O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, calificarea Asistent Medical Generalist, a sărbătorit cu bucurie şi emoţie încheierea celor 3 ani de şcoală. În cadrul ceremoniei, absolvenţii au rostit Legământul Profesiei de Asistent Medical, prin care s-au angajat să îşi exercite profesia cu demnitate, să respecte fiinţa umană şi drepturile sale.

Pregătindu-se pentru una dintre cele mai frumoase şi mai căutate profesii – aceea de asistent medical – elevii s-au reunit pentru a-şi lua rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat şi totodată pentru a le mulţumi pentru efortul de a-i educa pe întreaga durată a şcolii.

În deschidere, prof. Sorina NEGREI, coordonatorul evenimentului, a afirmat: „Ne bucurăm să fim împreună într-un moment atât de special. În urmă cu trei ani ne întâlneam cu voi în calitate de boboci ai școlii noastre, iar azi ne revedem pentru a vă ura un traseu profesional plin de realizări și mult succes în deciziile pe care le veți lua de acum înainte!”

Prezent la eveniment, domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, director general, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a declarat: „Dragi absolvenți, am lucrat împreună timp de trei ani. Vă felicit pentru că ați ales o profesie atât de importantă, necesară și căutată în toată lumea! Dacă înainte de pandemie spuneam că este o profesie pentru viitor și pentru sănătatea Europei, în acest moment avem cea mai bună dovadă. Veți avea sănătatea țării, a familiei, a prietenilor, a Europei în mâinile dumneavoastră. Este o profesie grea, dar pe care trebuie să o iubiți.

Să nu uitați că ați fost elevii acestei școli, să o iubiți și să ne țineți la curent cu rezultatele din cariera dumneavoastră. Să ne spuneți ce putem face mai bine pentru a fi mândri de noi și de această școală peste timp.

Nu uitați să zâmbiți! Cei care au pierdut puterea de a zâmbi au cea mai mare nevoie să fie ajutați să își redobândească zâmbetul.

Vă doresc să vă angajați acolo unde doriți. Ați ales cea mai căutată profesie din Europa. Mulțumesc cadrelor didactice, echipei de conducere a școlii și tuturor colegilor pentru că avem o nouă generație de luptători pentru sănătate. Sunt mândru pentru că fac parte din această echipă! Avem Educația pentru sănătate în inimă!

Vă mulțumesc și vă doresc mult succes! Să fiți mândri de voi și să vă faceți datoria cât mai bine!”

Prof. Aurelia ȘOVA, directoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: „Dragi absolvenți, mă bucur pentru că ne întâlnim azi pentru a sărbători împreună absolvirea voastră.

Vă felicit pentru rezultatele foarte bune! Vă felicit pentru că ați reușit să duceți la capăt ceea ce ați hotărât acum trei ani. Rezultatele sunt urmare a efortului vostru, a voinței, a puterii voastre. Este o realizare mare pentru voi, dar și pentru școala noastră. Vă doresc să fiți în continuare responsabili și să nu încetați să învățați.

Cu fiecare promoție, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” câștigă în valoare și este tot mai cunoscută pentru calitatea pe care o oferă.

Să fiți mândri de voi, de profesia de asistent medical, de școala absolvită. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală postliceală sanitară, înființată în urmă cu peste 30 de ani, de Doamna dr. Mioara Mincu.

Felicitări tuturor! Suntem foarte mândri de voi, de rezultatele voastre. Să aveți mereu ca scop binele pacientului. Vă urez mult succes în carieră!”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este preocupată să asigure elevilor o pregătire teoretică și practică la standarde înalte. De aceea, prin parteneriatele cu unitățile medicale de stat și private se urmărește efectuarea de stagii clinice în medii diverse.  

Printr-un efort comun, școală – parteneri de practică – elevi, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va forma și în viitor cei mai buni asistenți medicali.

Partenerii noștri pentru învățământul clinic au fost prezenți la eveniment și au venit în întâmpinarea absolvenților cu noi repere privind condițiile de selecție și oportunitățile pentru dezvoltarea profesională: dr. Florinela CÎRSTINA – director general Medicover; Adina ȘTEFĂNESCU – Manager Recrutare MedLife; Daniela NISTOR – Director de Îngrijiri – Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” (INSMC), Ionuț LUNGU – Director de Îngrijiri – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. 

Un moment special a fost premierea șefului Promoției 2021 – calificarea asistent medical generalist, eleva Flavia (Căloiu) BELUȘICĂ (clasa III C – AMG). Aceasta a mulțumit cadrelor didactice care i-au fost alături în toți anii de școală și le-a urat mult succes colegilor săi pe drumul profesiei: „Ne-am înscris la această școală cu așteptări și cu speranțe sau cu planuri mărețe; acum depinde de noi, să muncim mai departe și să le realizăm.

Am avut diriginți și profesori care ne-au ajutat și ne-au sfătuit, ne-au susținut demersurile noastre de a deveni asistenți medicali bine pregătiți și foarte apreciați.

Sunt sigură că vom profesa cu mândrie și cu mare drag această profesie în spitale sau clinici, în România sau în străinătate; vom deveni asistenți medicali foarte buni și vom respecta profesia, breasla și pacienții!

Vom face o echipă grozavă alături de medici în îngrijirea celor suferinzi și ne vom bucura de fiecare clipă, de fiecare reușită!

Aveți grijă de voi mai departe, continuați să învățați și să vă perfecționați, iubiți-vă profesia, dar și pe voi înșivă! Să țineți minte mereu că suntem importanți și puternici împreună!”

Mulți dintre absolvenți au adresat cuvinte frumoase, de recunoștință, cadrelor didactice și mentorilor care le-au fost aproape în anii de școală. Vom reveni cu mesajele lor într-un articol special.

Momentul rostirii Legământului a fost, ca de fiecare dată, încărcat de emoție. Toți cei prezenți au rostit jurământul de credință al profesiei: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a dovedit, și în această perioadă dificilă și plină de experiențe noi, că este o instituție de învățământ de renume, cu o tradiție de peste 30 de ani, responsabilă și adaptabilă. Pandemia provocată de coronavirus a adus schimbări majore și ne-a obligat să ne adaptăm din mers.

Asistenții medicali sunt pioni principali în sistemul de sănătate și este nevoie de acești profesioniști mai mult ca oricând.

La vremuri noi, a fost și este necesar să facem față provocărilor și să ne adaptăm. Responsabilitate și adaptabilitate sunt cuvintele cheie ale zilelor noastre. Profesori, elevi, cu toții am rămas împreună! Am încercat să găsim împreună soluții pentru orice situație și să mergem înainte cu încredere.

FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES ÎN CARIERA PROFESIONALĂ!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 173

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes