O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, calificarea Asistent Medical Generalist, a sărbătorit cu bucurie şi emoţie încheierea celor 3 ani de şcoală, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti. În cadrul ceremoniei, absolvenţii au rostit Legământul Profesiei de Asistent Medical, prin care s-au angajat să îşi exercite profesia cu demnitate, să respecte fiinţa umană şi drepturile sale.

Pregătindu-se pentru una dintre cele mai frumoase şi mai căutate profesii – aceea de asistent medical – elevii s-au reunit pentru a-şi lua rămas bun de la profesorii care i-au îndrumat şi totodată pentru a le mulţumi pentru efortul de a-i educa pe întreaga durată a şcolii.

De asemenea, elevii cei mai buni ai anilor I, II şi III AMG au fost premiați pentru rezultatele foarte bune obținute în anul școlar 2018 – 2019.

 

Elevii Alexandra Lică (clasa III I – AMG), Mihaela Meiroșu (clasa II A – AMG) și Viorel Petrescu (clasa III H – AMG), coordonați de prof. SORINA NEGREI, au fost amfitrionii evenimentului: „Stimați invitați, prețuiți profesori și dragi colegi, bine ați venit la Festivitatea de Absolvire! Se simte emoția acestei ultime zile de școală, emoția unei întâlniri festive, în cadrul căreia suntem convinși că fiecare retrăiește amintiri unice. Ne bucurăm să avem invitați speciali, oameni care de-a lungul celor trei ani de școală și-au pus amprenta asupra formării noastre.” – au afirmat cei 3 prezentatori în deschiderea evenimentului.

 

Prezent la festivitate, domnul prof. univ. dr. ALEXANDRU IOAN MINCU, Președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a adresat câteva cuvinte elevilor și absolvenților noștri:

„Felicit Promoția cu numărul 27 a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Vă urez mult succes în cariera de Educatori pentru sănătate! Vă felicit pentru că ați ales o profesie frumoasă! Sănătatea Europei este pe mâinile voastre! Vă mulțumesc pentru colaborarea din cei trei ani!

Nu uitați ce ați învățat în școală, atât din punct de vedere profesional, cât mai ales uman. Sunteți Educatori pentru sănătate. Aveți o mare responsabilitate. Să aveți grijă de sănătatea noastră, fie să nu o pierdem, fie să o recâștigăm cât mai repede și cât mai bine.

Să nu uitați că ați fost elevii acestei școli, să o iubiți și să ne țineți la curent cu rezultatele din cariera dumneavostră. Să ne spuneți ce putem face mai bine pentru a fi mândri de noi și de această școală peste timp.

Nu uitați să zâmbiți! Cei care au pierdut puterea de a zâmbi au cea mai mare nevoie să fie ajutați să își redobândească zâmbetul.

Vă doresc să vă angajați acolo unde doriți. Ați ales cea mai căutată profesie din Europa. Este doar alegerea dumneavoastră dacă veți continua să profesați în țară sau veți pleca peste hotare.

Mulțumesc  cadrelor didactice, echipei de conducere a școlii și tuturor colegilor pentru că avem o nouă generație de luptători pentru sănătate. Sunt mândru pentru că fac parte din această echipă! Avem Educația pentru sănătate în inimă!

Doresc să mulțumesc și Ministerului Educației, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General al Municipiului București, Inspectoratului Școlar al Sectorului 2, Ordinului Asistenților Medicali, Direcției de Sănătate Publică. Mulțumesc pentru colaborare, de asemenea, partenerilor de practică din sistemul sanitar de stat și privat.

Vă mulțumesc și vă doresc succes! Să fiți mândri de voi și să vă faceți datoria cât mai bine!”

 

Doamna prof. AURELIA ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a prezentat actuala echipă managerială a școlii și i-a felicitat pe absolvenți:

„Dragi elevi și absolvenți, colegi și colaboratori, sărbătorim cea de a 27-a generație de asistenți medicali generaliști. Este școala pe care ați ales-o, pe care ați urmat-o cu încredere și seriozitate. Școala v-a oferit o pregătire profesională de calitate, cu respect pentru profesia de asistent medical.

Vă felicit pentru rezultatele voastre! Vă felicit pentru că ați reușit să duceți la capăt ceea ce ați hotărât acum trei ani. Rezultatele sunt urmare a efortului vostru, a voinței, a puterii voastre. Ați reușit să găsiți resursele necesare de timp și energie pentru studiu. Este o realizare mare pentru voi, dar și pentru școala noastră.

Cu fiecare promoție, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” câștigă în valoare și este tot mai cunoscută pentru calitatea pe care o oferă.

Să porniți cu încredere și entuziasm pe drumul profesiei de asistent medical. Mult succes!”

Evenimentul a continuat cu prezentarea echipei manageriale a școlii, dar și a unor foști și actuali colaboratori, cadre didactice și parteneri ai clinicilor de stat și private.

 

Doamna prof. ANCA GRECU, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, șef al Catedrei de Farmacie: „Vă felicit pentru că sunteți aici! Elevilor de anul 3 le doresc un drum drept și ascendent! Să nu uitați de unde ați plecat! Porțile școlii noastre vor fi în continuare deschise. Să fiți cei mai buni în tot ce veți face!”

 

Doamna prof. CRISTINA COSTACHE, coordonator al Proiectului Educativ „Învățați să ajutați”, implementat în peste 50 de licee și școli din București și alte județe, i-a felicitat pe toți elevii voluntari care au participat la aceste activități: „Pentru a fi profesor și asistent medical îți trebuie vocație și suflet mare. Proiectul „Învățați să ajutați” este un proiect de suflet al meu și al școlii. Vă felicit pentru toată implicarea. Sunt mândră de voi! Noi vom continua!”

 

Prof. Univ. Dr. GHEORGHE FELEA, consilier în cadrul Ministerului Educației: „Mă bucur să mă aflu alături de dumneavostră pentru a celebra încheierea studiilor pentru o nouă promoție a acestui brand al învățământului preuniversitar românesc – Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

Ați acumulat experiență, ați dobândit cunoștințe pe care urmează să le puneți în practică. Timp de trei ani v-ați dedicat pentru a realiza managementul durerii și pentru a-l transforma, pentru fiecare dintre noi, într-un management al sănătății și bucuriei.

Cred că toți absolvenții de la această prestigioasă unitate de învățământ au inima deschisă către sănătate. Vă felicit! Urmează să duceți o luptă neobosită pentru alinarea suferinței. Mult succes în carieră!”

 

Reprezentanții MEDLIFE, Rețelei private de sănătate REGINA MARIA și Clinicilor DENT ESTET, au dorit să fie prezenți în aceste momente importante pentru viitorul profesional al absolvenților și au venit în întâmpinarea acestora cu noi repere privind condițiile de selecție și oportunitățile pentru dezvoltarea carierei. 

 Printr-un efort comun, școală – parteneri de practică – elevi, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va forma și în viitor cei mai buni asistenți medicali.

 

Elevul Marius Gheorghiță i-a încântat pe cei prezenți cu câteva momente muzicale și o reinterpretare a unei cunoscute piese a trupei Vama, care a fost extrem de apreciată de toată sala. 

 

Partea a doua a evenimentului a fost dedicată claselor de anul III. Fiecare profesor diriginte a strigat pentru ultima dată catalogul, iar elevii cu cele mai bune rezultate au fost premiați. Emoții, lacrimi, gânduri, trăiri contradictorii i-a încercat pe absolvenți, dar și pe cei care le-au fost alături în cei 3 ani de școală.

 

Un moment special a fost și premierea șefului Promoției 2019 – calificarea asistent medical generalist, eleva NASALCIUC (MIUȚĂ) NINA – clasa III E – AMG. Nina a fost o „voce” a tuturor absolvenților:

„Eu sunt unul dintre voi, iar astăzi mă aflu aici pentru a fi vocea voastră, a tuturor!

Am pășit pe acest drum, acum 3 ani, cu pași mici, stingheri, nesiguri, dar am înfruntat toate temerile ajutați de oameni minunați – profesorii noștri. Ei ne-au ridicat dincolo de zidurile necunoscutului, ne-au îndrumat, ne-au dăruit cunoștințe și, cu siguranță, ne vor susține de câte ori vom simți nevoia de a ne reîntoarce. (…) Drumul nostru, în calitate de asistenți medicali, abia acum începe. Vom fi alături de oameni care vor avea nevoie de ajutor.

Pentru că fiecare om este o poveste, experiența alături de noi se va regăsi în paginile acesteia. De aceea, ne vom aminti mereu ceea ce am învățat de la profesorii noștri: să practicăm această profesie nobilă cu dăruire, căldură și empatie!”

 

Momentul depunerii Legământului a încheiat Ceremonia de Absolvire a Promoţiei 2019, calificarea Asistent Medical Generalist. Toți cei prezenți au rostit cu emoție jurământul de credință al profesiei: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!”

 

prof. Raluca BRAD

 

cameraman + foto – Adrian Claudiu MARIN

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 271

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes