETA POPESCU (clasa III B – BFKT) a ținut să mulțumească tuturor cadrelor didactice care i-au fost alături în toți anii de școală. De asemenea, nu a uitat să amintească de Doamna Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care a avut ca țel dezvoltarea conceptului de Educație pentru Sănătate și formarea asistentului medical ca educator pentru sănătatea Europei: „Aș dori să mulțumesc, în numele colegilor mei, tuturor profesorilor care ne-au fost alături, pentru înțelegerea și dăruirea cu care ne-au învățat. Acum, la final, doresc să amintesc cuvintele Doamnei Dr. Mioara Mincu, care m-au inspirat în toți anii de școală: „Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un zâmbet.Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet, decât acela care nu-l mai poate dărui.”

 

Momentul depunerii Legământului a fost cel mai așteptat. Toți cei prezenți au rostit cu emoție: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria  mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!

 

Un moment special a fost și premierea șefilor de promoție: pentru calificarea asistent medical de farmacie, eleva IULIA BARBU (clasa III B – AMF), iar pentru calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, elevul GELU COSTACHE (clasa III B – BFKT).

De asemenea, în cadrul Ceremoniei de Absolvire, cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III AMF şi BFKT au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.

 

Reprezentații calificării asistent medical generalist au fost alături de colegii lor și au vorbit despre Proiectul Erasmus+ Professional training for a Career in the European Healthcare System. În cadrul acestui program, 32 de elevi ai școlii au participat, în perioada 30.04 – 24.05.2017, la stagii clinice în Germania și Grecia. Elevii din anul II au desfăşurat un stagiu complet de instruire clinică pentru Modulul M32 Ortopedie, traumatologie şi nursing specific, elevii din anul III – Germania – Modulul M52 Gerontologie, Geriatrie şi nursing specific, iar elevii din anul III- Grecia – M48 Neurologie şi nursing în neurologie. În Grecia, stagiul de instruire clinică a avut loc în Diaplasis Rehabilitation Center, Kalamata, unul dintre cele mai mari centre de recuperare medicală, specializată în neurologie şi ortopedie (http://www.diaplasis.eu/). În Germania, stagiul de instruire clinică s-a desfăşurat în parteneriat cu Mediko Pflege GmBh, în reşedinţele de seniori Brilon (www.brilon-seniorenresidenz.de) şi Salzkotten (www.salzkotten-seniorenresidenz.de).

 

În perioada 10 – 18 iulie se desfășoară examenele de certificare pentru calificările asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Pe 19 iulie vom aștepta cu emoție rezultatele. Certificatul obținut este elibigil internațional.

 

Au fost momente frumoase, încărcate de emoție pentru absolvenții, pentru premianții școlii și pentru toți cei care au participat la festivitate. Invităm toți absolvenții să se înscrie în Clubul Absolvenților. Detalii la: https://scoalacdavila.ro/clubul-absolventilor

 

FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES LA EXAMENE!

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 151

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes