Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat joi, 26.07.2018, în Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti, Ceremonia de Absolvire a Promoţiei 2018, calificarea Asistent Medical Generalist.
Cu ocazia încheierii celui de-al 28-lea an de activitate, un număr de 481 de elevi ai anului III, însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, au depus Legământul Profesiei de Asistent Medical.
De asemenea, elevii cei mai buni ai anilor I, II şi III AMG au fost premiați pentru rezultatele foarte bune obținute în anul școlar 2017 – 2018.
Îi felicităm pe toţi elevii noștri care şi-au creat şansa de a practica una dintre cele mai nobile și mai căutate profesii de pe piaţa muncii europene. 
 
Elevii Alexandra Maria Ungureanu (clasa III L – AMG) și Petre Oprea (clasa I A – AMG)  au fost amfitrionii evenimentului: „Stimați profesori, stimați invitați și mai ales, stimați elevi, ne aflăm aici cu bucurie, cu emoție, la ceas de răscruce, de rămas bun și de deschidere a altor drumuri. Ne bucurăm că sunteți alături de noi și va urăm bun venit la Ceremonia de Absolvire a Promoției 2018, calificarea Asistent Medical Generalist, a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! La fel ca în fiecare vară, la sfârșit de an școlar și  sfârșit de ciclu de învățământ, suntem  împreună cu profesorii noștri, cu parteneri și invitați de seamă, pentru a marca bucuria  de a depune Jurământul profesiei de asistent medical.” – au afirmat cei doi prezentatori în deschiderea evenimentului.
 
Prezent la eveniment, domnul prof. univ. dr. ALEXANDRU IOAN MINCU, Președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a adresat câteva cuvinte elevilor și absolvenților noștri: „Sunt deosebit de onorat și fericit să îi felicit pe absolvenții calificării Asistent Medical Generalist, Promoţia 2018. Am început împreună acum 3 ani și am muncit să formăm o nouă generație de Educatori pentru Sănătate. Sper ca imediat după finalizarea examenelor să fiți deja angajați în lupta pentru sănătate. 
Sănătatea Europei este pe mâinile voastre! Este unul din bunurile cele mai de preț pe care le are un om. Din această cauză aveți o mare responsabilitate. Să aveți grijă de sănătatea noastră, fie să nu o pierdem, fie să o recâștigăm cât mai repede și cât mai bine. Este important să avem un grad de calitate al vieții cât mai ridicat în fiecare moment. 
Veți intra în rândul absolvenților celei mai importante școli postliceale sanitare. Nu uitați să vă mai întoarceți la școală, să ne bucurăm împreună de reușite și să ne spuneți cât de departe ați ajuns în profesie. Cu cât realizările voastre sunt mai bune, cu atât școala va avea un renume și mai bun. 
Noi ne vom continua munca așa cum știm mai bine, așa că și dumneavoastră să fiți mândri că sunteți absolvenții acestei școli, având pecetea „Carol Davila”. Sper să continuăm cât mai mulți ani de acum încolo această tradiție foarte importantă și să creștem familia Educatorilor pentru Sănătate. 
Mulțumim partenerilor din sistemul de stat și privat fără de care nu am putea face aceste lucruri atât de bune. Dumneavoastră veți prelua rezultatul  muncii noastre de 3 ani și le veți duce mai departe. 
Mulțumesc  cadrelor didactice, echipei de conducere a școlii și tuturor colegilor. Avem Educația pentru sănătate în inimă! Acolo unde veți merge, să nu uitați acest lucru și să vă luptați pentru sănătate. Sunteți tineri, frumoși, bine pregătiți. Sănătatea noastră este pe mâinile voastre. Vă mulțumesc și vă felicit!”
 
Doamna prof. AURELIA ȘOVA, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a prezentat actuala echipă managerială a școlii și i-a felicitat pe absolvenți:
„Dragi elevi și absolvenți, vă felicit pentru rezultatele deosebite, pentru că ați reușit să duceți la capăt ceea ce v-ați propus acum 3 ani. Sunteți niște învingători! Felicitări tuturor! Cei care au considerat că nu sunt potriviți pentru această profesie au renunțat încă din primul an de școală. Au rămas cei puternici, care au învățat și care vor deveni asistenți medicali. Suntem foarte mândri de voi, de rezultatele voastre. Sunteți a 25 – a generație de absolvenți. Vă urez mult succes în carieră! Vă rog să nu uitați să învățați. Să învățați să vă doriți să învațați, așa cum vă spunea și dna Carmen Mazilu, președinte OAMMR București. Nu uitați să fiți Educatori pentru sănătate. Păstrați Educația pentru sănătate în inimă! 
Mulțumesc colaboratorilor noștri fără de care rezultatele școlii noastre nu ar fi atât de valoroase. Mulțumim pentru sprijinul acordat în formarea elevilor noștri. Mulțumesc, de asemenea, colegilor mei din echipa managerială.”
 
Doamna prof. ANCA GRECU, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, șef al Catedrei de Farmacie: „Vă doresc mult succes în carieră, pe calea pe care ați ales-o. Să vă împliniți visul, să deveniți profesioniști și să fiți mândri de voi. Nu uitați să veniți să ne vedeți și să ne spuneți ce frumos v-ați realizat. Este ceea ce își dorește fiecare profesor de la elevii săi. Și, așa cum spunea Doamna Dr. Mioara Mincu, fondatoarea școlii noastre, încercați să dăruiți un zâmbet acelora care nu-l mai pot dărui. Mult succes!”
 
Prof. ANDREEA CSOLTI, șef al Catedrei de Nursing și Științe: „Vă felicit pentru efortul depus de-a lungul celor 3 ani și pentru că ați reușit să ajungeți până în punctul acesta. Sunt convinsă că nu fost ușor. V-aș ruga să vă gândiți mai departe pe ce cale veți merge. Să vă gândiți la viitor, dar să nu uitați să vă amintiți cu bucurie la cei 3 ani de școală, cât v-am fost alături. Felicitări!”
Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este preocupată să asigure elevilor o pregătire teoretică și practică de calitate. De aceea, prin parteneriatele cu unitățile medicale de stat și private se urmărește efectuarea de stagii clinice la standarde înalte și în medii diverse. Parteneri ai școlii noastre din sistemul sanitar de stat și privat, potențiali angajatori, ne-au onorat cu prezența la ceremonie.
 
Reprezentanții MEDLIFE au venit în întâmpinarea elevilor noștri cu noi repere privind condițiile de selecție și oportunitățile pentru dezvoltarea profesională. Au fost prezenți: doamna MIHAELA RADU, manager recrutare MedLife, împreună cu o parte a echipei departamentului de HR. Toți cei prezenți au avut parte și de o surpriză dulce din partea MEDLIFE, un candy bar cu tematică medicală, foarte apreciat de elevi și invitați. 
 
Școală noastră continuă colaborarea cu Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA prin oferirea unui suport constant elevilor și absolvenților pentru dezvoltarea unei cariere de asistent medical generalist. Reprezentanții companiei, domnul DAN ȘERBĂNOIU – specialist recrutare, coordonator activități academice și doamna NICOLETA DIACONU, șef Serviciu Recrutare, ne-au prezentat pe scurt principiile funcționării Academiei de Asistenți medicali „Regina Maria”. 
 
MEDICOVER este unul dintre partenerii școlii noastre care ni s-au alăturat în procesul de formare clinică și în cel de recrutare a absolvenților. Noutatea acestui demers de recrutare, prin aducerea angajatorului mai aproape de absolventul interesat de un loc de muncă într-un mediu privat, generează beneficii de ambele părți. Doamna MIHAELA CONSTANTINESCU – director Resurse Umane Medicover și o parte a echipei de HR au fost alături de noi.
 
Datorită parteneriatului pe care școala noastră îl dezvoltă cu una dintre cele mai importante rețele private de servicii stomatologice, elevii și absolvenții au posibilitatea de dezvoltare a carierei și în acest domeniu.  În ultimii doi ani, elevii noștri au avut oportunitatea efectuării de stagii practice în CLINICILE DR. LEAHU și de a obține burse de studiu. Domnul MARIUS BĂLĂȘOIU, director Resurse Umane, ne-a onorat cu prezența la eveniment.  
 
Printr-un efort comun, școală – parteneri de practică – elevi, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va forma și în viitor cei mai buni asistenți medicali.
 
În cadrul Ceremoniei de Absolvire, cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.
Înainte de premiere, doamna prof. ADRIANA JERCA și eleve ale școlii noastre au cântat imnul școlii, momentul fiind plin de emoție pentru toți cei prezenți. 
 
 
Ceremonia de premiere a debutat cu premiile speciale pentru voluntarii școlii noastre. Proiectul Educativ „Învățați să ajutați” a fost implementat în peste 50 de licee și școli din București și din alte județe. Activitățile acestui proiect au fost realizate datorită implicării elevilor noștri voluntari. Alături de îndrumătorii lor și-au îndeplinit cu success misiunea de Educatori pentru Sănătate. Doamna prof. CRISTINA COSTACHE, coordonator al acestui proiect, i-a felicitat pe toți elevii voluntari care au participat la aceste activități. 
 
Eleva ALEXANDRA MARIA UNGUREANU, coprezentator al evenimentului, i-a încântat pe cei prezenți cu un moment muzical. Absolventă a Promoției 2018, Alexandra (care are și o frumoasă carieră muzicală) va aduce cu siguranță zâmbetul pe buzele pacienților săi.
 
Partea a doua a evenimentului a fost dedicată claselor de anul III. Fiecare profesor diriginte a strigat pentru ultima dată catalogul, iar elevii cu cele mai bune rezultate au fost premiați. Emoții, lacrimi, gânduri, un amalgam de trăiri i-a încercat pe absolvenți, dar și pe cei care le-a fost alături în cei 3 ani de școală.
 
Un moment special a fost și premierea șefului Promoției 2018 – calificarea asistent medical generalist, eleva MONICA ELENA MIHĂILĂ ( clasa III F – AMG). Aceasta a mulțumit cadrelor didactice care i-au fost alături în toți anii de școală și le-a urat mult succes colegilor săi pe drumul profesiei.
 
Momentul depunerii Legământului a încheiat Ceremonia de Absolvire a Promoţiei 2018, calificarea Asistent Medical Generalist. Toți cei prezenți au rostit cu emoție jurământul de credință al profesiei: „În numele Vieţii şi al Onoarei, JUR să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii. Fac acest juramânt în mod solemn şi liber!”
 
FELICITĂRI TUTUROR! MULT SUCCES ÎN CARIERA PROFESIONALĂ!
 
prof. Raluca BRAD
 
video:
cameraman + foto – ADRIAN CLAUDIU MARIN;
montaj video – ALEXANDRU BAICU;
text – prof. RALUCA BRAD
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 355

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes