Iulie 2020 a adus un sfârșit de an școlar ALTFEL, așa cum au fost și ultimele luni de școală. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a dovedit și în această perioadă dificilă și plină de experiențe noi, că este o instituție de învățământ de renume, cu o tradiție de 30 de ani, responsabilă și adaptabilă. Pandemia provocată de coronavirus a adus schimbări majore și ne-a obligat să ne adaptăm din mers. Încă din martie, am acționat și am susținut cu tărie că: Școala trebuie să continue!

Asistenții medicali sunt pioni principali în sistemul de sănătate și este nevoie de acești profesioniști mai mult ca oricând.

La vremuri noi, a fost și este necesar să facem față provocărilor și să ne adaptăm. Responsabilitate și adaptabilitate sunt cuvintele cheie ale zilelor noastre. Profesori, elevi, cu toții am rămas împreună, chiar dacă am stat departe! Am încercat să găsim împreună soluții pentru orice situație și să mergem înainte cu încredere.

Pentru elevii anului 3, calificarea Asistent Medical Generalist, momentul în care își iau rămas bun de la școală și pornesc pe drumul profesiei, s-a desfășurat online. Deși cuvântul des rostit anul acesta a fost „altfel”, nu au lipsit emoțiile. Prima zi de școală, activitățile din spital, concursurile, strigarea catalogului pentru ultima dată, rostirea Jurământului profesiei….toate au creat tabloul unor clipe ce vor rămâne în sufletele absolvenților Promoției 2020.

Prof. Aurelia ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”: „Dragi absolvenți, mă bucur pentru că ne întâlnim azi pentru a sărbători împreună absolvirea voastră. Vă felicit pentru rezultatele deosebite, pentru că ați reușit să duceți la capăt ceea ce v-ați propus acum 3 ani. Ați dat dovadă de înțelegere și bunăvoință, mai ales în ultima perioadă. Să fiți mândri de voi, de profesia de asistent medical, de școala absolvită. Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este prima școală postliceală sanitară, înființată în urmă cu 30 de ani, în anul 1990, de Doamna dr. Mioara Mincu, pe care o amintim cu respect și recunoștință de fiecare dată. Este școala care a dat startul învățământului postliceal sanitar din România.

De acum, veți păși în noua carieră profesională și aveți toate șansele să ajungeți acolo unde vă doriți. Sunt convinsă că veți foarte buni indiferent unde veți alege să profesați. Noi vom fi alături și vă vom sprijini în continuare prin Clubul Absolvenților. 

Felicitări tuturor! Suntem foarte mândri de voi, de rezultatele voastre. Vă urez mult succes în carieră! Nu uitați să fiți Educatori pentru sănătate. Păstrați Educația pentru sănătate în inimă! 

Mulțumesc colaboratorilor noștri fără de care rezultatele școlii noastre nu ar fi atât de valoroase. Mulțumesc, de asemenea, colegilor mei, întregului colectiv al școlii.”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este preocupată să asigure elevilor o pregătire teoretică și practică la standarde înalte. De aceea, prin parteneriatele cu unitățile medicale de stat și private se urmărește efectuarea de stagii clinice în medii diverse.  

Printr-un efort comun, școală – parteneri de practică – elevi, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va forma și în viitor cei mai buni asistenți medicali.

Adina ȘTEFĂNESCU – Manager Recrutare MedLife a venit în întâmpinarea elevilor noștri cu noi repere privind condițiile de selecție și oportunitățile pentru dezvoltarea profesională.

„Vă mulțumesc mult pentru invitație! Este o onoare să fiu alături de acești elevi minunați, într-o zi atât de specială și importantă. Este o plăcere pentru MedLife să colaboreze cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Porțile noastre sunt și vor fi deschie mereu pentru elevii care termină această școală. Avem încredere deosebită în modul în care sunt pregătiți absolvenții dumneavoastră. Vă mulțumim pentru parteneriatul pe care l-am dezvoltat împreună în ultimii ani.

Dragi absolvenți, țin să vă felicit mai ales pentru efortul depus în această perioadă. Este un an dificil, un an în care cu toții a trebuit să ne reinventăm, un an în care trebuie să fim mai flexibili. Mă bucur că ați reușit și avem parte de o absolvire frumoasă. Felicitări pentru că ați ales această profesie! Vă așteptăm să ne contactați! Să aveți o carieră frumoasă și să fiți împliniți! Mult succes în continuare!”

Prof. Mirela AVRAM, responsabil Instruire Clinică: „Noi avem câteva lucruri în comun: Suntem mândri că am ales să ne formăm în Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”! Iubim oamenii și dorim să fim alături de ei când au nevoie. Credem că ASISTENTUL MEDICAL este un învingător! Îndrept privirea către voi și spun din tot sufletul: SUNTEȚI ÎNVINGĂTORI! A deveni un învingător înseamnă mai mult decât să ai o listă de calități demne de invidiat. A fi învingător se rezumă la un singur lucru: VALOAREA TA! Tu, absolvent „CAROL DAVILA” 2020, ești un învingător! Şi asta nu are nimic de-a face cu performanţa ta, cu salariul sau câştigurile tale potenţiale! Are legătură cu valoarea ta personală. Tu eşti valoros pentru echipa medicală în care vei lucra! Tu ești învingătorul care se poziționează la start pentru a urca noi trepte ale cunoaşterii! Eu, profesorul tău, îți spun: Rămâi curios! Îndrăzneşte! Acţionează! Eşti absolvent 2020 al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Succes în tot ceea ce vei face!”

Prof. Cristina COSTACHE: „Viața este o poveste, căruia îi suntem autorii principali, dar oe care nu o putem scrie decât în colaborare cu ceilalți. Avem și noi povestea noastră și îmi doresc să fie fără de sfârșit, să ne bucurăm în continuare de realizările voastre. Ușa inimii noastre va fi mereu deschisă și multe mâini vor rămâne întinse spre voi de fiecare dată când veți avea nevoie. Vă mulțumesc pentru povestea pe care am scris-o împreună. Trăiți frumos și întotdeauna alegeți să fiți oameni!”

Un moment special a fost și premierea șefului Promoției 2020 – calificarea asistent medical generalist, eleva Iulia – Cătălina POMANĂ (ȚIGĂNUȘ) – clasa III F – AMG. Aceasta a mulțumit cadrelor didactice care i-au fost alături în toți anii de școală și le-a urat mult succes colegilor săi pe drumul profesiei: „Avem parte de o festivitate atipică, motiv pentru care cred că, pe  bună dreptate, ne-am putea numi „Generația Zoom”. Faptul că ne aflăm astăzi aici se datorează în primul rând perseverenței, ambiției, curajului și determinării. Conștienți fiind că domeniul medical presupune un proces perpetuu de învățare și acumulare de noi cunoștințe, încheiem astăzi un capitol important, urmând ca fiecare dintre noi să își continue povestea începută acum 3 ani. Felicitări tuturor! Să fim mândri că am absolvit cursurile acestei școli, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România.”

Eleva Daniela Ilie (clasa III J – AMG): „Am plăcerea să vă împărtășesc câteva gânduri în calitate de absolventă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Ne aflăm în fața unui moment deosebit, un moment încărcat cu emoții profunde. Iată-ne acum, la sfârșitul unui drum important în viață, drum ce a avut menirea de a ne aduce mai aproape, de a ne cunoaște și de a învăța unii de la ceilalți, drumul către un nou început, spre care am pornit împreună, acum 3 ani. Cei trei ani de studiu au trecut repede, dar amintirile și momentele frumoase, petrecute pe băncile acestei instituții, vor rămâne în mintea și în sufletul nostru peste ani.   Doresc să mulțumesc, în numele tuturor colegilor mei, cadrelor didactice pentru efortul lor de a ne transmite cunoștințele necesare pentru împlinirea visului nostru de a fi asistenți medicali. Pe lângă informațiile abundente, profesorii ne-au fost alături și în transformarea noastră în oameni mai buni și dăruiți viitoarei profesii. Noi, elevii, am dori să mulțumim Școlii „Carol Davila” pentru toate oportunitățile pe care ni le-a oferit: stagii de practică în cele mai importante spitale din București, de stat și private, stagii de practică și pregătire internațională, schimburi de experiență și interacțiune cu elevi din alte țări în timpul schimbului ENM, pentru organizarea diferitelor concursuri (Alimentație sănătoasă, Anatomia 3 D), care ne-au ajutat să ne dezvoltăm abilitățile, traininguri și ateliere de pregătire practică. Privesc cu încredere următoarea etapă și provocările ce ne așteaptă, pe care le vom depăși cu pasiunea, pregătirea și devotamentul nostru. Toate acestea vor contribui la definitivarea noastră că profesioniști. Pentru că a fi competent în ceea ce faci e un lucru deosebit, iar acest lucru se construiește piatră cu piatră, până în anii târzii. Dragi colegi, vă urez succes mai departe, să vă atingeți cu toții idealurile și să deveniți un exemplu demn de urmat!”

Elevul Viorel Petrescu (clasa III H – AMG): „Pășim cu încredere pe o nouă treaptă socială, culturală și profesională. Vom avea ocazia să arătăm cele mai bune calități pe care le-am deprins în cursul anilor de studiu. Am avut alături oameni frumoși, care și-au lăsat amprenta asupra educației noastre profesionale, oameni fără de care astăzi nu am fi ajuns aici și cărora  le mulțumesc în numele întregului colectiv.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală de valori, cu oameni care pun suflet pentru a crea generații de asistenți care să îmbunătățească serviciile medicale și calitatea vieții pacienților aflați în suferință. Mulțumim conducerii școlii, tuturor cadrelor didactice și, nu în ultimul rând, profesorilor diriginți pentru tot sprijinul, efortul, răbdarea și dragostea pe care le-au oferit pentru dezvoltarea noastră.”

Mulți dintre absolvenți au adresat cuvinte frumoase, de recunoștință, cadrelor didactice și mentorilor care le-au fost aproape în anii de școală. Vom reveni cu mesajele lor într-un articol special.

Momentul rostirii Legământului a fost, ca de fiecare dată, încărcat de emoție. Toți cei prezenți au rostit jurământul de credință al profesiei: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!”

FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES ÎN CARIERA PROFESIONALĂ!

 

prof. Raluca BRAD

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 756

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes